Zece statistici surprinzătoare despre mărime, virginitate și orgasm

Zece statistici surprinzătoare despre mărime, virginitate și orgasm
Câteva dintre rezultatele unor studii realizate în ultimii ani: 85% dintre femei se declară satisfăcute de dimensiunea penisului partenerului, spre deosebire de bărbați care sunt mulțumiți cu ce i-a înzestrat natura doar într-o proporție de 55%.

Potrivit unui sondaj realizat de Neogen, 20% dintre conaționaliși-au pierdut virginitatea după 20 de ani, față de bulgari, care auavut mai multă răbdare, 36,7% având primul contact sexual între 20și 25 de ani. La rândul lor, 41,8% dintre sârbi și-au început viațasexuală când aveau între 18 și 20 de ani. Conform studiilor făcuteîn SUA, bărbații își pierd virginitatea la 16,9 ani, iar femeile unpic mai târziu: la 17,4. O nouă cercetare arată că factoriigenetici ar putea juca un rol în ceea ce privește începerea viețiisexuale: trăsături moștenite, precum impulsivitatea, pot face opersoană mai mult sau mai puțin dispusă să își înceapă viațasexuală la o vârstă fragedă.

50% dintre adulți, infectați cu HPV

Cel puțin 50% dintre femeile și bărbații activi sexual au oinfecție cu HPV la un moment dat în viață. HPV sau papilomavirusuluman poate apărea atât în forme ușoare, cât și în forme grave.HPV-ul care prezintă un risc redus poate cauza veruci genitale, întimp cel cu grad de risc ridicat poate cauza cancer cervical saualt tip. În 90% dintre cazuri, sistemul imunitar învinge boala înaproximativ doi ani.

Concediul de maternitate, un mit

Două treimi dintre femeile americane care au născut pentru primadată între 2001 și 2003 au lucrat în timpul sarcinii, iar dintreacestea 80% au lucrat din prima lună, sau chiar mai puțin, de lanaștere. Între 1961 și 1965 însă, 44% dintre femei au lucrat întimpul sarcinii, iar 35% dintre ele s-au întors la slujbă la o lunăsau mai puțin după ce au adus pe lume un copil.

Numărul de parteneri sexuali

Conform unui studiu făcut în SUA pe adulții cu vârste cuprinseîntre 20 și 59 de ani, femeile au în medie patru parteneri sexualiîntr-o viață, în timp ce bărbații iubesc, în medie, șaptefemei.

„Beneficii” de la prieteni

Două treimi dintre studenții chestionați de cercetătorii de laWayne State University și Michigan State University au recunoscutcă au făcut sex cu prietenii sau cu prietenele lor cele mai bune.Avantajul unei astfel de relații ar fi lipsa obligațiilor, au spusei. Mai mult de jumătate dintre aceștia au spus că au făcut cuprietenii lor în așternut cam tot ce se putea, 22,7% au avut partedoar de sex normal, în timp ce 8% au spus că au făcut totul, înafară de sex. „Relațiile erau percepute ca asigurând un climatsigur și convenabil pentru sexul recreațional”, au notat autoriistudiului.

Doar 30% dintre femei au orgasm

În timp ce 75% dintre bărbați au orgasm de fiecare dată când facsex, doar 29% dintre femei se pot lăuda că ajung la aceeașiperformanță. Majoritatea femeilor sunt incapabile să atingă punctulculminant prin penetrare vaginală, cele mai multe având nevoie destimulare clitoridiană.

Însurat, dar singur pe canapea

Aproximativ unul din zece adulți căsătoriți susține că doarme,de obicei, singur.

INFO Mituri despre penis – dărâmate

lDimensiunea penisului variază în funcție de rasă. FALS
lBărbații vârstnici au penisuri mai mici. FALS
lSindromul penisului mic este mai frecvent la bărbații care aupenisuri normale comparativ cu cei care au micropenisuri
lSindromul penisului mic apare la o vârstă fragedă. Potrivitstatisticilor, 63% dintre bărbații care suferă de această tulburarespun că anxietatea lor a început în urma comparațiilor cu tații saufrații lor mai mari, în copilărie, în timp ce un procent de 37% dauvina pe imaginile cu conținut pornografic pe care le-au văzut înadolescență.

Câteva dintre rezultatele unor studii realizate în ultimii ani:85% dintre femei se declară satisfăcute de dimensiunea penisuluipartenerului, spre deosebire de bărbați care sunt mulțumiți cu cei-a înzestrat natura doar într-o proporție de 55%. Românii îșipierd virginitatea înainte de majorat și 10% dintre adulțiicăsătoriți dorm singuri pe canapea.

De ce facem sex

În primul rând, din dorința biologică de a ne perpetua specia.Exemple există – precum cel al rusoaicei devenite, înainte de aexista expresia, mamă-eroină. Femeia a născut nici mai mult nicimai puțin de 69 de copii, iar recordul ei n-a fost depășit dinsecolul XVIII nici până astăzi. Așadar, ea a avut 27 de sarcini: de16 ori gemeni, de șapte ori tripleți și de patru ori cvadrupleți.Și bărbații au bătut recorduri la capitolul paternitate, găsindu-șilocul în Guiness Book of World Records, precum un împărat marocancare se laudă cu 342 de fiice și 525 de fii și care, prin 1721, afost cunoscut pentru 700 de descendenți masculini.

Chiar contează mărimea?

Când vine vorba despre penis, mărimea contează mai mult pentrubărbați decât pentru femei, cel puțin asta relevă studiilerealizate în ultimii 60 de ani pe acest subiect. Potrivit unorconcluzii recente, 90% dintre femei preferă de fapt un penis grosunuia lung. 85% dintre femei se declară satisfăcute de dimensiuneapenisului partenerului, spre deosebire de bărbați care suntmulțumiți cu ce i-a înzestrat natura doar într-o proporție de 55%.Doi medici britanici de la un spital din Leeds, Marea Britanie,Kevan Wylie și Ian Eardley, au analizat rezultatele a peste 50 decercetări internaționale privind dimensiunea penisului,concluzionând că, într-o listă a atracțiilor pe care o femeie lecaută la un bărbat, dimensiunea penisului se află la coadă. Și astapentru că Evele pun accent pe personalitatea exemplarului masculinși pe aspectul său exterior.

Cu alte cuvinte, bărbații se pot relaxa. Nu contează ceea ce sevede în filme. Potrivit unor statistici ale Institutului Kinsey, înStatele Unite, un penis erect are între 12,7 cm și 17,8 cm lungime,în timp ce, în circumferință, dimensiunile variază între 10,2 și15,2 cm. British Journal of Urology International citează ocercetare potrivit căreia dimensiunea unui penis european erectvariază între 14 și 15,7 cm, iar circumferința între 11,9 și 13cm.

Nevoia de ajutor

Aproximativ 5 procente dintre bărbații de peste 40 de ani seconfruntă cu disfuncția erectilă, arată studiile. Procentul creșteodată cu vârsta însă. Astfel, între 15 și 25 la sută dintrebărbații de 65 de ani au experiențe neplăcute în așternut. Darneplăcerea nu ține cont de vârstă. În România, unul din 10 bărbațisuferă de disfuncție erectilă, susține prof.dr. Ionel Sinescu,președintele Asociației Române de Urologie. Nu este singuraproblemă cu care se confruntă bărbații români. Potrivit luiSinescu, din zece cupluri care nu pot avea copii, în șase cazuribărbatul este cel infertil. Șeful ARU mai spune că 40% dinpopulația masculină de peste 50 de ani suferă de o afecțiuneurologică. Peste 25% dintre bărbați suferă de adenom de prostată,iar procentul lor crește, odată cu înaintarea în vârstă. Potrivitdatelor asociației, aproximativ 18% din populația de peste 40 deani suferă de incontinență urinară, afecțiunea fiind prezentă la16% dintre femei.

Pierderea virginității

La fel ca vecinii bulgari, românii spun că și-au început viațasexuală înainte de a împlini 15 ani (17%), în timp ce pestejumătate dintre ei (54%) au spus că prima experiență sexuală auavut-o între 15 și 20 de ani, față de bulgari, care au declarat, înproporție de 43%, că au făcut sex, prima oară, la o vârstă cuprinsăîntre 15 și 20 ani….(Citește mai departe în paginaurmătoare)

Inchide