Adrian Sobaru explică de ce a sărit de la balconul Parlamentului: „Nu am făcut-o din lipsa banilor, ci ca revoltă pentru că nu mai există speranță pentru copii”

Redactor:
Vlad Mironescu
Adrian Sobaru explică de ce a sărit de la balconul Parlamentului: „Nu am făcut-o din lipsa banilor, ci ca revoltă pentru că nu mai există speranță pentru copii”
Adrian Sobaru, electricianul TVR care înainte de Crăciun s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului, a spus, joi seară, la un post de televiziune, că nu a recurs la acest gest din lipsa banilor, ci ca o revoltă, pentru că a văzut că nu mai există speranță pentru copii.

Adrian Sobaru, electricianul TVR care înainte de Crăciun s-aaruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului, a spus, joiseară, la un post de televiziune, că nu a recurs la acest gest dinlipsa banilor, ci ca o revoltă, pentru că a văzut că nu mai existăsperanță pentru copii.

„Mă doare de când am văzut că nu mai există speranță pentru copii,nu se mai vede luminița. Lumea trebuie să înțeleagă că nu trebuiesă facă gesturi ca al meu. Eu tremuram, nici nu mai știu ce amfăcut”, a spus Adrian Sobaru.

El a adăugat că gestul său a fost unul de revoltă față de ceea cese întâmplă în prezent cu copiii din România.

„Banuiesc că nu sunt singurul, primul sau ultimul. Începem să nuscoatem capul afară pentru că ne e frică pentru ziua de mâine,devenim roboți. Să nu ai dreptul să spui nimic este rău pentrusocietate”, a mai spus Sobaru.

El a precizat că protestul lui nu are legătură cu „tăierea” uneipărți din suma care o primește ca ajutor pentru copilul său caresuferă de autism, ci pentru a vedea o speranță.

„Dacă lăsăm lucrurile așa înseamnă că hoția și minciuna sunt bune,iar bunul simț trebuie să dispară”, a afirmat acesta.

Adrian Sobaru a mai spus că a început să protesteze când a văzut căoamenii sunt tratați ca niște cifre.

„Mă doare pentru că am început să devenim niște numere. Ei nugândesc că a da un om afară din serviciu nu înseamnă să pierzi unsalariu, în cazul meu înseamnă să pui o familie în imposibilitateade a trăi. Nu vreau să înțeleagă lumea că am făcut gestul pentrumine, ci pentru că vreau să existe o speranță pentru copiiinoștri”, a spus Sobaru.

El a preciza că atunci când s-a aruncat de la balconul sălii deplen a Parlamentului știa doar că vrea să transmită un mesaj.

„Atunci când am sărit nu m-am gândit dacă voi muri sau nu, știamdoar că vreau să transmit un mesaj”, a spus Sobaru.

Adrian Sobaru a ținut să mulțumească personalului din SpitalulUniversitar de Urgență București care l-a îngrijit.

„Acum zâmbim, ne luăm bombonelele, mulțumesc mult personalului dinspital pentru că a avut grijă de mine, au fost extraordinari”, aspus el.

Acesta și-a explicat, pe parcursul interviului acordat postului deteleviziune, situația familială. Sobaru a afirmat că venitulfamiliei sale, care numără șase membri – soția, cei doi copii,dintre care unul suferind de autism, precum și alte două rude,despre care nu a dat niciun fel de informație, este de aproximativ3.000 de lei lunar.

„După cheltuielile cu copilul bolnav rămânem cu aproximativ 300 delei de membru de familie pe lună”, a spus Sobaru.

Întrebat de moderator cum reușește să facă economii, Sobaru aafirmat că, deseori, se îmbracă, și el și familia sa, de lamagazinele second hand, pentru a-i rămâne mai mulți bani pentrutratamentul copilului suferind de autism.

„Se spune că totul este gratuit, dar nu e adevărat”, a spusSobaru.

Adrian Sobaru are un copil bolnav de autism, un băiat în vârstă de15 ani, și o fetiță în vârstă de puțin peste șapte ani.

Explicându-și gestul, Sobaru a afirmat că nu situația sa familialăl-a îndemnat la protestul extrem.

„Poate că am putea să trăim și cu un milion pe lună în loc de trei.Nu asta mă doare. Problema e că nu mai avem speranță”, a spusAdrian Sobaru.

Întrebat cum vede reacțiile de după protestul său, Sobaru a răspunscă este trist pentru că nimic nu s-a mișcat, criticând, de altfel,în mai multe rânduri, lipsa de solidaritate a românilor, dezbinareasocietății.

Întrebat despre copilul său bolnav de autism, Sobaru a spus căacesta are un talent deosebit în a lucra pe computer și oînclinație specială în a vorbi limba engleză.

Sobaru a povestit, râzând amar, episodul întoarcerii sale acasă, laieșirea din spital.

„Ca să realizați ce înseamnă un copil cu autism – i-a spus mameisale că a văzut la televizor protestul meu și a spus tati a avutnoroc că a avut airbagurile bune la el”, a povestit Sobaru.

Tot despre fiul său suferind de autism, Sobaru a povestit că afăcut progrese și a învățat cum să-și manifeste afecțiunea față desora lui mai mică.

„La început voia să-și manifeste dragostea față de surioara lui,dar o sufoca fără să vrea. Nu realiza că-i poate face rău șitrebuia să fim mereu atenți, să stăm mereu prin preajmă”, apovestit Sobaru.

Moderatorul l-a întrebat pe autorul protestului de acum douăsăptămâni din Parlament cum îl vede și ce i-ar transmite șefuluistatului.

„Băsescu mi-aș dori să se schimbe. E diabolic prin tot ceea ceface. Gândirea lui e diabolică. Parcă nu-și mai dorește cetățeniipe Pământ. Dar e bun, e foarte bun, nu are cine să-l învingă”, arăspuns Adrian Sobaru.

În finalul interviului, el le-a urat românilor „La mulți ani!” șii-a îndemnat să caute „luminița aia” și să nu se sperie dacă nu ovor găsi, îndemnând la răbdare.

Adrian Sobaru, electricianul TVR care în 23 decembrie s-a aruncatde la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă desinucidere în semn de protest, a fost externat, miercuri dinSpitalul Universitar de Urgență București.

Imediat după incidentul petrecut înainte de Crăciun, Adrian Sobarua fost internat în secția de neurochirurgie a SpitaluluiUniversitar de Urgență București. El a fost operat miercureatrecută de o echipă de medici neurochirurgi și chirurgibuco-maxilo-faciali.

În timpul operației, lui Sobaru i-au fost „redresate” fracturile dela nivelul frunții. El avea fracturi la nivelul oaselor frontale, anasului și a globilor oculari, însă a scăpat fără vreo leziune caresă îi pună viața în pericol.

Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul Parlamentului în semn deprotest, el strigând: „Boc, ați luat drepturile copiilor”. Sobaru acăzut de la o distanță de cinci metri peste unul dintre pupitrelesălii de plen, pe care l-a și rupt. El purta un tricou pe carescria „Ne-ați ciuruit/Ne-ați ucis viitorul copiilor noștri/ Neputeți lua viața și banii, dar nu și LIBERTATEA”.

Surse din TVR spuneau că Adrian Sobaru și-ar fi premeditatdemersul, pentru că nu era programat la filmarea de atunci dinParlament, dar a cerut să meargă în locul unui coleg.(Departamentul Social,[email protected])

Transfer ISTORIC la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă şi îşi vinde starul la...
Tragedie în România. Fotbalistul a murit într-un cumplit accident rutier
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Dezvăluiri uluitoare: fiul lui Ilie Dumitrescu vindea cocaină amestecată cu Paracetamol și fura la cântar!
Anunţ BOMBĂ despre pensii! Se schimbă TOT! Lovitură mare pentru pensionari
FOTO Căţelul „minune” din Oklahoma, născut cu două cozi şi şase picioare: „Un miracol numit...
BANCUL ZILEI – Blondele și sexul zgomotos
Cinci români au câștigat sume uriașe după ce și-au pus soțiile să facă sex pe...
Tragedie în România. Fotbalistul a murit într-un cumplit accident rutier
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Bianca Drăgușanu pleacă din țară. Decizia de ultim moment, ce a stabilit vedeta
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide