Anca Boagiu susține că autostrada Cernavodă-Constanța va fi recepționată anul viitor

Redactor:
Ioana Erdei
Anca Boagiu susține că autostrada Cernavodă-Constanța va fi recepționată anul viitor
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat, vineri, că autostrada Cernavodă-Constanța va fi recepționată anul viitor, însă șoferii vor putea circula pe acest tronson încă din acest an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Anca Boagiu, adeclarat, vineri, că autostrada Cernavodă-Constanța va firecepționată anul viitor, însă șoferii vor putea circula pe acesttronson încă din acest an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Ce e cert este că eforturile pe care le facem în acest momenteste ca să putem să circulăm la vară, nu să recepționăm, subliniez,să circulăm către mare, atât pe autostradă, cât și pe calea ferată,și să demonstrăm că atunci când vrei, poți să împingi niște lucruricare văd că atârnă de ani de zile. Constructorii își asumă petermene intermediare deocamdată finalizarea pe tronsoane, între 30iunie și 30 septembrie, deci e perioada în care ei vor da înexploatare tronsoanele de autostradă. Vor construi și fundația lacelelalte benzi, dar bineînțeles că nu vor avea timp să toarneasfalt. Nu vor putea să facă minuni în șase luni cât nu s-au făcutîn șase ani. Recepționată va fi la anul, cu siguranță”, a declarat,la Constanța, Anca Boagiu.

Ea a precizat că există multe cauze pentru care au fostîntârziate lucrările, printre care problema exproprierilor,rezolvată în prezent, dar și cea a descărcărilor arheologice.

„Când am venit în acest minister am aflat că autostrada va fiterminată anul acesta. Eu am fost moderată și am spus că va fi datăîn exploatare, ceea ce se va întâmpla, dar există foarte multecauze pentru care lucrările au fost întârziate. Noi suntembucuroși, ca minister, că am reușit să eliminăm obstacole genregimul exproprierilor, dar rămân în continuare probleme legate departea de descărcări arheologice, pe care prefer să nu o comentez,dar nu sunt atât de convinsă că descărcarea arheologică în sineeste o problemă. Cred că sunt alte probleme, motiv pentru care amdat dispoziție colegilor mei de la companie să angajeze arheologica să mergem în paralel și să putem să ne facem treaba, oricât demare ar fi presiunea”, a mai spus ministrul Transporturilor.

De asemenea, Anca Boagiu a afirmat că până în vara acestui anvor fi finalizate lucrările la calea ferată București -Constanța.

„Pentru calea ferată, termenul este la vară, la sfârșitul luniiiunie, dacă nu mă înșel. Și pe calea ferată am purtat o discuțiepentru că în paralel sunt foarte multe proiecte, sunt și poduriledunărene, care intră în această perioadă în reparații și atuncitrebuie armonizate perioadele de lucru între cei de la căi ferateși cei de la drumuri astfel încât să nu se încurce unii pe alții”,a explicat ministrul Transporturilor.

Tot vineri, premierul Emil Boc a declarat că guvernul seconfruntă cu o serie de probleme la construcția AutostrăziiBucurești-Constanța, legate de siturile arheologice pe tronsonulCernavodă-Constanța, și caută soluțiile tehnice pentru rezolvareaacestora, intenția fiind ca lucrările să fie încheiate în acestan.

„Avem două probleme tehnice pe traseul Cernavodă-Constanțalegate de siturile arheologice și căutăm soluția tehnică”, a spusBoc.

În urmă cu o lună, surse participante la ședința de guvern audeclarat agenției MEDIAFAX că miniștrii Transporturilor și Culturiis-au contrat în Guvern pe tema Autostrăzii Cernavodă-Constanța,Boagiu acuzând că proiectul este întârziat deoarece Cultura nu aefectuat descărcări arheologice, iar Kelemen demonstrând că și-afăcut treaba, dar Transporturile nu au prevăzut bani în acestsens.

Discuția a avut loc într-o ședință a Guvernului, unde ministrulTransporturilor, Anca Boagiu, a reclamat că lucrările la AutostradaCernavodă-Constanța sunt întârziate, deoarece Ministerul Culturiinu a efectuat descărcările arheologice pe tronsonulMedgidia-Constanța.

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a replicat însă că ministerulare doar atribuții de avizare a dosarelor întocmite de arheologi,documentația fiind trimisă ulterior spre Comisia Națională deArheologie.

Din cele 67 de situri arheologice aflate pe traseu doar 25 aufost descărcate, în condițiile în care în luna iunie sectoarele artrebui deschise circulației.

Proiectul a fost împărțit în trei loturi – Cernavodă-Medgidia(20 kilometri), Medgidia-Constanța (aproximativ 32 de kilometri) șivarianta de ocolire Constanța la profil de autostradă (21,8kilometri).

Lucrările au fost realizate pe o distanță de 5,7 kilometri,între kilometrii 165 și 170+75, potrivit datelor CompanieiNaționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR)transmise MEDIAFAX. (Mediafax)

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Rareș Bogdan a tunat după ce jandarmii au dat buzna la terasa în care se...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Gestul făcut de călătorii unui tren după ce acesta a rămas în câmp, în Prahova....
Electric Castle 2021 a fost amânat. Când va avea loc, de fapt, festivalul mult așteptat...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide