Baniciu: „Și dacă mor de foame, la coadă nu mai stau”. Artiștii amenință că merg la CEDO. Ce spun Bittman și Rebengiuc

Redactor:
Diana Marcu
Baniciu: „Și dacă mor de foame, la coadă nu mai stau”. Artiștii amenință că merg la CEDO. Ce spun Bittman și Rebengiuc
Mircea Baniciu nu și-a plătit noile contribuții impuse de Executiv și nici nu se grăbește s-o facă. Nu vrea să stea la cozi pe la ghișee. "Să ne impoziteze fără să ne facă să stăm la coadă. Am zis că, și dacă mor de foame, la coadă nu mai stau", spune cântărețul care nu este singurul critic al măsurilor catalogate drept "o porcărie nouă a guvernului Boc" de către Mihai Trăistariu.

Mircea Baniciu nuși-a plătit noile contribuții impuse deExecutiv și nici nu se grăbește s-o facă. Nu vrea să stea la cozipe la ghișee. „Să ne impoziteze fără să ne facă să stăm la coadă.Am zis că, și dacă mor de foame, la coadă nu mai stau”, spunecântărețul care nu este singurul critic al măsurilor catalogatedrept „o porcărie nouă a guvernului Boc” de către Mihai Trăistariu.”Îl vede cineva pe Florin Piersic stând la trei cozi în fiecarelună? „, se întreabă artistul.

„Eu nu cred. În loc să simplifice, ei complică din ce în ce maimult. Se vor vedea repercusiunile la următoarele alegeri”, afirmăTrăistariu. La rândul său, fostul consilier de la Finanțe, DanBittman, vrea să dea în judecată statul. „Faptul că s-a dat o legenu înseamnă că e și legală”, declară artistul care-și propune săsesizeze Curtea Constituțională pentru că legea esteneconstituțională.

„Legile făcute pe genunchi nasc aberații. Celor care dau acestelegi nu le pasă de felul în care ne rezolvăm noi problemele”, maispune liderul Holograf, precizând că, în cazul în care măsuraExecutivului va fi declarată neconstituțională, banii pe care ceivizați îi plătesc acum nu vor mai fi recuperați. „Vom ajunge laCEDO ca să ne recuperăm banii”, a concluzionat Bittman.

Moculescu: „Nu pot să-mi plătesc pensie în pensie. Bocașa ar vrea”

Compozitorului Horia Moculescu nu-i pasă de penalizări. „Este oformă nouă adăugată la celelalte de până acum, cu anulareacumulului între pensie și salariu, lucru care i-a afectat pe foartemulți artiști. Este o bătaie de joc”, spune Moculescu pentruMediafax. El mărturisește că „nici nua încercat” să meargă să plătească: „treaba lor cu penalizările”.”Eu sunt pensionar, nu mai plătesc CAS. Nu pot să-mi plătesc pensieîn pensie. Boc așa ar vrea.

Avem o panoplie de incompetenți”, a mai spus compozitorul.Florin Chilian compară măsura guvernanților cu regimuriletotalitare. „E mai rău ca în «Ferma animalelor» (satira de GeorgeOrwell, n.r.). Nici măcar Ceaușescu nu a îndrăznit să facă așaceva, atunci se respecta cumva mediul artistic. Acum artiștii șijurnaliștii sunt considerați niște amenințări la adresa acestuistat polițienesc. Guvernanților le e frică de creație”, conchideChilian. „De când este, guvernul ăsta a luat numai măsuri proaste.Nu mă aștept la ceva bun”, spune Victor Rebengiuc. Radical este șidirectorul Teatrului Nottara, actorul Mircea Diaconu, careapreciază noul sistem de taxare drept „bâlbâit”. „A punebeneficiarul să stea la coadă este ură de rasă”, susțineDiaconu.

El a precizat că, dacă situația nu se schimbă, el, ca artist,”nu mai joacă nimic în România pe drept de autor”: „Eu pe scenă numă mai urc”. În vreme ce președintele Uniunii Scriitorilor dinRomânia, Nicolae Manolescu, spune că singurii care sunt în pericolde a sta la cozile interminabile sunt cei care nu au carte demuncă, scriitorul Vasile Ernu recunoaște că a pierdut o săptămânăpentru a-și declara veniturile potrivit noilor reglementări. „Credcă după trei luni voi renunța să fac asta”, a mai spus acesta,afirmând că se va alătura „unui eventual protest față de acestemăsuri”: „Numai gesturile radicale ne mai pot salva”.

O nouă reacţie din partea prinţului Liechtenstein despre împuşcarea ursului Arthur. Declaraţie incredibilă ”Este o...
Mamă pentru a treia oară! Este în culmea fericirii! A dat vestea dupa Paște
FOTO. Imagini fierbinți cu Antonia din Maldive! A făcut ravagii într-un costum de baie
Adevărul despre relația lui Gigi Becali cu Tania Budi. Afaceristul RUPE TĂCEREA: „A inceput nevasta-mea…”
Faza zilei la Madrid! Simona Halep și-a lăsat iubitul singur, iar o fană a pus...
Pe Cristian Boureanu l-au ajuns problemele vârstei. Unde a fost surprins fostul soț al Valentinei...
Inedit: Un fermier belgian a mutat accidental graniţa cu Franţa
BANCUL ZILEI – Bancherul și degetul plăcerii nebănuite
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
Mamă pentru a treia oară! Este în culmea fericirii! A dat vestea dupa Paște
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cât costă mașina în care Gigi Becali a rămas fără permis. 'Conduce Luțu o lună'
S-a aflat secretul! De ce evită Lidl o anumită zonă geografică din România. Nu e...
Această tânără atractivă era pe stradă și a întâlnit un străin. Este uluitor ce a...
Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri
Țara unde populația vaccinată în proporție de 85% intră în lockdown. Ce vaccin au folosit
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide