• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Bannere împotriva Guvernului, pe spitalele din Brașov și pe sediul Consiliului Județean. Primăria spune că sunt instalate ilegal

Consiliul Județean Brașov a instalat pe clădirile mai multor spitale din municipiu, dar și pe sediul CJ bannere uriașe cu un mesaj împotriva Guvernului.
Consiliul Județean Brașov a instalat pe clădirile mai multor spitale din municipiu, dar și pe sediul CJ bannere uriașe cu un mesaj împotriva Guvernului.

UPDATE:Primăria Brașov spune că bannerele de pe clădirilespitalelor au fost instalate ilegal

Reprezentanții Primăriei Brașov au anunțat că bannerele cu mesajeîmpotriva Guvernului amplasate de Consiliul Județean pe clădireainstituției și pe mai multe spitale au fost instalate ilegal, iardacă nu vor fi înlăturate CJ va fi amendat cu până la 100.000 delei pentru fiecare banner. „Bannerele sunt ilegale, iar în acestmoment inspectorii Primăriei se află la fața locului și îi voravertiza în scris pereprezentanții CJ să le dezafecteze. În cazcontrar, vor fi amendați confrom prevederilor Legii 50/1991 privinddisciplina în construcții, cu o amendă care poate ajunge la 100.000de lei pentru fiecare banner”, a declarat viceprimarul GantzMiklos, citat de Mediafax.


Consiliul Județean Brașov a instalat pe clădirile mai multorspitale din municipiu, dar și pe sediul CJ bannere uriașe cu unmesaj împotriva Guvernului.

„Brașoveni, sprijiniți sănătatea! Sprijiniți spitalele! Sprijințioamenii! Sprijiniți-ne! Nu lăsați sănătatea să moară! Sănătatea-bătaia de joc a Guvernului Boc – Băsescu” – scrie pe bannereleinstalate pe clădirile spitalelor și pe sediul CJ.

Bannerele, care au dimensiuni de câțiva metri, au fost instalate peclădiri în cursul zilei de luni, informează Mediafax.

„Aceasta este modalitatea în care protestăm față de Guvernulacesta. Bannerele reprezintă doar un început al protestului nostru.Vom răspândi și fluturași și broșuri prin voluntarii noștri și prinONG-urile de pensionari și ONG-urile paciețtilor, cu ai cărorlideri ne-am întâlnit. Într-o fază următoare vom încerca, alăturide ei, să blocăm tot ce înseamnă drumuri și căi de acces, pentru ademonstra că acțiunea noatră este serioasă și vrem să atragematenția că sănătatea are nevoie de bani”, a spus Sebastian Grapă,președintele Comisiei de Sănătate din cadrul CJ Brașov.

Potrivit acestuia, acțiunea va continua și în cursul zilei de joi,când vor fi amplasaste trei bannere de acest fel și la Făgăraș:unul la magazinul din centru, unul la intrarea în oraș și unul peDN 1.

Președintele CJ Brașov, Aristotel Căncescu nu a putut fi contactatpentru a-și susține punctul de vedere.

Inchide