Anastase: Nu mi-e teamă de demisie. Într-o săptămână se poate debloca activitatea Camerei

Anastase: Nu mi-e teamă de demisie. Într-o săptămână se poate debloca activitatea Camerei
Publicat: 23/04/2012, 19:25
Actualizat: 25/04/2012, 14:29

Președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, declară,într-un interviu pentru MEDIAFAX, că nu se teme de demisie și îiacuză pe președinții PSD și PNL de blocarea activității CamereiDeputaților. „În forurile lor politice a intervenit blocajul, înforurile lor politice s-a decis ca în Cameră lucrurile să nu fieîmbunătățite. În aceste condiții, liderii din coaliția de guvernareau stabilit ca să semneze acest protocol și să meargă peprincipiile asumate de toți liderii de grup și să modificeRegulamentul. Acest acord a fost făcut între liderii de grup, iarpersoana președintelui Camerei Deputaților nu a fost pusă de nicioculoare în discuție. Suntem într-o situație care creează anumitedificultăți liderilor de grup, cu atât mai mult cu cât eu amremarcat buna credință și deschiderea tuturor liderilor de grupprezenți și, repet, toate lucrurile și principiile asupra căroranoi am căzut de acord vizau îmbunătățirea activității CamereiDeputaților”, a arătat Anastase. Șefa forului legislativ susținecă, la întâlnirea de marți seară de la Palatul Cotroceni, nu s-adiscutat despre o posibilă demisie a sa din funcție: „Noi toțitrebuie să înțelegem că președintele Traian Băsescu nu se implicăîn activitățile noastre parlamentare și este până la urmă incorectdin partea liderilor politici ai opoziției că se solicită acestlucru. A te ascunde în spatele unei demisii este un gest delașitate”.

Roberta Anastase a mai spus că ea, ca președinte al Camerei,consideră că și-a făcut datoria. „Vreau să înțelegeți un lucru:orice om politic ia în calcul absolut toate posibilitățile. Înacelași timp, eu cred că demisia este un gest de onoare pe careorice om politic trebuie să-l ia în considerare în orice moment alcarierei lui. Pentru mine, din acest punct de vedere, acest gest nueste un gest de care să-mi fie teamă. În niciun moment”, a arătatAnastase. Ea a menționat că, prin faptul că PSD și PNL îi cerdemisia înseamnă un „gest de lașitate”. În opinia sa, situațiapoate fi deblocată „pornind de la același acord, care este practicconsfințit de toți liderii de grup și blocat politic la nivelul adoi lideri de partid”. Anastase a apreciat apoi că, într-osăptămână, situația la Camera Deputaților se va debloca. „FemeiiRoberta Anastase nu-i este ușor când i se vorbește urât, nu-i esteușor când este jignită. Omul politic înțelege această situație.Știți cum se spune, îți trebuie stomac”, a mai declarat șefaforului legislativ. Ea a spus că în 20 de ani de politică aîntâlnit atitudinea misogină: „Eu sunt de 20 de ani în politică, amcrescut în ea.

N-aș putea spune, cel puțin în interiorul PDL că m-am lovit demisoginism, că am avut dacă vreți barierele legate de acest lucru.Din contră. Întotdeauna am simțit sprijinul colegilor mei și esteechipa care în timp s-a transformat pentru mine într-o familie”.Întrebată ce va face după ce nu va mai fi președinte al CamereiDeputaților, Anastase a explicat că este sociolog de profesie:”Sunt un om care este preocupat deopotrivă de zona cercetării. Îmiplace mult meseria pe care o am și cred că în viață rămâi până laurmă cu ceea ce ai făcut și cu ceea ce ai investit de-a lungultimpului în formarea ta ca om”. „Mie mi-a plăcut ca om politicfoarte mult Madeleine Albright. În același timp, Margaret Thatchereste unul din modelele de femeie om politic, dacă îmi este permisăexprimarea. Eu cred că sunt femei care de-a lungul timpului audemonstrat că se poate și au demonstrat că bătălia merită să fiedusă”, a mai declarat Anastase.

Mediafax, Emma Toader, [email protected]

Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
Ce gafă! Carla’s Dreams a plâns şi s-a demascat din greşeală! BOMBĂ! Tot momentul a...
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase!...
Semnele care apar pe piele când ai o boală de inimă. Cum se modifică unghiile
De ce nu a fost prezent tatal lui Toni Iuruc la nunta fiului sau cu...
Ce gest a făcut Gică Hagi la nunta Simonei Halep cu Toni Iuruc! `Merită toată...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Cei doi jurnalişti şi activistul de mediu, care au fost agresaţi într-o pădure din Suceava,...
Ultima oră: ASF a retras autorizația City Insurance. Compania intră în faliment
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Companie: Cifra reală a infectărilor în România, peste 25.000 cazuri noi pe zi. Unde se...
Ce gafă! Carla’s Dreams a plâns şi s-a demascat din greşeală! BOMBĂ! Tot momentul a...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Despărțirea anului în media din România? Un prezentator și-a anunțat plecarea după 12 ani și...
Horoscop 18 septembrie 2021. Zodia care are probleme grave cu banii
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Anunţ ŞOC despre decesul lui Petrică Cercel: Este informaţia momentului! Ce s-a întâmplat, de fapt,...
S-a mobilizat armata! Cutremur total în Europa: "De aceea ne-am deplasat trupele"
ACEST MEDICAMENT ESTE CANCERIGEN. Mulți români îl folosesc. Pfizer l-a retras de urgență
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...