Autorul atacului din Vitan a fost prins la Moscova. Vitalie Proca a împușcat în noiembrie 2012 un tânăr cu un Kalașnikov – UPDATE

Autorul atacului din Vitan a fost prins la Moscova. Vitalie Proca a împușcat în noiembrie 2012 un tânăr cu un Kalașnikov - UPDATE
Publicat: 07/02/2013, 12:39
Actualizat: 26/06/2013, 00:36

UPDATE Autoritățile române trimit joi documentele pentru extrădarea din Rusia a lui Vitalie Proca

Autoritățile române trimit joi documentele pentru extrădarea din Rusia a lui Vitalie Proca, urmărit internațional din 18 ianuarie, după ce pe numele lui a fost emis un mandat de arestare, fiind acuzat că în noiembrie 2012 ar fi împușcat un tânăr pe o stradă din Capitală, potrivit unor surse judicare

Sursele citate au precizat că actele necesare pentru extrădarea lui Vitalie Proca vor fi transmise autorităților din Rusia în cursul zilei de joi.

Cetățeanul moldovean Vitalie Proca, în vârstă de 33 de ani, a fost prins miercuri după-amiază, la Moscova, a anunțat joi șeful Poliției Române, Petre Tobă.

Proca a fost prins cu sprijinul polițiilor din Rusia, Italia, Republica Moldova și al Scotland Yard, el fiind căutat atât pentru împușcarea unui tânăr, cu un Kalașnikov, în cartierul Vitan din Capitală, cât și pentru o faptă similară pe care ar fi comis-o în primăvara anului trecut, pe teritoriul Marii Britanii, a precizat șeful Poliției Române.

Totodată, pentru prinderea lui Vitalie Proca au colaborat, la nivel național, Poliția Capitalei, SRI, Direcția Operațiuni Speciale, Direcția de Investigații Criminale din IGPR și Interpol.

Proca este acuzat că în 26 noiembrie 2012, pe strada Ion Morțun din cartierul Vitan din Capitală, l-ar ar fi împușcat în cap și în piept pe Răzvan Isăilă, în vârstă de 26 de ani, acesta fiind dus atunci la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale.


Băbatul care a împușcat, în 26 noiembrie 2012, un tânăr cu un Kalașnikov a fost prins la Moscova, atacatorul fiind cetățean moldovean, a anunțat, joi, șeful Poliției Române, Petre Tobă.

Vitalie Proca, în vârstă de 33 de ani, a fost prins miercuri după-amiază la Moscova, cu sprijinul Poliției din Rusia, Italia, Moldova și Scotland Yard, el fiind căutat după ce în primăvara anului trecut pe teritoriul Marii Britanii a comis o faptă similară, a precizat oficialul Poliției Române.

În același timp, pentru prinderea acestuia, au colaborat la nivel național Poliția Capitalei, SRI, Direcția Operațiuni Speciale, Direcția de Investigații Criminale din IGPR și Interpol.

Moldoveanul este acuzat de tentativă de omor calificat și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, pe numele său fiind emis un mandat internațional de arestare preventivă din 18 ianuarie 2013.

Autoritățile române au declanșat procedura de extrădare a lui Proca din Moscova, pentru a fi cercetat în România.

Proca este cercetat pentru tentativa de omor asupra unui bărbat, care a fost găsit împușcat în cap și în piept, în seara de 26 noiembrie 2012, pe strada Ion Morțun, într-un autoturism marca Audi, cu numere de Bulgaria.

„La data de 26 noiembrie 2012, procurori criminaliști din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București și ofițeri ai Serviciului Omoruri din cadrul DGPMB au fost sesizați cu privire la faptul că pe str. Ion Morțun, sector 3, au fost trase mai multe focuri de armă asupra unei persoane, care a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale”, informează, joi, Parchetul Capitalei.

Prin rezoluția din data de 17 ianuarie 2013 a Parchetului de pe lângă Tribunalul București, „s-a dispus începerea urmăririi penale față de numitul Vitalie Proca, în vârstă de 33 de ani, cetățean moldovean, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de omor calificat și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, reținându-se că, la data de 26 noiembrie 2012, a executat mai multe focuri de armă cu pistolul mitralieră AK 47 asupra victimei I.M.- care își parca autoturismul în parcarea de reședință – după care, observând că victima nu a decedat, a coborât din autoturism și, folosind pistolul Makarov pe care îl avea asupra sa, a executat mai multe focuri de armă în direcția victimei”.

În 18 ianuarie 2013, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și, totodată, a solicitat instanței de judecată să dispună arestarea preventivă în lipsă a inculpatului Proca Vitalie, precum și emiterea unui mandat de arestare european și a unui mandat de urmărire internațională, propunerea fiind admisă în aceeași zi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”