Băsescu, râzând, despre o afirmație de-a sa din 2009: „Eram sub influența băuturilor alcoolice”

Redactor:
Gândul
Președintele Traian Băsescu ar fi declarat la întâlnirea cu parlamentarii de marți, într-un schimb de replici despre pensia socială minim garantată că s-a aflat "sub influența băuturilor alcoolice" atunci când a susținut, în 2009, că aceasta trebuie să fie de 500 de lei, afirmația șefului statului fiind cuprinsă într-o înregistrare audio difuzată de Antena 3 și citată de Mediafax.

Președintele Traian Băsescu ar fi declarat la întâlnirea cuparlamentarii de marți, într-un schimb de replici despre pensiasocială minim garantată că s-a aflat „sub influența băuturiloralcoolice” atunci când a susținut, în 2009, că aceasta trebuie săfie de 500 de lei, afirmația șefului statului fiind cuprinsă într-oînregistrare audio difuzată de Antena 3 și citată de Mediafax.

Potrivit acestei înregistrări, un parlamentar, îi spune șefuluistatului, în legătură cu pensia socială minim garantată: „În 2009mi-ați spus că ar fi fost bine ca ea să fi fost de 500 de lei”.

„Eram sub influența băuturilor alcoolice”, îi răspunde Băsescu,după care pe înregistrare se aud râsete.

„Deci așa mi-ați spus, și știu că atunci credeați foarte mult înaceastă treabă”, continuă înterlocutorul președintelui.

În replică, Băsescu îi spune acestuia că „asta” a fost „lansată”în campania din 2008 și susținută de guvernul de atunci, care adecis majorarea ei fără a-l consulta.

„Eu, în campania prezidențială, nu am susținut așa ceva”,continuă Băsescu.

„Nu ați vorbit în campanie despre pensia socială minimgarnatată?”, revine interlocutorul președintelui.

Acesta răspunde: „Nu am vorbit despre ea pentru că era dejaintrodusă”.

În mai puțin de o oră, la 21.00, președintele Traian Băsescu vasusține o declarație de presă la Parlament, la finalul întâlnirilorcu parlamentarii din arcul guvernamental. Rămâi pe Gândul pentruLIVETEXT

Inchide