Boc promite deputaților săi 25 de milioane de lei. Cum îi vor cheltui pedeliștii: „Doar nu facem poduri și podețe noi”

Boc promite deputaților săi 25 de milioane de lei. Cum îi vor cheltui pedeliștii:  „Doar nu facem poduri și podețe noi
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 28/04/2012, 17:56

Drept garanție pentru susținerea în continuare a Guvernului șica răspuns la acuzațiile venite din partea pedeliștilor dinParlament, Emil Boc pregătește răsplătirea deputaților PDL cu 25 demilioane de lei din bugetul de stat.

După ce, la începutul acestei săptămâni, i-au spus premieruluiBoc că au rămas fără bani pentru investițiile din colegii și că înjoc se află stoparea prăbușirii PDL în sondaje, democrat-liberaliiau primit, miercuri, promisiunea că vor dispune de câte 200.000 delei pentru cheltuielile din teritoriu.

Informarea deputaților a fost făcută prin SMS-uri, transmise decătre liderul de grup Mircea Toader, care a solicitat liste cuprioritățile fiecărui parlamentar.

Concret, sumele ar urma să fie virate în urma rectificării debuget ce a avut loc miercuri și vor fi destinate cu precăderefinalizării proiectelor pe care deputații le-au promis în campaniaelectorală. Ce anume vor face pedeliștii cu sumele promise?

„Doar nu facem poduri și podețe noi. Banii sunt pentruinvestiții mai vechi, majoritatea în învățământ”, a precizat,pentru Gândul, deputatul Costică Canacheu, explicând că respectivasumă era așteptată încă de la începutul anului:

„Propunerea nu este de acum, ci de la formarea bugetului pe2010. Evident că avem o politică a noastră, dar propunerea sereferă la finalizarea investițiilor care până în prezent nu auprimit fonduri. Eu am propus finanțare de 50.000 de lei pentrurepararea acoperișului unei săli de sport ce aparține unei școlidin Giulești. Mai am un proiect pentru mansardarea unei școli dinChitila. Oricum, soluția e la Guvern. Rămâne să vedem dacă se vaalimenta fondul de rezervă sau dacă execuția bugetară va permiteacest lucru”.

Tot la Educație s-a gândit și deputatul Marius Gondor, care areîn vedere lucrări de reabilitare în câteva școli arădene. Cu oprecizare: banii au fost doar promiși, neexistând certitudinea căvor fi și virați: „Eu nu am primit nimic prin SMS pentru că am avuttelefonul defect, dar știu că există această propunere dindiscuțiile pe care le-am avut la grup. Dacă voi primi acești bani,intenționez să finalizez obiectivele deja începute. În localitateaZăbrani există o școală unde lucrările de reabilitare au fost dejaexecutate și trebuie plătiți constructorului 700 de milioane de leivechi. Un liceu din Lipova este într-o situație similară”, adeclarat, pentru Gândul, Marius Gondor.

Toader: „Să vedem ce bani sunt disponibili la MinisterulDezvoltării”

Promisiunea banilor pentru colegii vine la doar două zile dupăce mai mulți parlamentari și primari PDL i-au reproșat lui EmilBoc, în cadrul Biroului Permanent Național al partidului, căproiectele din teritoriu sunt blocate, în special cele ce privescreabilitarea școlilor și a drumurilor.

Care va fi, însă, exact sursa celor aproape opt milioane de europe care Guvernul ar urma să le direcționeze către pedeliștii dinCamera Deputaților rămâne deocamdată o necunoscută, lideruldeputaților PDL, Mircea Toader, declarând pentru NewsIn că sumelear putea veni din partea ministerului condus de Elena Udrea: „Ar fibine ca banii pentru aceste investiții să fie acordați laurmătoarea rectificare bugetară, dar nu cred. Să vedem ce bani suntdisponibili la Ministerul Dezvoltării Regionale și la alteministere, dacă vor fi”.

Nu la fel de norocoși sunt însă și pedeliștii din Senat, care nuau auzit de vreo promisiune în acest sens. „Noi nu am solicitatprimului ministru bani pe amendamente, dar dacă domnia sa considerăcă există posibilitatea să dea fonduri pentru investițiile începuteîn comunitățile locale, primim cu brațele deschise aceastăidee.

Nu știu de ce propunerea îi vizează doar pe deputați, dar mi-eteamă că este vorba doar de dorința unora de a primi bani pentrucolegiul lor” , a declarat, pentru Gândul, liderul PDL din Senat,Traian Igaș.

Frumoasa sportivă a ţării, şocată după ce şi-a făcut analizele. Ce rezultat a citit: "Homosexualitate,...
Gina Pistol și-a luat fetița și A PLECAT din casa lui Smiley!
FOTO. Triunghi amoros: așa arată vedeta înșelată de soțul ei fotbalist cu o actriță! `Ai...
Durerile de gât nu sunt provocate doar de răceală. De ce te-ar putea durea gâtul
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Lovitură în despărțirea Anamaria Prodan – Laurențiu Reghecampf! Ce spune legea americană după care se...
Motivul pentru care CTP a sărit să vorbească despre divorțul Reghe-Prodanca. Ce s-a întâmplat în...
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Mașină care i-a lăsat MASCĂ pe inspectorii de la RAR
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al...
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
O femeie a fost violată în tren. Pasagerii nu au intervenit
Gina Pistol și-a luat fetița și A PLECAT din casa lui Smiley!
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum...
Anunțul momentului despre pensionarii din România! Se va întâmpla în curând, au apărut cifrele
Horoscop zilnic, 18 octombrie. Zodia care are mari şanse să obţină o nouă funcţie la...
Avertismentul lui Streinu-Cercel: VIRUSUL va căpăta noi valenţe și va face noi MUTAȚII
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Decizie oficială: CARANTINĂ OBLIGATORIE pentru aceste localităţi. Se aplică imediat. Lista restricţiilor
Horoscop luni, 18 octombrie! Zodia care are cei mai mulți dușmani. Nu face eroarea fatală...
Trecerea la ora de iarnă. Au fost schimbate zilele, atenție! Nu mai e valabil ce...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021