BLACK FRIDAY 2012. Vânzările eMAG, EvoMAG, Altex, Flanco și DOMO au explodat. Pe ce au dat românii 45 DE MILIOANE DE EURO într-o singură zi

BLACK FRIDAY 2012. Vânzările eMAG, EvoMAG, Altex, Flanco și DOMO au explodat. Pe ce au dat românii 45 DE MILIOANE DE EURO într-o singură zi
BLACK FRIDAY 2012 Listă oferte rămase la eMAG, EvoMAG, Altex, Flanco și DOMO.

BLACK FRIDAY 2012 a fost cea mai bună zi din an pentru retaileri. Românii au cheltuit vineri, cu o ocazia celei mai mari campanii de oferte promoționale, cunoscută sub denumirea de BLACK FRIDAY 2012, aproximativ 45 de milioane de euro pe produse IT, electronice și electrocasnice, potrivit unei estimări realizate pentru gândul de Iulian Stanciu, directorul general al eMAG

Reprezentanții magazinelor online apreciază o creștere a vânzărilor de 16 ori față de o zi obișnuită.

Pe de altă parte, sute de români au stat la cozi interminabile în reprezentanțele retailerilor nationali de unde au cumpărat în general televizoare, aspiratoare și laptop-uri.

„Estimez că azi (vineri n.n.) vânzările vor fi de 16 ori mai mari decât într-o zi normală de vineri, adică 45 de milioane de euro. Doar prin acest eveniment întreaga piață (de IT, electronice și electrocasnice n.n.) va crește cu 4%”, a declarat pentru gândul Iulian Stanciu.

Campania a fost prelungită și la sfârșit de săptămână

Majoritatea retailerilor și-au prelungit campania BLACK FRIDAY, unii dintre ei având oferte noi, valabile până luni, după ce și-au epuizat stocurile inițiale, reiese din informațiile furnizate gândul de reprezentanții magazinelor online.

Iulian Stanciu mizează pe vânzări totale de circa 15 milioane de euro în cadrul campaniei BLACK FRIDAY pe care eMAG a decis că o va prelungi și sâmbătă și duminică.

„Până acum (vineri, ora 14:00 n.n.) avem peste 100.000 de produse deja comandate, în valoare de 10 milioane de euro. Vârful de vânzări a trecut. Până luni estimăm că vom ajunge la 15 milioane de euro”, a declarat pentru gândul Iulian Stanciu.

Față de ediția de anul trecut, vânzările eMAG în cadrul celei mai mari campanii de oferte promoționale au fost de două ori mai mari.

La eMAG, cele mai vândute categorii de produse au fost televizoarele 3D, laptop-urile, tabletele, imprimantele, dar și oferte de sejur în Sibiu sau în Santorini.

Reprezentanții EvoMAG.ro au declarat pentru gândul că ofertele lor vor fi valabile până sâmbătă la ora 13:00.

Campania a început cu stângul

Vineri a fost de departe cea mai aglomerată zi pentru magazinele online, site-urile lor înregistrând date record de trafic de internet.

Campania a început cu stângul însă, pentru că majoritatea site-urilor au căzut încă de la primele ore după începerea campaniei BLACK FRIDAY 2012, adică imediat după miezul nopții, iar altele au căzut chiar de joi seara.

Cel mai mare retailer online în IT, electronice și electrocasnice, eMAG, și-a ținut secretă ora de începere a campaniei.

„Nu există site care să nu pice de Black Friday. Dacă nu pică, înseamnă că ofertele nu au fost bune”, a declarat la gândul LIVE Radu Apostolescu, vicepreședinte eMAG.

„Oferta noastră a început vineri dimineața, la ora 8:00. Vârful de vizitatori online unici a fost de 130.000. Site-ul nostru s-a blocat de trei ori, în total mai puțin de 20 de minute”, a spus Stanciu.

Și reprezentanții EvoMAG spun că se așteptau la „mici dificultăți în administrarea momentului”.

Consultă lista completă a magazinelor care au organizat BLACK FRIDAY 2012 și ofertele pe care le-au propus clienților.

Cum se obțin prețurile mici pentru BLACK FRIDAY

Apostolescu spune că magazinele care participă la campania BLACK FRIDAY renunță la profit pentru a se promova.

„(BLACK FRIDAY n.n.) este ziua în care toată lumea este pe profit zero sau puțin în pierdere. Toți acceptă acest lucru ca să atragă atenția asupra lor”, a declarat vicepreședintele eMAG, la gândul LIVE.

Cu acest prilej, cei interesați au putut cumpăra, de exemplu, cuptor cu microunde cu 199 lei, frigider cu 499 de lei, TV 3D 1.499, iPad2 cu 999 lei.

Mihai Pătrașcu, fondator și director executiv al magazinului online EvoMAG, spune că cel mai bine s-au vândut laptop-urile scumpe. 

„La prânz, evoMAG vânduse peste 40% din stoc. „Ne așteptam ca la BLACK FRIDAY să se vândă cel mai bine tabletele și LCD-urile, însă cele mai multe comenzi au fost pentru smartphone-uri și laptop-uri. Dintre laptop-uri noi ne așteptam să avem cele mai multe comenzi pentru modelele mai ieftine, însă cele mai solicitate au fost cele de peste 2.500 de lei bucata”, a declarat pentru gândul Mihai Pătrașcu, fondator și director executiv al magazinului online EvoMAG.

În oferta pentru BLACK FRIDAY 2012, EvoMAG a avut 250 de categorii de produse, față de mai puțin de 100 de categorii de produse în cadrul ediției din 2011. „În acest moment (ora 14.00) avem stocuri disponibile de 12.000 de unități, din cele 250 de categorii de produse”, ne-a declarat Mihai Pătrașcu.

Coșul mediu de cumpărături

Valoarea coșului mediu de cumpărături la EvoMAG a fost vineri de 220 de euro pe persoană, comparativ cu 150 de euro pe persoană anul trecut.

„Avem camioane care pleacă dintr-un depozit la o jumătate de oră distanță. Dacă am fi avut marfă, puteam să vindem de cinci ori mai mult”, spun oficialii eMAG.

KOYOS.ro este un alt magazin online care a participat la campania BLACK FRIDAY 2012 unde au existat vineri reduceri de prețuri de până la 80%. Reprezentanții săi estimau că în topul preferințelor clienților lor se vor afla anul acesta atât tabletele, cât și telefoane mobile, laptopurile sau electrocasnice.

Flanco, vânzări de 30 de ori mai mari decât într-o zi obișnuită

Unul dintre site-urile indisponibile în prima parte a zilei a fost cel al Altex, problemele fiind rezolvate ulterior. Compania a anunțat că în primele ore ale zilei de vineri, prima zi a campaniei, în magazinele Altex și Media Galaxy s-au înregistrat vânzări de 15 ori mai mari față de o zi obișnuită și că se așteaptă ca vânzările din această promoție să depășească valoarea estimată inițial, de 5 milioane de euro.

Flanco a anunțat că înregistra vineri, la două ore de la lansarea campaniei, vânzări de peste 30 ori mai mari decât într-o zi obișnuită, cu sute de oameni în fiecare magazin.

Cea mai vândută categorie în magazinele Flanco a fost cea a televizoarelor cu ecran plat, urmată de notebook-uri și de mașini de spălat.

DOMO a început promoțiile încă de pe data de 19 noiembrie și le-a menținut până vineri, 23 noiembrie. Ofertele speciale au fost disponibile la toate magazinele retailerului și, potrivit site-ului oficial al Domo, au fost reduceri de până la 50% la televizoare, laptopuri și mașini de spălat. Retailerul a oferit, de asemenea, cu un voucher, reduceri de 20% la toate produsele care nu sunt aflate în alte promoții.

Conceptul BLACK FRIDAY, preluat de pe piața americană, marchează intrarea în sezonul de cumpărături de iarnă prin acordarea de reduceri semnificative de prețuri, în general pentru o zi.

Circa 4,1 milioane de români au auzit de această campanie și așteaptă ofertele retailerilor, iar dintre aceștia 59,3%, respectiv 2,43 milioane, sunt interesați să facă achiziții, potrivit unui studiu realizat de compania Daedalus.

Printre companiile din România care au anunțat promoții de BLACK FRIDAY 2012 s-au numărat eMAG, Altex, Flanco, Orange și Carrefour.
 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Când vine, de fapt, iarna în România. Data în care va începe să ningă
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Dezastru pentru românii cu aceste conturi și carduri bancare. Li se blochează banii chiar acum
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide