Departamentul Social
21.06.2012
Știri

ADRIAN NĂSTASE A ÎNCERCAT SĂ SE SINUCIDĂ. Parchetul instanței supreme a deschis dosar în cazul tentativei de suicid

ADRIAN NĂSTASE A ÎNCERCAT SĂ SE SINUCIDĂ. Parchetul instanței supreme a deschis dosar în cazul tentativei de suicid
ADRIAN NĂSTASE S-A ÎMPUȘCAT. Parchetul instanței supreme a anunțat, miercuri noapte, că face cercetări în cazul tentativei de suicid a lui Adrian Năstase

Parchetul instanței supreme a anunțat, miercuri noapte, că face cercetări în cazul tentativei de suicid a lui Adrian Năstase, care a avut loc în timpul punerii în executare a mandatului privind condamnarea acestuia la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calității”.

Pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost constituită o cauză având ca obiect incidentul petrecut miercuri seară, „cu ocazia executării mandatului privind executarea pedepsei privative de libertate a închisorii aplicată numitului Năstase Adrian, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public.

„Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost sesizat de organele de poliție, iar din primele date comunicate a rezultat că, ar fi existat o tentativă de suicid a numitului Năstase Adrian”.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă condusă de procurorului șef al Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru efectuarea cercetărilor.

Anterior, surse medicale au declarat pentru MEDIAFAX că Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, miercuri noapte, după ce polițiștii au venit la locuința sa, el provocându-și o rană în zona gâtului, cu un pistol.

Adrian Năstase le-a cerut permisiunea polițiștilor să își ia niște cărți din biroul său. Fostul premier a profitat de moment și ar fi încercat să se sinucidă cu un pistol. Unul dintre polițiști a încercat să îl oprească, dar fostul premier s-a rănit în zona gâtului, potrivit surselor citate.

Năstase a fost scos din locuința din Zambaccian în ambulanță, pe targă, având ochii închiși, acoperit cu o pătură albastră și având un fular în jurul gâtului, fiind dus la Spitalul Floreasca.

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calității”, în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Președinție din partea PSD.

×
Inchide