Cât de românești sunt primele iPad-uri românești. BĂTĂLIA MAGAZINELOR PENTRU O PIAȚĂ DE 10 milioane de euro – SPECIAL

Cât de românești sunt primele iPad-uri românești. BĂTĂLIA MAGAZINELOR PENTRU O PIAȚĂ DE 10 milioane de euro – SPECIAL
Două companii românești se pregătesc să atace, din decembrie, o piață controlată de Apple și Amazon. Una vine cu o tabletă care să se bată cu iPad, alta, cu un cititor de cărți electronice capabil să concureze cu Kindle. Lupta reală se dă însă între preț și brand.

Două companii românești se pregătesc să atace, din decembrie, opiață controlată de Apple și Amazon. Una vine cu o tabletă care săse bată cu iPad, alta, cu un cititor de cărți electronice capabilsă concureze cu Kindle. Lupta reală se dă însă între preț șibrand.

Cu doar 200 de euro, de luna viitoare vom putea cumpăra otabletă românească, denumită AllDro, semnată decompania brașoveană Visual Fan, sub brandulAllview și fabricată în China. Gadgetul dispune desistemul de operare Google Android 2.1, de ecran de 7 inchi șiconectivitate la internet wireless. În paralel, o companiebucureșteană – Televoice, prin brandulEvolio, a început producția unui cititor de cărțielectronice numit Evobook, bazat tot pe sistemulde operare Google Android și care va fi comercializat din lunadecembrie la prețul de 150 de euro.

Reprezentanții companiei spun că Evobook va fi fabricat tot deChina, softul fiind însă dezvoltat în România. „Pe de-oparte, pentru că producătorii cei mai mari de profil sunt chinezii,iar pe de altă parte, pentru că 90% din producția mondială aacestor echipamente se face acolo. Softul este însă dezvoltat deechipa noastră”, susține Liviu Nistoran, proprietarulTelevoice.

Citește și La cefolosește ANDREI PLEȘU I-PAD-UL personal. UN INTERVIU DESPRE”NEVOIA DE CARTE” și despre SCRISUL PE BLOG

Isteria tabletelor printrepoliticieni. Ponta: Sunt dependent de iPad. Plus: microbloggerulNăstase și touchscreen-ul – SPECIAL

Orlando Nicoară, directorul general al Apropo Media, arată câtde românești sunt aceste gadgeturi. „Există producători înChina care fac astfel de tablete, iar tu îți pui brandul pe ele.Poate reprezenta o oportunitate să le iei din China și să lemarketezi ca produse românești, în toată nebunia asta creată înjurul iPad-ului”, spune el, adăugând că a testat câtevatablete din China, dar nu i s-au părut „prea grozave”.

Câte iPaduri se vând în România

În prezent, doar eMAG vinde 500 de tablete în fiecare lună, dincare în jur de 80% sunt iPad, iar restul Samsung Galaxy Tab și DellStreak, arată datele obținute de Business Magazin. „Pentru anul încurs este destul de greu de calculat care vor fi vânzările, datfiind că tabletele au ajuns în magazine pe parcursul anului, dar în2011 cred că vor fi vândute cam 15.000”, estimează Iulian Stanciu,directorul general al eMAG și acționarul distribuitorului AsesoftDistribution și al magazinelor de electroIT Flanco. Astfel, la unpreț mediu de 700 de euro, fără a lua în calcul subvențiileacordate de operatorii de telefonie mobilă (Galaxy Tab pornește dela 350 de euro în oferta Orange și Vodafone), piața ar trebui săajungă în 2011 la peste 10 milioane de euro.

Orlando Nicoară estimează că numărul tabletelor vândute înRomânia se ridică, în acest an, la aproximativ 3000 de unități șiar putea ajunge, anul viitor, la 20.000 de unități, în contextul încare sunt subvenționate de companiile de telefonie mobilă. NumăruliPad-urilor existente în România nu este foarte clar însă, având învedere că mulți și-au comandat gadgetul pe internet, dinstrăinătate.

Patru transferuri stelare la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru i-a dat lovitura de graţie lui Gigi...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
O familie din Iași s-a mutat în Zanzibar din cauza pandemiei: „Preţurile sunt chiar foarte...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se...
Horoscop chinezesc complet pentru 2021: Pe ce dată începe Anul Boului de Metal?
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este cea mai căutată resursă din lume, care în ţara noastră există din belşug,...
Carmen de la Sălciua, prima imagine alături de noul iubit! Iubirea pluește în aer /...
Inchide