Băsescu: Boc a fost mințit și sabotat din interior. Miniștrii din celelalte partide din guvern sunt mai corecți. PD-L are 48 de ore să decidă dacă vrea la putere sau în opoziție

Băsescu: Boc a fost mințit și sabotat din interior. Miniștrii din celelalte partide din guvern sunt mai corecți. PD-L are 48 de ore să decidă dacă vrea la putere sau în opoziție
Publicat: 23/04/2012, 19:20
Actualizat: 24/04/2012, 21:18

„Premierul a fost mințit și sabotat de miniștri PDL. Mai corecțisunt miniștrii care nu sunt din partid”. Președintele TraianBăsescu a tunat și fulgerat împotriva unor miniștridemocrat-liberali, pe care nu i-a nominalizat, dar despre caretoată lumea prezentă la reuniunea de la Snagov bănuia că suntVasile Blaga, Adriean Videanu și Radu Berceanu.

Surse participante la discuții au declarat pentru Gândul căpreședintele a fost foarte furios că membrii PDL din Cabinet nu aufăcut restructurările la care s-au angajat și l-au păcălit pe EmilBoc fie că au redus cheltuielile, fie că în domeniile lor nu estenevoie să se facă mari economii. Băsescu nu a dat nume, darparlamentarii PDL și-au dat seama că era vorba despre tripleta BVBcând șeful statului a făcut referire la unii care vor să pună mânape partid, după ce s-au așezat bine în fotoliileguvernamentale.

Președintele le-a transmis un mesaj și parlamentarilor: „Eu vărog să nu puneți o pată neagră pe partid. Dacă vreți să picațiguvernul, spuneți și plecați în opoziție. Ca șef de stat, eu amnevoie de un guvern. Aveți 48 de ore să vă gândiți”.(Liliana Ruse)

„Cine e bărbat să spună : > și să plece”

„PDL trebuie să arate că are bărbați politici. Cine e bărbat săspună : > și să plece. Aveți timpsă vă gândiți ce vreți: la putere sau în opoziție”, le-a transmisTraian Băsescu parlamentarilor democrat-liberali, în cadrulîntâlnirii de duminică seară de la Snagov. Surse democrat-liberalesu precizat pentru Gândul că șefulstatului a ținut un discurs energic prin care i-a îndemnat pesenatori și deputați să nu mai bârfească „pe la colțuri”. „Nu vămai plângeți pe la diferite porți în condițiile în care vă putețideschide singuri ușile. Trebuie să iei, nu să aștepți să ți sedea!”, le-a spus Băsescu pedeliștilor. Președintele a dezaprobat șipropunerea președintelui Camerei Deputaților, Roberta Anastase caparlamentarii PDL să nu participe la vot. Ideea lui Anastase a fostcatalogată drept „ineficientă”, Băsescu reluând teza”bărbăției”.

Șeful statului a criticat și guvernul, deși s-a ferit să numeascăpe cineva din executiv. „Sunt miniștri care au mimat luareamăsurilor anticriză. Miniștri care nu sunt în stare să demonstrezecă fac parte din echipă să se gândească ce au de făcut”, a spuspreședintele. (Raul Florea)

Basescu vede solutiile alternative la tăierea salariilordrept „bazaconii”

Întâlnirea informală dintre președintele Traian Băsescu,premierul Emil Boc și grupurile parlamentare ale PDL s-a încheiatduminică noapte, după aproape trei ore de discuții, desfășurate cuușile închise la Palatul Snagov. Băsescu a sosit la întâlnire labordul unui autoturism Dacia Logan, pus la dispoziție de SPP.Printre miniștrii Cabinetului prezenți la întâlnire se aflăministrul Finanțelor, Sebastian Vlădescu și ministrul Muncii, MihaiȘeitan.

Președintele Traian Băsescu le-a spus parlamentarilor PDLprezenți la întâlnirea informală de la Snagov, că premierul Boc a”fost sabotat de propriul Cabinet” și că PDL „este în pericol depesedizare”.

Traian Băsescu le-a cerut parlamentarilor PDL să aleagă între”lașitate și seriozitate”, arătând că unii parlamnetari s-au grăbitsă ia poziții de moment în privința moțiunii de cenzură. Surselecitate de Mediafax auprecizat că șeful statului a spus că trebuie asumată oresponsabilitate a grupurilor parlamentare și a partidului, pentrua fi depășită actuala situație și a făcut apel ca parlamentarii săsusțină măsurile Guvernului și să nu voteze moțiunea de cenzură.Partidul este prea mare „ca să judece de moment” și România nupoate rămâne fără guvern, a adăugat președintele.

Președintele a mai spus, conform surselor citate, că ziua încare a anunțat măsurile de austeritate a fost „cel mai greu moment”din viața sa politică” și că el a ales „să guverneze pentruțară”.

Șeful statului a spus că măsurile de austeritate promovate deguvern sunt „singura soluție”, restul fiind „bazaconii” și, dacăaceste măsuri nu se vor aplica, anul viitor nu vor mai exista banipentru plata pensiilor și salariilor.

Frumoasa sportivă a ţării, şocată după ce şi-a făcut analizele. Ce rezultat a citit: "Homosexualitate,...
Gina Pistol și-a luat fetița și A PLECAT din casa lui Smiley!
FOTO. Triunghi amoros: așa arată vedeta înșelată de soțul ei fotbalist cu o actriță! `Ai...
Durerile de gât nu sunt provocate doar de răceală. De ce te-ar putea durea gâtul
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Lovitură în despărțirea Anamaria Prodan – Laurențiu Reghecampf! Ce spune legea americană după care se...
Motivul pentru care CTP a sărit să vorbească despre divorțul Reghe-Prodanca. Ce s-a întâmplat în...
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Mașină care i-a lăsat MASCĂ pe inspectorii de la RAR
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al...
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
O femeie a fost violată în tren. Pasagerii nu au intervenit
Gina Pistol și-a luat fetița și A PLECAT din casa lui Smiley!
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum...
Anunțul momentului despre pensionarii din România! Se va întâmpla în curând, au apărut cifrele
Horoscop zilnic, 18 octombrie. Zodia care are mari şanse să obţină o nouă funcţie la...
Avertismentul lui Streinu-Cercel: VIRUSUL va căpăta noi valenţe și va face noi MUTAȚII
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Decizie oficială: CARANTINĂ OBLIGATORIE pentru aceste localităţi. Se aplică imediat. Lista restricţiilor
Începe marele război! Armata e pregătită de invazie: Riscă Apocalipsa
Trecerea la ora de iarnă. Au fost schimbate zilele, atenție! Nu mai e valabil ce...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021