• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Biserica Ortodoxă: Sergiu Nicolaescu NU va avea slujbă religioasă la înmormântare

Biserica Ortodoxă: Sergiu Nicolaescu NU va avea slujbă religioasă la înmormântare
Este știrea momentului

Biserica Ortodoxă Română a declarat, pentru gândul, că Sergiu Nicolaescu nu va avea slujbă religioasă la înmormântare. „Pentru că e incinerat nu va avea slujbă de înmormântare”, ne-a declarat părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Trupul neînsuflețit al regizorului Sergiu Nicolaescu va fi incinerat sâmbătă, la ora 12.00, la crematoriul Vitan Bârzești din București, au declarat joi, pentru Mediafax, reprezentanți ai municipalității.

Biserica a făcut apel ca Sergiu Nicolaescu să fie înmormântat creștinește

Arhiepiscopia Bucureștilor a făcut apel la familia lui Sergiu Nicolaescu să-l înmormânteze creștinește, pentru a păstra renumele marelui regizor în conștiința poporului român în majoritate ortodox.

„Pentru a păstra renumele lui Sergiu Nicolaescu în conștiința poporului român în majoritate ortodox, Arhiepiscopia Bucureștilor a făcut apel către familia marelui regizor să-l înmormânteze creștinește, iar în acest sens, Arhiepiscopia Bucureștilor și Parohia Parc Domenii din București (Biserica Cașin) vor asigura jumătate din cheltuielile de înmormântare ale regretatului regizor. Incinerarea este o practică necreștină. În plus, Primăria Capitalei poate oferi un loc de veci la Cimitirul Bellu, în zona unde sunt înmormântate personalitățile lumii artistice”, a declarat pentru MEDIAFAX părintele Constantin Stoica.

Potrivit surselor citate, incinerarea va avea loc în cadru restrâns, nefiind permis accesul presei.

Reprezentanții municipalității au precizat că a fost stabilită ca oră de incinerare ora 12.00, însă familia regizorului poate solicita schimbarea acesteia.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicațiilor cardiace și pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunțat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 și recent fusese operat de peritonită.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecție impresionantă de peste 60 de filme în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în același timp, haina de regizor, scenarist și actor, cu o abilitate neobișnuită.

Inchide