Boc promite deputaților săi 25 de milioane de lei. Cum îi vor cheltui pedeliștii: „Doar nu facem poduri și podețe noi”

Boc promite deputaților săi 25 de milioane de lei. Cum îi vor cheltui pedeliștii:  „Doar nu facem poduri și podețe noi
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 28/04/2012, 17:56

Drept garanție pentru susținerea în continuare a Guvernului șica răspuns la acuzațiile venite din partea pedeliștilor dinParlament, Emil Boc pregătește răsplătirea deputaților PDL cu 25 demilioane de lei din bugetul de stat.

După ce, la începutul acestei săptămâni, i-au spus premieruluiBoc că au rămas fără bani pentru investițiile din colegii și că înjoc se află stoparea prăbușirii PDL în sondaje, democrat-liberaliiau primit, miercuri, promisiunea că vor dispune de câte 200.000 delei pentru cheltuielile din teritoriu.

Informarea deputaților a fost făcută prin SMS-uri, transmise decătre liderul de grup Mircea Toader, care a solicitat liste cuprioritățile fiecărui parlamentar.

Concret, sumele ar urma să fie virate în urma rectificării debuget ce a avut loc miercuri și vor fi destinate cu precăderefinalizării proiectelor pe care deputații le-au promis în campaniaelectorală. Ce anume vor face pedeliștii cu sumele promise?

„Doar nu facem poduri și podețe noi. Banii sunt pentruinvestiții mai vechi, majoritatea în învățământ”, a precizat,pentru Gândul, deputatul Costică Canacheu, explicând că respectivasumă era așteptată încă de la începutul anului:

„Propunerea nu este de acum, ci de la formarea bugetului pe2010. Evident că avem o politică a noastră, dar propunerea sereferă la finalizarea investițiilor care până în prezent nu auprimit fonduri. Eu am propus finanțare de 50.000 de lei pentrurepararea acoperișului unei săli de sport ce aparține unei școlidin Giulești. Mai am un proiect pentru mansardarea unei școli dinChitila. Oricum, soluția e la Guvern. Rămâne să vedem dacă se vaalimenta fondul de rezervă sau dacă execuția bugetară va permiteacest lucru”.

Tot la Educație s-a gândit și deputatul Marius Gondor, care areîn vedere lucrări de reabilitare în câteva școli arădene. Cu oprecizare: banii au fost doar promiși, neexistând certitudinea căvor fi și virați: „Eu nu am primit nimic prin SMS pentru că am avuttelefonul defect, dar știu că există această propunere dindiscuțiile pe care le-am avut la grup. Dacă voi primi acești bani,intenționez să finalizez obiectivele deja începute. În localitateaZăbrani există o școală unde lucrările de reabilitare au fost dejaexecutate și trebuie plătiți constructorului 700 de milioane de leivechi. Un liceu din Lipova este într-o situație similară”, adeclarat, pentru Gândul, Marius Gondor.

Toader: „Să vedem ce bani sunt disponibili la MinisterulDezvoltării”

Promisiunea banilor pentru colegii vine la doar două zile dupăce mai mulți parlamentari și primari PDL i-au reproșat lui EmilBoc, în cadrul Biroului Permanent Național al partidului, căproiectele din teritoriu sunt blocate, în special cele ce privescreabilitarea școlilor și a drumurilor.

Care va fi, însă, exact sursa celor aproape opt milioane de europe care Guvernul ar urma să le direcționeze către pedeliștii dinCamera Deputaților rămâne deocamdată o necunoscută, lideruldeputaților PDL, Mircea Toader, declarând pentru NewsIn că sumelear putea veni din partea ministerului condus de Elena Udrea: „Ar fibine ca banii pentru aceste investiții să fie acordați laurmătoarea rectificare bugetară, dar nu cred. Să vedem ce bani suntdisponibili la Ministerul Dezvoltării Regionale și la alteministere, dacă vor fi”.

Nu la fel de norocoși sunt însă și pedeliștii din Senat, care nuau auzit de vreo promisiune în acest sens. „Noi nu am solicitatprimului ministru bani pe amendamente, dar dacă domnia sa considerăcă există posibilitatea să dea fonduri pentru investițiile începuteîn comunitățile locale, primim cu brațele deschise aceastăidee.

Nu știu de ce propunerea îi vizează doar pe deputați, dar mi-eteamă că este vorba doar de dorința unora de a primi bani pentrucolegiul lor” , a declarat, pentru Gândul, liderul PDL din Senat,Traian Igaș.

Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
Suma e colosală! Câți lei a mers darul de nuntă la cununia Simonei Halep cu...
FOTO. Anna Lesko, apariție controversată, fără lenjerie intimă! Imaginile nu lasă loc interpretărilor
10 semne că ai probleme cu circulația sângelui
De ce nu a fost prezent tatal lui Toni Iuruc la nunta fiului sau cu...
Sorana Cîrstea nu merge la nunta Simonei Halep! De ce l-a lăsat singur pe Ion...
Aşa iau foc maşinile în mers! Cu ce greşesc şoferii, de fapt
Pentagonul confirmă dezvăluirile din presa americană: Generalul Mark Milley a comunicat cu oficiali chinezi în...
Ce trebuie să știi dacă ai poliță RCA emisă de City Insurance. Recomandarea specialiștilor din...
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Bucureștiul și patru județe sunt în scenariul galben
Suma e colosală! Câți lei a mers darul de nuntă la cununia Simonei Halep cu...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Salariul minim pe economie, MAJORAT SEMNIFICATIV în perioada următoare! Ce fericire
WhatsApp se transformă, din nou: schimbarea care te ajută să găsești ceea ce cauți
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Anunţ ŞOC despre decesul lui Petrică Cercel: Este informaţia momentului! Ce s-a întâmplat, de fapt,...
Șocul anului despre PFIZER! Tocmai L-AU RETRAS de pe piață. Au găsit agenți CANCERIGENI
ACEST MEDICAMENT ESTE CANCERIGEN. Mulți români îl folosesc. Pfizer l-a retras de urgență
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Cei mai bogaţi oameni din lume şi un conflict extraterestru care durează de 15 ani....