Acest film este un trucaj? Proprietarul lui Anne, elefantul de circ abuzat de „ÎNGRIJITORUL ROMÂN”, susține că înregistrarea a fost prelucrată de asociațiile pentru protecția animalelor

Redactor:
Aura Stan
Acest film este un trucaj? Proprietarul lui Anne, elefantul de circ abuzat de „ÎNGRIJITORUL ROMÂN”, susține că înregistrarea a fost prelucrată de asociațiile pentru protecția animalelor
Fostul proprietar al elefantului de circ abuzat din Marea Britanie, al cărui caz a ajuns în toată presa internațională, vine cu noi dezvăluiri în acest caz mediatizat.

Fostul proprietar al elefantului decirc abuzat din Marea Britanie, al cărui caz a ajuns în toată presainternațională, vine cu noi dezvăluiri în acest caz mediatizat.Bobby Roberts, britanicul care îl plătea pe Nicolae Nițu cu unsalariu anual de 8.000 de lire sterline pentru a avea grijă deAnne, femela de 59 de ani, acuză organizația de protecțiaanimalelor de trucaj. Potrivit unui comunicat oficial datpublicității, înregistrările date mass-mediei acum trei săptămâniau fost falsificate pentru a se exagera abuzul, scrieExpress.co.uk.

Organizația Animal DefendersInternational (ADI), cea care a dat în vileag întregul abuz, dupăce a instalat o camera ascunsă în țarcul unde stătea Anne, arespins acuzațiile și a susținut că nu există niciun dubiu căanimalul a fost tratat cu cruzime. Roberts a susținut că românulangajat în luna aprilie a anului trecut să aibă grijă de Anne, subsupravegherea sa, nu a oferit niciodată vreun motiv deîngrijorare.

În filmul celor de la ADI, românul a lovit animalul de nu maipuțin de 48 de ori, cu picioarele, cu pumnii și cu o furcă.

„Secvența de film îl arată cum lovește animalul cu o furcă deplastic, însă sunetul din film pare să fi fost adăugat ulterior șiexagerează forța folosită și impactul loviturii”, se precizează încomunicatul transmis de Roberts, proprietar al „Super Circus”.Fostul șef al lui Nițu, care a cumpărat femela de elefant acum 50de ani și care și-a dat acordul ca ea ca ea să fie mutată în parculsafari Longleat, după constatarea agresiunii, a subliniat faptul căfostul angajat nu ar fi avut niciun motiv pentru a lovi animalul,aspect sesizabil și în film. „Înregistrările o arată pe Anne cum secomportă destul de natural și liniștit, stând în poziția sanormală, și, vâzând filmul în repetate rânduri, nu există niciunmotiv aparent pentru ca el (n.r.: îngrijitorul român) să o loveascădin senin”, arată textul citat.

Britanicul mai scrie în comunicat că Nicolae Nițu, zis Jimmy, nuobișnuia să poarte hanorac sau șapcă, articole vestimentare pe carebărbatul le poartă în înregistrări. „Filmul îl înfățișează peîngrijitor îmbrăcat în hanorac, cu șapca trasă peste cap. Niciunuldintre membrii familiei Roberts nu își amintește ca bărbatul să fipurtat un hanorac sau o șapcă în timpul cât a lucrat pentru noi șinu înțelegem de ce ar fi trebuit ca el să le poarte în zilele cânda comis astfel de acțiuni reprobabile. Această persoană a dispărutimediat ce am fost informați de articolul din presă și înainte depublicarea sa și, se pare, era conștient de ce se întâmplă. Amoferit poliției toate informațiile pe care le avem despre acestbărbat și sprijinim în totalitate orice încercare de a-l găsi însperanța că se va ajunge la inculparea sa”, continuăcomunicatul.Conform publicației britanice, ADI face dejademersurile necesare pentru a în judecată circul, pentrunerespectarea legilor de protecție a animalelor.

Elefantul bătut de îngrijitorul român trăiește înprezent într-un parc safari din Wiltshire din Anglia. Animalul,care suferă de artrită, este cel mai bătrân elefant dinEuropa,

Inchide