Acuzații în cazul unei fetițe născute la Medlife; clinica respinge acuzațiile și vrea expertiză

Redactor:
Vlad Mironescu
Acuzații în cazul unei fetițe născute la Medlife; clinica respinge acuzațiile și vrea expertiză
Familia unei fetițe născute în urmă cu peste trei ani la Medlife a acționat clinica în judecată, acuzând personalul de vătămare corporală gravă și solicitând daune de 1.000.000 euro, dar Medlife spune că micuța a fost externată în stare bună și cere expertiză independentă pentru aflarea adevărului.

Familia unei fetițe născute în urmă cu peste trei ani la Medlifea acționat clinica în judecată, acuzând personalul de vătămarecorporală gravă și solicitând daune de 1.000.000 euro, dar Medlifespune că micuța a fost externată în stare bună și cere expertizăindependentă pentru aflarea adevărului.

De asemenea, compania susține că timp de trei ani nu a fostinformată despre eventuale probleme de sănătate ale copilului, cuatât mai puțin cu privire la existența unei culpe medicale.

Personalul medical al clinicii a fost dat în judecată, atât pelatură penală cât și civilă, de tatăl fetiței, un avocatbucureștean, pentru vătămare corporală gravă, afirmând că fiica saa suferit o intervenție „riscantă” la unitatea medicală, fără cafamilia să fie informată.

Plângerea penală a fost depusă în iunie 2009, iar cererea princare familia solicită plata de daune morale și materiale a fostdepusă în octombrie 2010, la Judecătoria sectorului 1 București,având termen în data de 10 februarie 2011. Prin acțiunea penală,familia cere procurorilor să se facă dreptate, constituindu-separte vătămată în dosarul penal cu suma de 500.000 de euro. Deasemenea, părinții cer alți 500.000 de euro pe cale civilă.

Avocatul Dănuț – Ioan Bugnariu și soția acestuia acuză, înplângerea penală făcută împotriva clinicii, în calitatea de parteresponsabilă civilmente, și a personalului unității, în calitate defăptuitori, că „prin intervențiile medicale efectuate asupraminorei Adela Alexia B. au produs acesteia o vătămare corporalăgravă constând în leziuni de tip fistulă arterio-venoasă în zonainghinală a piciorului drept”.

„Aceste vătămări au produs importante consecințe negative pentrusănătatea minorei și au necesitat numeroase îngrijiri medicale,nici până la acest moment consecințele leziunilor produse nefiindînlăturate”, se mai arată în plângerea avocatului, depusă laParchetul Judecătoriei Sectorului 1 și aflată în lucru la Secția 4Poliție din Capitală.

Potrivit plângerii, fetița, născută în 25 octombrie 2007, laclinica Medlife din Calea Griviței, a fost supusă, pe duratainternării, la „numeroase intervenții medicale, care au presupus șiînțeparea acesteia de nenumărate ori prin intermediul injecțiilorși cateterelor necesare pentru administrarea de medicamente,vaccinuri și recoltarea multiplelor probe de sânge”. În plângere,părinții copilului expimă dubii cu privire la utilitatea unoradintre aceste manevre.

Ei susțin că, deși fetița „nu a acuzat nimic deosebit dupănaștere”, personalul clinicii s-ar fi alertat pentru faptul cămicuța „sughița” și pentru faptul că nu ar fi mâncat întreagacantitate de lapte din biberon.

„Chiar și la nivelul simțului comun, e absurd ca după primeleore de la naștere să supui un bebeluș la radiografie și să-iprewlevezi de două ori sânge doar pentur că «sughite» și «seadaptează digestiv mai dificil»”, susțin părinții copilului.

Aceștia afirmă că fetița a fost externată în 29 octombrie 2007,ulterior fiind vizitată la domiciliu numai de cadre medicale de laMedlife. Bunica bebelușului a remarcat în zona inghinală a acestuiao bașicuță „albăstruie mai evidentă”, iar în jurul datei de 29noiembrie 2007, piciorul drept al fetiței devenise mai umflat șiavea o coloratură mai aparte față de cel stâng. În 30 noiembrie,fetița ar fi fost văzută de un medica pediatru de la Medlife, carear fi spus că este vorba despre un ganglion și ar fi cerut să fieanunțată dacă situația se modifică.

Zona respectivă s-a inflamat ulterior, iar părinții au fosttrimiși de către pediatrul clinicii MedLife la spitalul de urgențăGrigore Alexandrescu din Capitală.

Acolo medicii au descoperit că tensiunea arterială luată lanivelul picioarelor micuței era diferită, medicii de la aceastăunitate medicală trimițându-i pe părinții copilului la spitalul deurgență Floreasca, unde minora a fost supusă altor investigațiimedicale. Consultul medical, inclusiv ecografic, au relevat în zonainghinală dreaptă, potrivit plângerii, „o posibil dublă fistulăarterio-venoasă”.

Ulterior, familia micuței s-a deplasat la Târgu Mureș, de undeau primit și diagnosticul final, „fistulă arterio-venoasă întrevena femurală comună dreaptă și artera femurală comunădreaptă”.

Avocatul mai notează în acțiunea de la instanță că deși înpermanență a intrebat medicii le la Clinica MedLife, ca urmare aîntrebărilor primite de el de la medicii de specialitate la care afost cu micuța, dacă au înțepat-o pe fetiță în zona inghinală apiciorului drept, „personalul a răspuns în permanență, categoricnu”.

Părinții copilului afirmă că acesta a fost consultat în Italia,unde diagnosticul a fost reconfirmat. Ulterior micuța a fostoperată în Viena, Austria, la spitalul din Salzburg „fiinddepistate și închise două leziuni tip fistulă anterio-venoasătraumatice”. Chiar și cu operația făcută, micuța a rămas cudeficiențe la piciorul drept, acesta fiind mai puțin dezvoltatdecât cel stâng. Părintele fetei cere instanței să constate toatedificultățile, „încă din primele zile de viață la care a fostsupusă minora” și „nedreptatea care i s-a produs acesteia” cerândinstanței să admită acțiunea și să oblige clinica la plata celor500.000 de euro daune materiale și morale.

La solicitarea MEDIAFAX, compania Medlife a confirmat că, „îndata de 25 octombrie 2007, în cadrul Secției deObstetrică-Ginecologie a Memorial Hospital al MedLife s-a născut încondiții normale Bugnariu Alexia Adela, fetița fiind externată pedata de 29 octombrie în stare de sănătate foarte bună”.

„SC MED LIFE SA a luat cunoștință de acuzația de malpraxisformulată de către avocatul Bugnariu, tatăl fetiței, în premieră,la aproximativ 3 ani din ziua externării după nașterea copiluluiBugnariu Alexia Adela. În tot acest interval nu a existat nici unfel de informație despre o posibilă problemă de sănătate acopilului, cu atât mai puțin referitoare la o eventuală culpămedicală a instituției noastre”, se arată îm comunicatulMedlife.

Totuși, „fiind vorba de sănătatea copilului”, compania sedeclară „necondiționat de acord să sprijine familia Bugnariu înacest caz, încurajând efectuarea unei expertize medico-legaleindependente – comun agreate, numită judiciar sau de către ColegiulMedicilor”, să stabilească dacă este vorba despre un caz demalpraxis, și care „să semnalizeze eventuale culpe medicale peultimii trei ani”.

„Totodată, societatea noastră dorește să precizeze că estealături de familia Bugnariu în orice demers care are ca scopelucidarea adevărului, și, în condițiile în care se va dovedi căexistă o culpă MedLife, își va onora numele și va lua toatemăsurile compensatorii materiale și morale necesare”, noteazăcompania.

Catalin Lupasteanu, [email protected]

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
Judecătorii îi dau DREPTATE lui Liviu Dragnea! Sentinţa e CLARĂ
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Rareș Bogdan a tunat după ce jandarmii au dat buzna la terasa în care se...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Medic celebru, despre efectele NOCIVE ale dietelor: „Nu mâncarea este de vină, nu pâinea”. De...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide