„ARBEIT MACHT FREI” – mesajul directorului de cabinet al prefectului de Mureș către protestatari

Redactor:
Ela Giurgea
„ARBEIT MACHT FREI” – mesajul directorului de cabinet al prefectului de Mureș către protestatari
Mircea Munteanu, directorul de cabinet al prefectului de Mureș, a postat, joi seară, pe pagina sa de Facebook, mesajul "Arbeit macht frei - asta să înțeleagă protestatarii", după care l-a șters, mesajul fiind folosit de naziști și afișat la intrarea în lagărele de concentrare.

Mircea Munteanu, directorul de cabinet al prefectului de Mureș, a postat, joi seară, pe pagina sa de Facebook, mesajul „Arbeit macht frei – asta să înțeleagă protestatarii”, după care l-a șters, mesajul fiind folosit de naziști și afișat la intrarea în lagărele de concentrare.

Directorul de cabinet al Prefecturii Mureș, Mircea Munteanu, a postat, joi seară, pe pagina sa de Facebook, mesajul „Arbeit macht frei (Munca te face liber – n.r.) – asta să înțeleagă protestatarii”, un mesaj folosit de naziști și afișat la intrarea în lagărele de concentrare.

Postarea de joi seară de pe pagina lui Munteanu a strâns o serie de comentarii, „like-uri”, dar și distribuiri.

Ulterior, Munteanu a șters postarea de pe pagina sa de Facebook.

Vineri, acesta a declarat corespondentului MEDIAFAX că nu comentează „o activitate privată”.

„Aceasta nu ține de activitatea instituției. Activitatea mea privată n-are de ce să intereseze populația. N-am de ce să comentez mai mult”, a spus Mircea Munteanu.

La rândul său, prefectul de Mureș, Marius Pașcan, a declarat că pe el îl interesează doar activitatea lui Munteanu în cadrul Prefecturii.

„Pe mine mă interesează cum lucrează aici, la Prefectură. Mircea Munteanu răspunde de opiniile sale, aceasta nu afectează funcționarea lui ca director al cancelariei prefectului”, a spus Pașcan.

Mesajul „Arbeit macht frei” a fost preluat de naziști în 1933, din titlul unei nuvele germane și după ce Guvernul Republicii de la Weimar l-a folosit în 1928 ca slogan în programul de reducere a șomajului. Mesajul a fost folosit de naziști și afișat la intrarea în lagărele de concentrare, inclusiv la Auschwitz.

Târgu Mureș este unul dintre orașele în care sute de oameni participă la mitinguri, de câteva zile.

×
Încă o seară de proteste la Belgrad!

Mii de sârbi sunt din nou in fața Parlamentului pentru a protesta față de măsurile pe care autoritățile le iau împotriva răspândirii coronavirusului.

Publicată de Gandul pe Vineri, 10 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide