Cât primea un polițist antidrog ca să vândă informații traficanților

Redactor:
Dan Cărbunaru
Cât primea un polițist antidrog ca să vândă informații traficanților
Ofițerul antidrog reținut, marți seara, de colegii săi și de procurorii DIICOT, se pregătea să se pensioneze pe motive medicale. El încerca să evite efectele investigațiilor declanșate asupra sa, după ce colegii l-au suspectat că oferea informații grupării de traficanți de droguri Spoitoru.

Ofițerul antidrog reținut, marți seara, de colegii săi și deprocurorii DIICOT, se pregătea să se pensioneze pe motive medicale.El încerca să evite efectele investigațiilor declanșate asupra sa,după ce colegii l-au suspectat că oferea informații grupării detraficanți de droguri Spoitoru.

„De mai bine de un an, de când a venit în unitatea noastră,operațiunile noastre asupra unor clanuri de traficanți de drogurieșuau de fiecare dată”, au declarat pentru Gândul surse dinconducerea Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate București.”Fie nu îi găseam acasă pe suspecți, fie nu găseam marfa. Ne-am datseama că avem un trădător și împreună cu procurorii DIICOT amefectuat investigații, pentru a fi siguri că l-am identificat pecel care ne dezvăluia operațiunile. Oricum, îi tăiasem accesul lainformațiile opera” – au mai declarat pentru Gândul aceleașisurse.

Comisarul Florea Fărcășanu, de la Serviciul Antidrog Sector 4, afost ridicat de pe stradă, chiar de colegii săi, în urma uneioperațiuni derulate marți seara. Mai avea opt zile și reușea săscape din sistem, prin pensionare, urmând să se prezinte în fațacomisiei medicale. Din septembrie 2009, când a bănuit că estesuspectat, ofițerul a stat numai în concedii medicale, pentru a-șipregăti retragerea. Era prea târziu. Probele administrate deprocurori și colegii polițiști erau deja strânse.

Traficanții au recunoscut la audieri că îl plăteau pepolițist

Surse judiciare au precizat pentru Gândul că până și traficanțiiau recunoscut la audieri că îi dădeau bani comisarului Fărcășanu.Unul dintre aceștia ar fi chiar liderul clanului, Dănuț Spoitoru,care l-ar fi denunțat pe ofițer. La dosar ar exista și o serie deinterceptări ale unor discuții dintre ofițerul de poliție și DănuțSpoitoru. Fărcășanu susține, însă, că Spoitoru era sursa luiinformativă.

Polițistul câștiga, în medie, 25 de milioane de lei vechi, dinsalariu. Veniturile sale se dublau, însă, în condițiile în carecerea lunar 600 de euro de la clanul Spoitorilor, traficanți dedroguri care activau în aria sa de competență. Banii îi primea înplină stradă. Pentru că avea nevoie de bani, chiar și după cecolegii i-au tăiat accesul la informațiile secrete iar ulterior seafla în concediu medical, comisarul continua să ceară bani.

Pentru a fi convingător și a se face util, el începuse să ofereo serie de informații irelevante grupării Spoitorilor. Reținut deDIICOT, Fărcășanu ar putea fi cercetat și de DNA pentru fapte decorupție. Între timp, procurorii DIICOT au emis ordonanțe dereținere pentru ofițer care va fi prezentat instanței cu propunerede arestare preventivă.
340 angajați ai Ministerului de Interne, puși sub învinuire în2009

Anul trecut, Direcția Generală Anticorupție din MAI a investigat5.520 persoane, dintre care 52,4% reprezintă funcționari ai M.A.I.În 2009, judecătorii au pronunțat 51 de hotărâri de condamnare înprimă instanță și alte 41 hotărâri definitive, împotrivapersoanelor cercetate de DGA. Peste 340 de angajați ai MAI au fostpuși sub învinuire în 2009, dintre aceștia 68 având funcții deconducere și 275 de execuție. Majoritatea celor cercetați de DGAerau suspectați de fapte de corupție. Printre cele 122 persoanearestate în cadrul anchetelor DGA, se aflau 40 de polițiști, 13pompieri, 6 polițiști de frontieră, 5 din Administrația Publică șiun jandarm. Peste 150 de acțiuni în flagrant au fost desfășurate deDGA, fiind depistate 129 de persoane, dintre care 32 lucrători dinM.A.I.

Printre cei cercetați s-au numărat și angajați ai unității deluptă împotriva corupției. Comisarul P.P. a fost cercetat pentrupentru favorizarea infractorului, inspectorul P.S. – pentrunerespectarea regimului juridic privind circulația pe drumurilepublice – refuz de recoltare a probelor biologice, iar subcomisarulR.D., chiar pentru luare de mită. Valoarea sumelor sau a bunurilordepistate de anchetatori anul trecut, în dosarele de corupție dinInterne se ridică la 708.000 lei și aproximativ 600.000 euro.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50...
Inchide