Cătălin Chelu, extrem de îngrijorat de arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu

Cătălin Chelu, extrem de îngrijorat de arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu
Procurororii anticorupție consemnează în referatul privind arestarea omului de afaceri Cătălin Chelu că acesta era extrem de îngrijorat de arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu, "cu care este în relații foarte apropiate", motiv pentru care a amânat momentul contactării lui Dan Fătuloiu.
Publicat: 23/04/2012, 19:25
Actualizat: 28/04/2012, 00:58

Procurororii anticorupție consemnează în referatul privindarestarea omului de afaceri Cătălin Chelu că acesta era extrem deîngrijorat de arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu, „cu care este înrelații foarte apropiate”, motiv pentru care a amânat momentulcontactării lui Dan Fătuloiu.

„Denunțătorul Fătuloiu Alexandru s-a întâlnit în 10.09.2010 cuBadea Ștefan, care i-a relatat că, în esență, inculpatul CheluCătălin va lipsi o perioadă de timp din țară, întrucât era extremde îngrijiorat de arestarea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu,cu care este în relații foarte apropiate, astfel că se va amânamomentul în care îl va contacta pe denunțătorul Fătuloiu DanValentin, pentru clarificarea aspectelor referitoare laintervențiile pe care dorea ca acesta să le facă pentru rezolvareafavorabilă a afacerilor lor judiciare”, se arată în referatul cupropunerea de arestare a lui Cătălin Chelu și a celor trei compliciai săi, citat de Mediafax.

Cătălin Chelu a plecat în Republica Moldova.

În 1 noiembrie, Ștefan Badea s-a întâlnit cu Alexandru Fătuloiu, încontextul executării silite împotriva societății Fabimex ManufacorySRL, administrată de Badea. Alexandru Fătuloiu a abordat, înîntâlnire, între altele, și subiectul referitor la intervențiile pecare dorea să le facă împreună cu Antonel Bunu pe lângă secretarulde stat Dan Valentin Fătuloiu, în sensul soluționării favorabile adosarelor penale privindu-l pe Cătălin Chelu.

„În acele împrejurări, Badea Ștefan a afirmat că Bunu Antoneldorește să se întâlnească cu Fătuloiu Dan Valentin pentru a discutaanumite detalii privitoare la respectivele cauze penale, precizândcă din considerente care țin de obișnuința lor de luare a unormăsuri de protecție față de eventuala înregistrare a convorbirii,vrea ca în cadrul acelei discuții să nu fie antamate aspectereferitoare la suma de bani oferită cu titlu de mită și nici să fiepomenit numele lui Chelu Cătălin Constantin”, potrivit documentuluicitat.

Totodată, Ștefan Badea justifică întreruperea pentru o perioadă a”demersurilor infracționale ale inculpaților” prin aceea că anumiteevenimente sociale și politice (cum ar fi acțiunile de protest alepolițiștilor sau inițierea moțiunii de cenzură) „au fost de naturăsă le creeze o stare de nesiguranță „în ceea ce privește menținerealui Dan Fătuloiu în funcția de secretar de stat în Ministerul deInterne”.

Ulterior, s-a stabilit o întrevedere în 3 noiembrie, prinintermediul lui Alexandru Fătuloiu, între Antonel Bunu și DanFătuloiu, întâlnire care însă nu a mai avut loc întrucât Bunu nu aavut acceptul lui Chelu.

În 8 noiembrie, Ștefan Badea s-a întâlnit cu Dan Fătuloiu în biroulacestuia din sediul MAI, discuția fiind înregistrată șireferindu-se la modul cum ar fi trebui să îi parvină mitasecretarului de stat.

Dan Fătuloiu a cerut să discute în mod direct cu Cătălin Chelu”aspectele referitoare la demersurile de corupere a sa”, iar ȘtefanBadea a precizat că o astfel de întâlnire „este mai dificil derealizat”, propunându-i secretarului de stat să clarifice aceastăchestiune cu Antonel Bunu – „omul de încredere” al lui Chelu.

Badea a încercat organizarea unei întâlniri între Dan Fătuloiu șiBunu, care însă nu s-a realizat. A doua zi, în 9 noiembrie, ȘtefanBadea a revenit în biroul lui Dan Fătuloiu, unde a făcut propunereade mită în valaore totală de un milion de euro.

Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu și Ștefan Badeaau fost arestați, duminică dimineață, de TribunalulBucurești.

Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită și cumpărarea influențeiîn timp ce Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu și ȘtefanNițache Badea sunt cercetați pentru complicitate la infracțiunea dedare de mită.
(Departamentul Eveniment,[email protected])

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Cât a lăsat bacșiș Andreea Esca unui taximetrist, pentru o cursă de 6 lei, în...
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Ce noi restricții intră în vigoare în România! Decizia autorităților după explozia numărului cazurilor de...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Dacia Logan, în rate, este mașina momentului în ROMÂNIA. Avansul este zero!
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Restricții aprobate de CNSU: Lockdown de la ora 22.00, pentru nevaccinați, masca obligatorie, iar nunțile...
Cât a lăsat bacșiș Andreea Esca unui taximetrist, pentru o cursă de 6 lei, în...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Imagini cutremurătoare cu actorul Alec Baldwin după ce împuşcat doi oameni. Nu îşi poate reveni...
IATĂ noile MĂSURI pe care sunteți OBLIGAȚI să le RESPECTAȚI!
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Marea noastră actriță A MURIT... Este doliu uriaș în lumea actorilor români
Doliu negru în România! Am pierdut un antrenor de legendă. A murit chiar azi
DOLIU în ROMÂNIA! Milionarul a MURIT cu ZILE, în CHINURI GROAZNICE
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021