AVEREA LUI BERCEA MONDIAL- 8 palate ilegale și 120 de dosare penale. Șef al Finanțelor Olt : „M-a amenințat cu cuțitul, spunându-mi că mă omoară”

Redactor:
Vlad Mironescu
AVEREA LUI BERCEA MONDIAL- 8 palate ilegale și 120 de dosare penale. Șef al Finanțelor Olt : „M-a amenințat cu cuțitul, spunându-mi că mă omoară”
Anghel Sandu, cunoscut drept Bercea Mondial, are în prezent nu mai puțin de 30 de procese cu Primăria Slatina.

Anghel Sandu, cunoscut drept Bercea Mondial, are în prezent numai puțin de 30 de procese cu Primăria Slatina. Mondialu’ aconstruit în Slatina opt palate, toate identice, dar niciunul cuautorizație de construcție. Pentru patru dintre case, cu sprijinuljustiției oltene și al primăriei Slatina, Mondialu’ a câștigatprocesele cu municipalitatea. După ce și-a stricat relația cuedilii însă, reprezentanții Primăriei Slatina încearcă acum să-idemoleze patru imobile construite fără autorizație.

Mihaela Otincelescu, șef Birou din cadrul Direcției deAdministrare a Domeniului Public și Privat Slatina, este cea carese luptă, din partea primăriei, să demoleze construcțiile ilegalefăcute de Mondialu’. Lupta este însă una grea, iar în patru cazuriPrimăria Slatina a pierdut deja procesele. „Anghel Sandu are unsingur imobil pe numele său. Celelalte au fost vândute fictiv cătrediverse persoane, toate din Drăgănești Olt. Însă Bercea esteproprietarul, pentru că, atunci când m-am dus cu executorul la unuldintre imobile pentru o expertiză, m-a întâmpinat el și nu mi-a datvoie să intru pe proprietatea lui, deși în acte apărea o altăpersoană”, spune Mihaela Otincelescu.

CITEȘTEȘI:

TraianBăsescu: Faptul că fratele meu i-a botezat copilul nu i-a folositlui Bercea Mondial la nimic. Legea trebuie aplicată oricăruiom

BerceaMondial, arestat. Procurorul Iacobescu: N-a știut să-și scriedeclarația, ne-a spus că e mai deștept ca noi, că a făcut milioanede euro și fără carte

CristianTudor Popescu: „Băsescu a fost dintotdeauna demn de BerceaMondialu”

Patru imobile ilegale, ajunse în legalitate prin vânzărifictive și cu ajutorul „amneziei” Primăriei

Bercea Mondial a început construcția imobilelor în Slatina prinanul 2002. A cumpărat un teren pe bulevardul A. I. Cuza și imediata început să construiască, fără să dețină vreo autorizație deconstrucție.

Primăria Slatina l-a acționat în instanță și a început să deaamenzi, însă niciodată nu l-a sancționat pe adevăratul proprietaral imobilelor, întrucât Bercea avea grijă să vândă fictiv casele.Astfel că în instanță plângerile Primăriei erau respinse canefondate. Acest lucru e fost posibil chiar din cauzamunicipalității, care a „omis” să înscrie litigiul în carteafunciară, astfel că Bercea vindea imobilele nestingherit, iarPrimăria îl amenda și îl chema în instanță numai pe „fostulproprietar”, sancțiuni anulate din fașă și plângeri respinseimediat ca fiind nefondate.

Nici nu era greu pentru Bercea să fenteze legea chiar în fațainstanței, având ca nași ai copiilor săi, Judecător și Televizor,pe Maria Huza – fost judecător la Judecătoria Olt, și pe GheorgheBrenciu – prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.„Cauza în cazul celor patru imobile de pe bulevardul A. I.Cuza este una pierdută, întrucât am epuizat toate căile de atac.Este adevărat că și Primăria a greșit pentru că nu a înscrislitigiile în cartea funciară, dar eu mă ocup de aceste dosare denumai doi ani”, se disculpă Mihaela Otincelescu.

Alte patru imobile pentru care se judecă cuPrimăria

Cu patru imobile din care Mondialu’ scoate venituri grase, cu ojustiție la picioare și o Primărie mereu cu un pas în urma sa,finul lui Băsescu a mai construit încă patru case, tot fărăautorizație de construcție. Astfel, în 2006-2008 pe străzileEcaterina Teodoroiu nr. 2, str. Pitești nr. 110-112, Pitești 114 șiPitești 187 A au apărut alte construcții ilegale marca BerceaMondial. Deși acesta încearcă și în aceste cazuri să procedeze lafel ca în primele și să fenteze municipalitatea, reprezentanțiiPrimăriei Slatina spun că de această dată nu se mai lasăpăcăliți.

„Acum am înscris litigiile în cartea funciară, iar el nu maipoate să le vândă, așa cum a făcut până acum. Și de data asta nu nelăsăm până nu le demolăm. Imobilele sunt ale lui, dar le-a trecutpe numele a diverse persoane din Drăgănești-Olt. Toate persoanelecare dețin în acte imobilele lui Bercea sunt bărbați necăsătoriți,ca să evite pierderea caselor în cazul unui partaj de divorț alproprietarului din acte”, mai spune Mihaela Otincelescu.

Proprietarul din acte, condamnat la un an de închisoarepentru fals și uz de fals

Reprezentanții Primăriei Slatina susțin că sunt hotărâți să nu semai lase fentați de Bercea.

Este și cazul unuia dintre imobile, unde proprietarul de drept afost condamnat la închisoare un an cu suspendare. Spre exemplu, încazul imobilului de pe str. Ecaterina Teodoroiu nr. 2 din Slatinaistoria este una stufoasă. Actualul proprietar din acte este BudanNicolae, necăsătorit, din Drăgănești-Olt.

Acesta a cumpărat imobilul de la Anghel Fănica – soția luiBercea Mondial. În martie 2008, Primăria Slatina l-a amendat cu100.000 lei pe Budan Nicolae pentru că a permis executarea unorlucrări fără a avea autorizație de construire, dar s-a dispus șisistarea lucrărilor și desființarea construcțiilor executateilegal. Măsura primăriei a fost menținută și de Tribunalul Olt.Asta nu l-a împiedicat însă pe Budan să meargă mai departe cuconstrucțiile.

Epuizând toate căile de atac împotriva deciziilor PrimărieiSlatina, Budan Nicolae i-a vândut imobilul lui Constantin Marius,tot din Drăgănești-Olt, în baza unor certificate de cadastru false.Pentru că niciun notar din Slatina nu mai lucrează cu BerceaMondial, actele de vânzare-cumpărare au fost făcute la notarulViorel Tudorache din Brașov, în baza unor acte false: autorizațiide construire, certificate de atestare fiscală, contract devânzare-cumpărare sub semnătură privată și proces-verbal determinare a lucrărilor.

Primăria Slatina a mers mai departe în acest caz și a formulatplângere penală împotriva lui Budan Nicolae pentru fals și uz defals, iar Judecătoria Slatina, prin sentința nr. 837 din 29octombrie 2009, l-a condamnat pe Budan Nicolae la un an deînchisoare cu suspendare.
Cam asta ar fi trebuit să se întâmple în toate cele opt cazuri încare Bercea Mondial a construit imobile, fără să țină cont de vreolege a României.

Bercea Mondial deține și un Mercedes S-Klass cu numărulOT-12-SEF, deși e un șofer care declară că nu știe să scrie și săcitească.

Florin Bălteanu, director adjunct la Finanțe PubliceOlt: „Bercea e o mare nenorocire. M-a amenințat cucuțitul!”

În acest timp, înalți funcționari publici din administrațialocală își amintesc de întâlnirile lor memorabile cu Bercea. FlorinBălteanu, director adjunct al Direcției Generale Finanțe PubliceOlt, a făcut împreună cu Poliția, în 2005, un control la filialelelui Bercea.

A constatat 13 infracțiuni, printre care și evaziune fiscală,șantaj, spălare de bani, care au generat 5 dosare penale cu unprejudiciu constatat de 72 miliarde lei vechi. Bercea a comandatniște contraexpertize în urma cărora prejudiciul constatat s-aredus la 11 miliarde și dosarele s-au pierdut pe drum.

Dar interlopul nu l-a uitat pe omul care l-a controlat:„Bercea e o mare nenorocire. M-a amenințat cu cuțitul,spunându-mi că mă omoară pe mine și pe familia mea! În plus, a ziscă mă dă afară, cu influențele sale, dar nu s-a întâmplat nimic.Dumnezeu e sus și le vede pe toate!” (IonuțPÂRVULESCU)

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
Cum a murit, de fapt, sponsorul Simonei Halep! Detalii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață:...
ULTIMA ORĂ! S-a aflat prospectul vaccinului anti-COVID-19. Ce reacții adverse produce. Doamne..
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
Dispariție misterioasă în Marea Britanie: 50 de miliarde de lire sterline „sunt ascunse undeva, dar...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
Veste GENIALĂ! Medicamente gratuite și compensate! Cine va beneficia de ele
Adevarul despre noii patroni ai lui Dinamo. Fotbalistii cer sprijinul Guvernului Orban. Ce se întâmplă...
AVEM prospectul vaccinului anti-COVID! Este ŞOCANT: Ce scrie în el
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Ruby a scos-o din sărite pe bunica ei. Cum a reacționat femeia: „M-ai zăpăcit”
Inchide