• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. 90 de localități au rămas fără curent electric, votul continuă la lumânare și generator

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. 90 de localități au rămas fără curent electric, votul continuă la lumânare și generator
Nouăzeci de localități din 11 județe au rămas fără energie electrică, la ALEGERILE PARLAMENTARE 2012, în secțiile de votare fiind folosite generatoare și alte surse alternative pentru ca procesul electoral să continue

Nouăzeci de localități din 11 județe au rămas fără energie electrică, la ALEGERILE PARLAMENTARE 2012, în secțiile de votare fiind folosite generatoare și alte surse alternative pentru ca procesul electoral să continue, a anunțat, duminică, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central (BEC), Marian Muhuleț.

Potrivit lui Marian Muhuleț, în județul Arad au rămas fără curent electric trei localități, în Argeș 17 localități, în Bistrița-Năsăud o localitate, în Buzău 12 localități și în Covasna alte două.

De asemenea, în județele Dâmbovița sunt 14 localități fără energie electrică, în Gorj sunt două localități, în Hunedoara sunt 20, în Prahova sunt șase, în Suceava sunt trei și în Vâlcea sunt zece localități.

Întrebat în câte secții de votare este întreruptă alimentare cu energie electrică, Marian Muhuleț nu a putut preciza o cifră exactă, arătând că sunt aproximativ trei secții pe localitate care au rămas fără curent.

În aceste cazuri autoritățile au intervenit cu generatoare și alte surse alternative de alimentare pentru a putea fi continuat procesul electoral.

Ministrul Administrației și Internelor, Mircea Dușa, a cerut, duminică, la videoconferința cu prefecții, să fie făcut un un control la Electrica, după ce 225 de localități și 181 de secții de votare au rămas fără curent electric din cauza ninsorilor și vijeliilor.

Reprezentantul Ministerului Economiei în Comandamentul de iarnă a spus că întreruperile de curent s-au produs după ce mai mulți stâlpi de electricitate s-au prăbușit din cauza vijeliilor sau copaci doborâți de vânt au căzut peste cablurile electrice. Acesta a raportat în videoconferința cu prefecții și reprezentanții autorităților publice locale că nu știe exact când se vor remedia problemele, în condițiile în care în multe situații se acționează pentru izolarea cablurilor distruse.

Ministrul Mircea Dușa a cerut să fie făcute verificări la Electrica după ce reprezentantul Ministerului Economiei nu a venit cu soluții concrete și imediate pentru soluționarea problemelor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. REZULTATE și EXIT POLL. HARTA INTERACTIVĂ A ALEGERILOR PARLAMENTARE 2012

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012. EXIT POLL și informații în timp real

Inchide