Vlad Mironescu
23.04.2012
Știri

Adrian Păunescu de vorbă cu Cristian Tudor Popescu despre Mihai Eminescu, Corneliu Coposu, literatură și viață

Adrian Păunescu de vorbă cu Cristian Tudor Popescu despre Mihai Eminescu, Corneliu Coposu, literatură și viață
Când Băsescu zice că se regăsește în poezia lui (președintele însuși fiind versificator din categoria liceeană „Când o bătea vântul printre munți/ e un semn să nu mă uiți")

Când Băsescu zice că se regăsește în poezia lui(președintele însuși fiind versificator din categoria liceeană”Când o bătea vântul printre munți/ e un semn să nu mă uiți”), cândCristian Tudor Popescu e mândru că a discutat Rilke cu poetul laTV, moment de mare declic și relevare reciprocă a justei valori,când Dinescu îl laudă pe Vântu ca om de cultură, este clar căceaușismul învinge astăzi, nu prin forță, ci prin competiție pepiața liberă.

Multe abjecții mi-au trecut prin fața ochilor și multeencomiasme mi-au mutat nasul în aceste zile în legătură cu AdrianPăunescu viu sau mort. Dar zicerea asta a unui om tânăr, care mi sepărea înzestrat cu judecată, într-un editorial din Ev. Zilei, mi-aîntunecat creierii vreme de câteva secunde. Deci: mă fac vinovat defaptul că am îndrăznit să am un moment de slăbiciune culturală cuAdrian Păunescu. Iar asta înseamnă, în gândirea d-lui Sorin Ioniță,nici mai mult nici mai puțin decât triumful peste decenii alceaușismului, al cărui promotor aș fi.

Nu sunt în stare să răspund în cuvinte, nici n-ar avea noimăsă-i răspund d-lui Ioniță. Simt nevoia să propun cititorilorGândului o emisiune realizată în vara anului 2000 de AdrianPăunescu și subsemnatul. Și să mă duc la mormântul lui AdrianPăunescu, într-o seară, când bâlciul îngropării lui va fi suficientde departe. (Cristian Tudor POPESCU)

Inchide