BACALAUREAT 2012. Aproape un sfert dintre absolvenții promoției 2011-2012 nu s-au înscris la examen

Redactor:
Corina Vârlan
Redactor:
Elvira Gheoghiță
BACALAUREAT 2012. Aproape un sfert dintre absolvenții promoției 2011-2012 nu s-au înscris la examen
Aproximativ 77 la sută dintre absolvenții promoțiilor 2011-2012 s-au înscris pentru susținerea probei orale la limba română din cadrul BACALAUREAT 2012, a declarat ministrul interimar al Educație, Liviu Pop.

Aproximativ 77 la sută dintre absolvenții promoției 2011-2012 s-au înscris pentru susținerea probei orale la limba română din cadrul examenului de Bacalaureat 2012 care începe luni, a declarat ministrul interimar al Educației, Liviu Pop, informează Mediafax.

Ministrul interimar al Educației a spus că pentru susținerea examenului de Bacalaureat, organizat în 621 de centre, s-au înscris în total 199.272 de candidați, dintre care 154.367 din promoția 2012 și 44.905 promoția anterioară.

Potrivit ministrului, din promoția 2012 nu s-au înscris 34.764, iar din promoțiile anterioare nu s-au înscris 27.174.

Probe orale

Secretarul de stat Stelian Fedorca a precizat că la proba de evaluare a competențelor de comunicare orală în limba română care începe luni au fost înscriși 155.955 de candidați, examenul desfășurânduse în 140 de unități.

De asemenea, pentru proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă au fost înscriși 7.769 de candidați, pentru proba de evaluare a competențelor digitale, 148.990 dde candidați, iar pentru proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, 146.713 candidați.

La prima probă scrisă a bacalaureatul, la limba și literatura română, din 2 iunie, au fost înscriși 171.720 de candidați, pentru proba scrisă de limba maternă s-au înscris 7.826 de candidați, iar pentru ultimele probe – 183.107 și, respectiv, 174463, a precizat secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, Stelian Fedorca.

El a mai spus că una dintre cauzele pentru care mulți elevi nu s-au înscris este aceea că la data de 30 mai aveau situația școlară neîncheiată sau erau corigenți.

Proba orală la română

Secretarul de stat a mai spus că pentru prima probă a bacalaureatului, susținută în intervalul 11-13 iunie, există 75 de variante de subiecte, respectiv 75 de bilete pe zi, timpul alocat fiecărui candidat pentru prezentare fiind între 10 și15 minute.

Întrebat care este situația anchetei privind bacalaureatul olimpicilor, Fedorca a precizat că aceasta este în derulare.

Examenul de bacalaureat începe luni, cu proba orală la limba și literatura română, candidații intrând în sălile de examen începând de la ora 12.00, în ordinea afișată, respectând criteriul alfabetic și ora prevăzută pentru fiecare grupă.

Candidații care nu se prezintă la testele orale pot participa la probele scrise, însă nu pot promova examenul de bacalaureat.

Rezultatul obținut de fiecare candidat la proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română nu va fi exprimat prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competență, respectiv mediu, avansat și experimentat. Nivelul de competență lingvistică de comunicare orală în limba română va fi stabilit de comun acord de către cei doi profesori examinatori.

Candidații care au participat și au fost respinși la sesiunile de bacalaureat organizate în anii 2010 și 2011 pot solicita recunoașterea probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale și a probelor scrise susținute în aceste sesiuni.

Proba orală la limba română de la prima sesiune a examenului de bacalaureat 2012 va avea loc luni, marți și miercuri. În perioada 13-15 iunie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, candidații urmând să susțină proba la limbile croată, maghiară, germană, sârbă, slovacă, turcă și ucraineană.

Evaluarea competențelor digitale se va desfășura în perioada 15-18 iunie, iar evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, între 25 și 27 iunie.

Probele scrise ale examenului național de bacalaureat încep în 2 iulie cu testarea la limba și literatura română. Candidați vor susține în 3 iulie proba scrisă de limba și literatura maternă, în 4 iulie proba obligatorie a profilului și în 6 iulie proba la alegere a profilului și specializării.

În 8 iulie vor fi afișate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 și 12.00, vor fi depuse contestațiile. În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluționarea contestațiilor, iar în 13 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

BACALAUREAT 2012. Totul despre BAC 2012. Calendar, subiecte, rezultate

O nouă reacţie din partea prinţului Liechtenstein despre împuşcarea ursului Arthur. Declaraţie incredibilă ”Este o...
Mamă pentru a treia oară! Este în culmea fericirii! A dat vestea dupa Paște
FOTO. Imagini fierbinți cu Antonia din Maldive! A făcut ravagii într-un costum de baie
Adevărul despre relația lui Gigi Becali cu Tania Budi. Afaceristul RUPE TĂCEREA: „A inceput nevasta-mea…”
Faza zilei la Madrid! Simona Halep și-a lăsat iubitul singur, iar o fană a pus...
Primul satelit din lemn. Țara care îndrăznește să îl lanseze pe orbită
Inedit: Un fermier belgian a mutat accidental graniţa cu Franţa
BANCUL ZILEI – Bancherul și degetul plăcerii nebănuite
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
Mamă pentru a treia oară! Este în culmea fericirii! A dat vestea dupa Paște
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cât costă mașina în care Gigi Becali a rămas fără permis. 'Conduce Luțu o lună'
RCA 2021. Anunț crunt pentru șoferii români. Decizia e oficială
Această tânără atractivă era pe stradă și a întâlnit un străin. Este uluitor ce a...
Când este Izvorul Tămăduirii 2021? Prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi...
Țara unde populația vaccinată în proporție de 85% intră în lockdown. Ce vaccin au folosit
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Catastrofă la graniţa cu România: Moartea şi degradarea sunt omniprezente. Oraşe întregi părăsite, obloanele trase,...
Inchide