„Atenție, părinți, se fură copii pentru organe!” Cine a provocat ISTERIA RĂPIRILOR DE COPII

O mamă: Doi polițiști ne-au avertizat să avem grijă, pentru că sunt cazuri de dispariții de copii. Poliția: Mesajele sunt scrise de aceeași persoană. DETALII INCREDIBILE DESPRE O ISTERIE NAȚIONALĂ!

„Cică îi ia și îi bagă direct în mașină, ți-i smulge de lângătine, pe stradă, nu ai timp să reacționezi”. „Din ParculTineretului ar fi dispărut un copil acum câteva săptămâni, iaraltul pe (strada) Giurgiului”. „Eu am primit un email cu niștegrozăvii despre răpiri de copii”. Sunt doar câteva frânturi dintr-odiscuție care a avut loc, miercuri seară, într-un grup numeros demame din fața unui bloc din Berceni.

CLICK AICI pentru aMĂRI

Isteria despre cazurile de răpiri și dispariții de copii acuprins tot mai mulți părinți. Mulți dintre ei spun că au auzitdespre cel puțin un caz în care era vorba despre dispariția unuicopil. În multe astfel de relatări, răpirea copiilor ar fi avut locpentru a li se preleva organe. Cristina Găman, mamă a unui băiețelde patru ani, ne-a relatat că, recent, la compania unde lucrează,doi reprezentanți ai Poliției i-au avertizat pe angajați cu privirela cazuri de dispariții de copii mici.

„Mai întâi ne-au întrebat dacă avem copii mici care stau înparcuri cu bone sau cu bunici. Ne-au avertizat să avem grijă,pentru că sunt cazuri de dispariții de copii, iar în multe situațiiaceștia au fost găsiți mutilați. Ne-au spus că s-au înregistratfoarte multe cazuri de dispariții de copii mici, acestea sunt perol, dar soluționarea lor este foarte anevoioasă și uneorinefericită”, ne-a povestit Cristina Găman. Ea a mai spus căpolițiștii i-au informat pe respectivii angajați că aceastăcampanie a Poliției se va desfășura și în școli.

Campania se desfășoară și la nivelul asistenților maternalicare, la cele mai recente „instruiri” care au loc la Spitalulclinic de urgență pentru copii „Maria Sklodowska Curie” dinBucurești, au fost de asemenea alertați cu privire la cazuri dedispariții de copii.

Pe rețeaua de socializare Facebook circulă mesaje de alertăprivind răpirile de copii. Unul dintre ele, intitulat „Atenție,părinți, se fură copii!”, povestește pe larg diverse „mărturii” aleunor persoane care au văzut sau au auzit de răpiri de copii, carevorbesc despre cazuri de copii răpiți și returnați fără un rinichisau fără un plămân. Textul oferă locații precise din care ar fifost răpiți copiii (Parcul Kiseleff, Mall, Piața Muncii, DrumulTaberei), oferă amănunte despre răpiri, ba chiar vorbește despre opresupusă „rețea infracțională” din Bulgaria, care se ocupă cuprelevarea de organe de la copii răpiți. Pentru credibilitate,textul începe cu relatarea unei „mămici” care ar lucra la serviciulEvidența Populației, dintr-o secție de Poliție, și care „părea căștie ce vorbește”.

Poliția: „Nu existăniciun astfel de caz. Aceste mesaje sunt false”. Cum a pornitisteria pe Internet

Poliția Capitalei a explicat într-un comunicat că toată aceastăpanică este nejustificată și că nu există nici măcar un singurastfel de caz înregistrat. „Zvonurile au început să circule peemail. Sunt mesaje scrise bine, se vede că autorul are condei, darse vede că sunt scrise de aceeași persoană. Circulă mai multepovești cu răpiri de copii: în parcul Kiseleff, în IOR, la Mall, cupolițiști care vin la multinaționale să-i avertizeze pe angajați căse răpesc copii”, a explicat pentru gândul Diana Sarca,purtătoarea de cuvânt a Poliției Capitalei.

Poveștile fantasmagorice care circulă conțin de multe oridetalii grotești, a mai spus reprezentantul Poliției: o femeiegravidă căreia i s-a tăiat burta cu sabia și i s-a luat copiluldirect din burtă; doi copii găsiți morți într-o pădure la margineaBucureștiului, fără organele interne; un copil răpit, pe carepărinții l-au găsit a doua zi pe aleea principală din parc,plimbându-se cu perfuzia în mână și fără un rinichi.

„Fiecare părinte se gândește: dacă e un gram de realitate înpoveștile acestea? Și transmit mesajul mai departe. Este ca încazul acelor emailuri care îți spun că dacă nu trimiți mai departe,o să ai 7 ani de ghinion. Nu este nimic real”, a mai spus DianaSarca.

Aceste mesaje nu doar că sunt neadevărate, dar nu există nicimăcar o plângere din partea vreunui părinte care să reclame așaceva, explică Poliția. „Toate aceste mesaje sunt false. Nu au fostînregistrate astfel de cazuri, nu au fost găsite cadavre saupersoane în comă care să prezinte lipsa unor organe interne șinicio persoană nu a formulat vreo plângere în care să reclamerăpirea vreunui copil”, se arată într-un comunicat oficial alPoliției Capitalei.

Poliția face apel la cei care primesc astfel de mesaje să nu ledea mai departe, pentru că „nu fac altceva decât să creeze o starede panică nejustificată”.

Cifrele vorbesc: 345 deminori dispăruți în primul trimestru 2011, 95% au fugit deacasă

În ultimii 5 ani, procentul copiilor dispăruți și găsițidepășește 99%: în perioada 2006-2010 au fost semnalați dispăruți13.926 de minori și găsiți 13.876, conform site-uluialertarapirecopil.ro, un proiect european derulat de PolițiaRomână, Parchetul General și Centrul Român pentru Copii Dispăruțiși Exploatați Sexual „FOCUS”. În sistemul „Alertă Răpire Copil”,din data de 23 mai până astăzi, 7 iulie, există 18 alerte de copiidispăruți.

Conform organizației „Salvați Copiii”, în primul trimestru alanului 2011, a fost solicitată Poliției urmărirea la nivel naționala 692 de minori dispăruți de acasă, iar la finalul lunii martie,345 dintre aceștia nu fuseseră încă găsiți.

Din cazurile instrumentate de Centrul Român pentru CopiiDispăruți și Exploatați Sexual „FOCUS”, reiese că în patru ani,între mai 2007 și mai 2011, au existat doar 4 (patru) răpiri decopii de către terțe persoane (au existat 42 de cazuri în carepărinții și-au răpit propriii copii). Cei mai mulți minori dintrecei dispăruți și găsiți în altă țară au fost descoperiți în Italia(49 de copii) și în Spania (14 copii).

Raluca Seucan, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Generalal Poliției Române (IGPR), a explicat însă pentrugândul că o disparițienu este totuna cu o răpire: „Nu există cazuri de răpire. Înmajoritatea cazurilor de dispariție, copiii găsiți nu au fostvictime ale unei infracțiuni. În cea mai mare parte, sunt plecărivoluntare de acasă. Au fost și cazuri tragice, dar acestea suntabsolut excepționale. Această psihoză nu are niciun fundament înrealitate”.

Din datele IGPR pe anii 2005-2007, 95% din copiii dispăruți deacasă au plecat de bunăvoie (de la bunici, părinți, alte rude,asistenți maternali sau centre de minori), iar 3,5% au fostdispariții accidentale (rătăciri, înec, calamități, accidenterutiere sau feroviare sau lipsa comunicării între copil șipărinți). Doar în 1,5% din cazuri au existat circumstanțe alarmante(agresiuni, exploatări sexuale, unele dintre ele urmate de moarteacopilului).

×

Ziua Marinei Române, fără spectatori. Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide