Băsescu le transmite șefilor de post din Neamț: „Să-și dea demisia!”. Cum l-a „rugat” președintele pe „băiatul ăsta”, Igaș, să rezolve scandalul Șoric

Redactor:
Raul Florea
Băsescu le transmite șefilor de post din Neamț: „Să-și dea demisia!”. Cum l-a „rugat” președintele pe „băiatul ăsta”, Igaș, să rezolve scandalul Șoric
Supărat din nou pe polițiști, de această dată după spectacolul oferit de șefii de post din Neamț care au amenințat că demisionează în cazul înlocuirii inspectorului-șef Șoric, Traian Băsescu le-a transmis, joi seara, pe postul public de televiziune: „Să-și dea demisia dacă așa înțeleg ei că funcționează o structulă piramidală ca Poliția!"

Supărat din nou pe polițiști, de această dată după spectacoluloferit de șefii de post din Neamț care au amenințat că demisioneazăîn cazul înlocuirii inspectorului-șef Șoric, Traian Băsescu le-atransmis, joi seara, pe postul public de televiziune: „Să-și deademisia dacă așa înțeleg ei că funcționează o structulă piramidalăca Poliția!”.

• În prima ieșire publică de laincidentul din Piatra Neamț, unde un interlop a fost împușcatmortal, șeful statului și-a exprimat „impresia neplăcută” pe carei-au lăsat-o tensiunile din poliția nemțeană: „Măingrijorează gradul redus de disciplină care este înpoliție. Mă îngrjorează lipsa de respect a polițiștilorpentru șefii ierarhici. Îmi este cunoscută situația din câtevajudețe în care subofițeri șefi de sindicat bat cu pumnul în masă lainsectorul șef. Cum la fel mă îngrijorează că toți șefii de postdin Neamț amenințau că demisionează dacă este schimbat inspectorulșef. L-am rugat pe ministrul Igaș să nu se treacă ladestituirea inspectorului șef fără o ancheta a corpului decontrol. Asta pentru că informații extrem de prețioase aufost furnizate în ultimii patru ani despre ce întâmplă la Neamț șisunt extrem de interesat dacă se vor confirma”.
De altfel, în interviul acordat TVR, Băsescu a precizat că suntsituații în care poliția apără clanurile mafiote: „În unelejudețe, da (poliția apără clanurile mafiote, n.n.), și nu o spun dedragul de a o spune. Știu ce spun. Despre situația de la Neamț,toate structurile guvernamentale responsabile au fost avertizate deunul din serviciile de informații. Mai mult, în 2009 Ministerul deInterne era atenționat că disputele dintre grupări se pot tranșa cuarme de foc. Așa s-a întâmplat. Astfel de semnalări sunt mai multejudețe”.

Iar felul în care șeful statului face profilul agenților de laInterne confirmă faptul că supărarea de la mitingul din Cotroceninu i-a trecut: „Polițistul e cel pe care l-am văzut în manifestăriîn ultima perioadă și cel care devine tot mai convins că cetățeanule la dispoziția lui și nu el la dispoziția cetățeanului. Până cândnu vor înțelege că ei sunt la dispoziția cetățeanului vor avea oproblemă, inclusiv cu mine”

Un gând pentru Blaga
• Președintele nu a pierdutocazia de a lansa o săgeată și către fostul ministru Vasile Blaga,trecând în revistă mustrările adresate șefilor care s-au perindatla șefia Internelor: „Reproșez oricărui ministru de Interne, de laRus încoace, care când iese pe televiziuni și vorbește de polițiștispune „am vorbit cu colegii”, „colegii mei polițiști”, „iată ce amrealizat cu colegii”… De unde până unde ministrul e colegcu șeful de post, cu generalul sau cu oricine?! Știți cinefolosește expresia: „am vorbit cu colegii?” Cei care imediat cumajung acolo sunt înghițiți de sistem. Sistemul le devinecoleg”.

• În ceea ce-l privește peînlocuitorul lui Blaga președintele are numai cuvinte de laudă.Dând asigurări că restructurarea poliției va fi gata într-un an,Traian Băsescu a explicat de ce are încredere în Traian Igaș:„Vreau să cred că acest jurist tânăr care este Igaș,băiatul ăsta a învățat legea și sper s-o aplice de sus până jos înmod egal. Sper să nu se înconjoare de un grup de generali care să-iarate ei cum vrea poporul polițistul”.

Inchide