Băsescu, președintele tuturor manelelor: „La 99% dintre români le plac”

Băsescu, președintele tuturor manelelor: La 99% dintre români le plac
Publicat: 23/04/2012, 19:18
Actualizat: 05/11/2013, 19:18

„La 99% dintre românii care nu sunt etnici romi le placcântecele romilor, nunțile făcute de romi, le place să audă…poate nu 99%, dar sunt atâția soliști, cântăreți, dacă o luăm de laAdi Minune până la oricine… le plac manelele și nu este orespingere în societate pentru ceea ce provine de la romi”.Declarația aparține președintelui Traian Băsescu și a fost făcutăla un seminar despre problemele etniei. Băsescu a atras însăatenția că statul nu mai poate să stimuleze „un tip de existență”pe care îl au mulți etnici romi, care se mulțumesc să trăiască dinajutorul de șomaj. Șeful statului se alătură în acest fel uneilungi liste de politicieni care de-a lungul timpului „au atrasatenția” și atât, folosindu-i pe etnicii romi doar în campaniaelectorală, după cum puteți citi mai jos.Aici găsițistatisticile îngrijorătoare care descriu viața unei etnii cetrăiește în proporție covârșitoare la limita subzistenței și alecărei probleme nu au fost rezolvate până acum de nicio strategieguvernamentală.

Gustul președintelui în materie de muzică: „Eu ascultcolinde, chiar și vara”

Dacă statistica oferită de șeful statului este corectă, atunciel însuși se încadrează în restul de un procent de români care „nugustă” manelele. Băsescu a mărturisit, la sfârșitul anului trecut,că nu-i plac manelele și că ascultă tot timpul colinde atunci cândse află în mașină, „chiar și vara”.

Deranjat de cerșetoria „în îmbrăcăminteaspecifică”

Șeful statului a abordat și problema infractorilor români dinstrăinătate, el încercând să combată ideea că aceștia ar aparținecu preponderență etniei rome. Susținând cu tărie teza căinfracționalitatea nu are etnie, Traian Băsescu s-a încurcat puținîn momentul în care a abordat subdomeniul cerșetoriei:

• „Niciodată statul nu va acceptaideea că cetățenii români de etnie romă au drept limitat de mișcarepe teritoriul UE. Vreau să fiu foarte bine înțeles. Niciodată nuvom accepta ideea că sunt oameni care sunt cetățeni români de etnieromă care săvârșesc infracțiuni de omor, viol sau spargeri peteritoriul UE, că acestea ar aparține numai etniei rome. Sunt șiromâni, și romi care în mod egal săvârșesc infracțiuni peteritoriul altor state”.

• „Partea de criminalitate este acetățenilor români și nu a unei etnii. Dar această parte specifică,mai ales când e făcută și în îmbrăcămintea specifică, este cea carederanjează cetățenii altor state, este cea foarte vizibilă, caregenerează daune de imagine. Aici va trebui lucrat. În primul rând,consider că prima responsabilitate este a etniei rome din acestpunct de vedere”.

Avocații „țigăncii împuțite”: proteste față de”rasismul” președintelui

Ședința în care a fost prezentat Raportul asupra StrategieiNaționale de îmbunătățire a situației romilor a fost întreruptădupă discursul lui Băsescu de câțiva tineri romi, care i-aureproșat președintelui apelativele la adresa unei jurnaliste -„țigancă împuțită” sau „păsărică”. În timp ce șeful statuluisusținea că România are o problemă de imagine în Europa și dincauză că „minoritatea romă este prezentă în orice colț, în fațaoricărui muzeu, și nu ca să intre la muzeu”, câțiva tineri plasațiîntr-un colț al sălii au ridicat niște fulare negre pe care scria”5 ani de strategie, canci rezultate” și „rom infractorfiziologic”, cu trimitere la o afirmație a ministrului de ExterneTeodor Baconschi. Tinerii au fost rapid scoși din sală de ofițeriiSPP, cu toate că președintele ceruse ca ei să fie lăsați săprotesteze.

Președintelui îi placmanelele în campanie

Chiar dacă lui Traian Băsescu nu-i plac manelele, președinteluiîi place teribil să danseze. Băsescu a putut fi zărit de multe ori,în vacanțe, dansând pe ritmuri de manele, la terasele de la maresau la petreceri.
Șeful statului a mers, în mandatul trecut, de mai multe ori lamanifestări ale comunității rome. În septembrie 2008, Băsescuîmpreună cu soția au fost la Festivalul romilor de la Costești,cuplul prezidențial oferindu-le participanților imaginea unui danspe muzică țigănească. Atunci, Maria Băsescu a primit de la celebrulBercea Mondialu’ o salbă de aur. În urmă cu aproape o lună, fratelepreședintelui, Mircea Băsescu, i-a botezat o nepoată lui BerceaMondialu’.

Mai mult, Traian Băsescu a beneficiat, în campania din 2009, deo manea electorală, cântată de Nicolae Guță și de Roxana PrințesaArdealului. Melodia l-a costat pe Silviu Prigoană, patronul Etno șiTaraf TV, unde s-a difuzat maneaua, 5.000 de lei, pentru încălcareanormelor privind publicitatea electorală.

INFO PLUS

Elena Băsescu: „Îmi place Adi Minune”

Elena Băsescu, mezina președintelui, a recunoscut, la sfârșitulanului 2007, că ascultă manele ocazional, la petreceri. „Da, îmiplac manelele. Nu ascult tot timpul, doar la ocazii: la nunți, labotezuri. Îmi place Adi Minune”, a declarat fata cea mică apreședintelui Băsescu pentru Pro TV, în decembrie 2007, după ce aparticipat la gala „Superlativele romilor”. Elena Băsescu și-ademonstrat talentul de a dansa manele, în iunie 2009, laTârgoviște, la manifestările prilejuite de Ziua FilantropilorRomi.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Şi-a dat jos sutienul fără pic de ruşine! E o artistă mega-celebră de la noi....
Simona Halep și-a inaugurat piscina la vila de la Izvorani și a făcut senzație în...
Băutura care te deshidratează cel mai mult în timpul caniculei. De evitat
Gina Pistol revine pe micile ecrane. Ce emisiune va prezenta iubita lui Smiley după ce...
Scandalul dintre Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan a ajuns subiect principal în presa din Germania!...
Horoscop INEDIT. Care e cea mai favorizată zodie
PNRR-ul României, criticat aspru de presa din Germania: ”Comisia Europeană ar putea respinge planul fără...
Care sunt cele mai avariate și cel mai atent conduse mașini din Europa. Poziția surpriză...
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
Ce pedeapsă a primit femeia din România care a furat diamante de milioane de dolari...
Şi-a dat jos sutienul fără pic de ruşine! E o artistă mega-celebră de la noi....
Imagini INTIME cu scene de nuditate dintr-o lume CENZURATĂ
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Andreea Marin și iubitul, alături de Jennifer Lopez și Ben Affleck. Fanii sunt uluiți. FOTO
Face senzaţie cu „cel mai mic bikini”. Puţine ar avea curajul să meargă aşa la...
Horoscop august 2021. O lună cu schimbări majore în viața sentimentală pentru aceste zodii. Ce...
Adevărul despre Toni Iuruc. Simona va fi șocată! Ce a făcut în 2020? Rușine uriașă
Iese un nou vaccin, gata de experimentat pe oameni. Câţi bani primesc voluntarii
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...