Băsescu: „Ponta a lins preșul în 2008 la mine în birou să-l sprijin la Primărie. Are față de imatur, e obraznic, face ca maimuțica”. Plus: „Voi cere demisia lui Boc dacă va da bani PSD”

Băsescu: „Ponta a lins preșul în 2008 la mine în birou să-l sprijin la Primărie. Are față de imatur, e obraznic, face ca maimuțica. Plus: „Voi cere demisia lui Boc dacă va da bani PSD
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 24/04/2012, 20:41

După ce la amiază a ieșit la ramă prin intermediul postuluipublic de radio, urechindu-l pe președintele PSD, Victor Ponta,seara, Traian Băsescu a revenit, de data aceasta la postul B1TV, cuun atac de o duritate fără precedent la adresa lideruluisocial-democrat. Comparându-l inițial cu „o maimuțică”, șefulstatului l-a acuzat pe Ponta că, în 2008, ar fi „venit preș” înbiroul prezidențial pentru a-și negocia susținerea la Primărie.Nici șeful liberalilor nu a scăpat de atacul lui Băsescu,președintele afirmând că l-a pus pe Antonescu pe lista de Bucureștila Senat. Reproșurile prezidențiale nu i-au avut ca țintă doar peadversarii săi politici, ci și pe liderii de opinie din media. „Îiregret și pe Dinescu și pe Cristian Tudor Popescu de dinainte de adeveni vulgari”, a spus Băsescu, susținând că s-a săturat dejigniri. Citește și Protestul lui Băsescufață de presa ostilă: „Mă mai uit doar pe Discovery și AnimalPlanet”

• Traian Băsescu a declanșatrăzboiul total împotriva președintelui PSD, Victor Ponta, pe carel-a catalogat pe rând drept „obraznic”, „impertinent” și”imatur”.

• „Victor Ponta e nimic pentruPSD. El trebuie să se ducă să-i placă lui Adrian Năstase, să-iplacă lui Hrebenciuc, lui Ion Iliescu, lui Dragnea. El trebuie săfacă frumos, ca maimuțica așa, să placă la foarte mulți din PSD casă rămână șef de partid, pentru că el nu controlează nimic acolo.Și atunci i se pare lui că a fi obraznic și impertinentajută la ceva. Asta mă face să constat cu părere de răuîncă un lucru: până acum credeam că doar fața îl face săpară imatur, dar din comportament dovedește că nu doar fața lui ede om imatur, ci chiar fondul lui, pregătirea lui pentru viață,pentru politică”, a afirmat șeful statului, miercuriseara, susținând că liderul social-democrat i-ar fi cerut sprijinulîn urmă cu doi ani: „Omul ăsta a venit preș la mine înbirou, acest Victor Pointa, cum au mai venit și alții și măîntreba: m-ați putea sprijini în competiția pentru alegerile de laPrimăria Capitalei? Răspunsul meu a fost: nu că nu aișanse. În 2008, era la mine în birou, nu în altă parte. La mine înbirou acest Ponta, care astăzi vituperează, era ca un preș care măîntreba ar fi bine să candidez, m-ați putea sprijini? I-am zis: nucandida că nu ai șanse, dându-i de înțeles că nu sunt dispus să-lsprijin. Tot el discuta înainte de alegerile din partid unportofoliu de ministru, prin ieșirea din PSD. Acest Victor Ponta pecare îl vedeți țipând. Or, nu pot să-i mai tolerez obrăznicia cândîl știu câte parale face. E în stare să vină să lingăpreșul. Nu sunt pe măsura obrăzniciei acestui puștiimatur. Am sperat că e un politician din tânara generație,care va asigura stângii o reprezentare modernă. Dar e un tip careface frumos ca să-l placă cei care îl pot schimba la următorulcongres”.

• Atacul lui Băsescu la adresalui Ponta a fost încheiat cu insinuarea existenței unor legături pecare președintele PSD le-ar avea persoane controversate:„Poate spune cine i-a finanțat concediul prin Liban, nuneapărat în vara asta. Poate va spune lucrurile astea. Euîl invit public la decență și cu asta am pus punctsubiectului”.

Nici liderul liberalilor, Crin Antonescu, nu a scăpat dediscursul prezidențial, deși în cazul acestuia, Băsescu a transmisdoar că l-ar fi sprinjinit în urmă cu patru ani:”Pe Crin Antonescul-am ajutat într-un moment de criză a lui, când nu-l mai primeanici o organizație să candideze. Era deputat de Tulcea și în 2004nu l-a mai primit. Atunci m-a rugat domnul Stolojan să am grijă căa avut o situație grea să poată să candideze undeva. Și l-am pus pelista de București”.

Ponta îi răspunde luiBăsescu: „Este un cancer, trebuie să-lextirpăm”

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri seară, pentruGândul, în replicăla acuzele aduse de Traian Băsescu pe postul B1 TV, că nu vea să selase târât „în mocirla pe care președintele a creat-o și în care atrăit”.

• „Traian Băsescu înceacă să mătragă și pe mine, ca și pe ceilalți tineri din noua generațiapolitică, în mocirla în care el a trăit, de fapt, în acești ani șipe care chiar el a construit-o”. Ponta spune că președintele „și-adat seama că, cerându-i Robertei Anastase să fure voturile lapensii, el este condamnat pentru această țară”. „Se comportă exactca un om disperat, care știe că nu-și mai poate reface imagineadupă ce a furat voturile și a apărat-o pe Anastase”, a mai spusPonta.

Referitor la declarația președintelui, potrivit căreia Ponta arfi fost în Liban pe banii unui sponsor generos, liderulsocial-democrat a afirmat că bănuiește că Băsescu știe exact undeîși fac vacanțele cele 22 de milioane de români. „Dar cusecurisme din astea pe mine nu mă impresionează. Eu n-am apucat săfiu securist, nu m-a crescut Securitatea ca pe dânsul și nu măintimidează absolut deloc. Dovedește, încă o dată, că este uncancer pentru România pe care trebuie să-l extirpăm”, amai spus Victor Ponta.

Întrebat dacă i-a cerut sprijinul lui Traian Băsescu, el aprecizat ca joi, la ora 12, va susține la sediul partidului dinKiseleff o conferință pe acestă temă.

„Negocierile PDL-PSD audurat patru zile. Dacă Guvernul Boc ar da acești bani, public i-așcere premierului Emil Boc demisia”

Traian Băsescu a dezvăluit, în cadrul aceleiași intervențiitelevizate, că negocierile dintre PDL și PSD pe marginea Legiipensiilor au durat patru zile, susținând că, dacă Guvernul va plătibanii, va solicita demisia premierului Emil Boc.

• „Am câteva documente curepartiția banilor pentru PSD, informația, când au începutnegocierile. Au fost negocieri care au durat vrreo patru zile. S-anegociat în fază inițială la nivelul șefilor de grupuriparlamentare, Toader cu Dușa, după care s-au dat unele linii derepartiție a banilor și, după patru zile, a și fost transmisăpremierului de grupul PDL solicitarea PSD ca să nu participe lavot. Asta a fost condiția. Dați-ne banii aceștia și nu participămla vot”, a susținut Băsescu. Șeful statului a mai spus că, dacăGuvernul Boc ar da acești bani, i-ar cere public premierului să-șiprezinte demisia, dar s-a declarat convins că prim-ministrul nu vaaccepta „un astfel de târg”.

• „Dacă Guvernul Boc ar da aceștibani, public i-aș cere premierului Emil Boc demisia. Sigur, arputea să și-o dea sau nu, dar nu poți să faci târguri de acest gen.Nu cu bani publici. Sunt convins că premierul nu va accepta unastfel de târg”, a precizat Băsescu.

• El a adăugat că suspiciunea nueste un motiv pentru care un președinte să nu promulge o lege. „Eutrebuie să văd întâi conținutul legii, eu nu mă pot pronunța peprocedura parlamentară. Dacă domnul Ponta ar fi fost matur, seadresa Comisiei de imunități a Parlamentului. A doua zi, suntconvins, că, dacă aș interveni în treburile ale Parlamentului, adoua zi ar spune de dictatorul de la Cotroceni, care s-a băgat înproceduri parlamentare”.

CIteșteși:

Băsescu: „Vântu ebolnav la cap. Procurorii l-au întrerupt din dragoste prinbeciuri”. Ce INFORMAȚII SENSIBILE îi dau serviciile lui TraianBăsescu

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
De ce a rupt-o Pepe cu Antena 1, de fapt: 'Mi s-a propus să ❗️'
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Ficatul mărit nu doare, însă transmite câteva semne subtile. Nu ignora aceste simptome
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Luca, fiul lui Reghecampf cu prima soție, dezvăluie care e, de fapt, relația cu mama...
Viteză legală mai mare pe noile drumuri din România! Se schimbă Codul Rutier în 2022
Record la vaccinare: Peste 93.000 de români s-au vaccinat cu prima doză în ultimele 24...
Skoda elimină din gamă un model foarte apreciat de familiști. Fanii mărcii sunt revoltați
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Explozie în laboratorul unei universități din China: Cel puţin doi oameni au murit şi mai...
De ce a rupt-o Pepe cu Antena 1, de fapt: 'Mi s-a propus să ❗️'
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Frig neobișnuit pentru România. Alertă meteo, aer polar! Cât vom avea de îndurat
Localitatea din România care are rată de infectare 40 la mie: ‘Se duc la birt’
CÂND se vor distribui VOUCHERELE pentru cei VACCINAȚI
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Este sărbătoare mare azi în calendarul ortodox. Ce NU ai voie să faci de Sf....
ANUNT BOMBA despre a treia doză de Pfizer! Ce efect are asupra tinerilor
Megașoc pentru Iohannis! Trecutul neștiut iese la suprafață. Ceva mai rău nu i se putea...
Ţara din Europa care caută cu disperare angajaţi şi nu găseşte. Salariile sunt uriaşe
Cum se intră în magazinele Lidl, din 25 octombrie. Ce trebuie să ştie clienţii