Ce era putred în Danemarca: românii

Ce era putred în Danemarca: românii
Publicat: 23/04/2012, 19:18
Actualizat: 24/04/2012, 15:34

O sinteză a articolelor din presa occidentală a ultimilor ani,referitoare la România, ar arăta cam așa: România este CenușăreasaEuropei, dar o Cenușăreasă leneșă și psihopată, căreia nu-i placecurățenia, se zbate la limita sărăciei, dar se îmbulzește înmallurile care se construiesc pe bandă rulantă, îi place săjefuiască, să violeze, să ucidă… Puținele știri pozitive despreromâni, cum ar fi cele despre regizorii din noul val, care aucucerit cam toate marile trofee europene sau cele despre oameniadevărați, care și-au riscat chiar viețile, pentru a-și ajutasemenii, nu răzbat prin torentul de știri negative și nu atragvreun „prinț salvator”.

„Românii sunt criminali de top”

Zilele acestea, după Italia, Spania, Austria, Marea Britanie șiFranța, țări în care valul de antiromânism este în continuăcreștere, după isprăvile în serie ale unor infractori români, esterândul Danemarcei să dezbată locul românilor printre europeni.

• Ove Dahl, purtător de cuvânt șiinvestigator șef al Poliției din Copenhaga, a declarat dupăasasinatul comis de românul Marian Cliță (criminalul dizidentuluiGheorghe Ursu), care a răpus cu bestialitate o stewardesă într-unhotel din Copenhaga: „Românii nu au scrupule. Te vor omorîpentru 100 de coroane (15 euro). E o cultură complet diferită de anoastră. Problema cea mai mare o reprezintă granițele deschise,prin care suntem năpădiți de europenii din Est. Ei comit jafuribancare, jafuri la domiciliu, furturi grave, cerșesc și spargmagazinele – totul„. Declarația a inflamat presa daneză,chiar și cotidiane generaliste moderate, precum Berlingske (cel maivechi ziar din Danemarca, publicat din 1749), titrând pe primapagină: „Românii sunt criminali de top„.

Berlingske a relatat și reacția rapidă a social-liberalilordanezi (Partidul Radical), care, prin vicepreședintele Zenia Stampei-au făcut plângere penală pentru rasism lui Dahl. Din păcate,știrea a fost estompată de noi acte criminale comise tot de români- e vorba de tâlhării, una dintre victime fiind o bătrână. Li s-adat apă la moară polițiștilor, care s-au raliat colegului Ove Dahl.”Viața nu are aceeași valoare pentru ei (pentru români) cumare pentru noi„, a opinat Rene Hansen, ofițer de la secțiapentru combaterea prostituției. „Românii sunt cei mai binereprezentați între infractorii care vin din afară. De când Româniaa intrat în UE, problemele cu românii au crescutexponențial„, a completat Dan Sorensen, șeful unei secțiicentrale de poliție din Copenhaga.

București – orașul unde „nici păduchii nusupraviețuiesc”

Ekstra Bladet.dk – cel mai vândut tabloid al Danemarcei,cunoscut pentru articolele sale radicale (extremiste), scrie, citatde site-ul danemarca.dk, al jurnalistului de origine română HoriaBucuria: „Acceleratul escrocilor pleacă în fiecaresăptămână din stația de autocar a Gării centrale din Copenhaga.Autocarele au curse săptămânale și fac legătura între Copenhaga șiBucurești, capitala României, unde nici păduchii nu supraviețuiesc.Aceste curse de autocar au devenit un adevărat robinet pentrugangsterii din România. Cala autocarului este întotdeaunaplină cu obiecte provenite din furturi care ajung în 18 ore dinDanemarca în fundătura Europei. Invazia de hoți, escroci, bătăuși,tâlhari a fost prevăzută atunci când UE s-a extins spre Est. Atunciînsă, scepticilor care avertizau asupra pericolelor extinderii lis-a spus să tacă din gură. O Europa unită și prosperă era în cursde formare, așa au fost liniștiți danezii. Nu s-a spus că vomparticipa la egalizarea economică a Europei, între țările bogate șicele sărace, fiind furați, bătuți și tâlhăriți. Hoții români îțifură portofelul, îți citesc codul pin și apoi îți mulg cartea decredit de bani. Companiile de transfer de bani (MoneyGram, WesternUnion) raportează sume considerabile care sunt transferate anualîntre Danemarca și România – un hoț român poate trimite acasă pânăla 100.000 de coroane (15.000 euro – n.n.) în câteva luni. Succesulhoților aflați deja aici va atrage și mai mulți criminali dinEuropa de Est, dacă nu vom pune frână acestui fenomen. O treime dinprostituția din Copenhaga aparține românilor. Sunt greu de prins,iar atunci când sunt arestați și expulzați se întorc cu ușurințăînapoi”.

Tăcere la MAE și la Ambasadă

La ora redactării acestui articol, nici Ministerul AfacerilorExterne, nici Ambasada României din Danemarca nu au avut vreoreacție la acuzele rasiste din presa daneză. Cam la fel s-aupetrecut lucrurile și în cazurile din Italia, Spania și alte țărieuropene, când reacțiile autorităților au venit tardiv, abia dupăce românii au ajuns la rândul lor victime ale unor acte uneorialeatorii de agresiune „preventivă” din partea unor occidentaliinflamați de infracțiunile comise de conaționalii noștri.

ULTIMA ORĂ

Ove Dahl, purtătorul de cuvânt al poliției din Copenhaga,și-a cerut, ieri, scuze pentru declarațiile anterioare rasiste, pecare susține acum că le regretă. „Îmi pare rău că m-am adresat înmod specific despre români și că declarațiile mele au fost astfelinterpretate”, spune Ove Dahl, citat de danemarca.dk. Dahlprecizează că n-ar fi vrut ca din declarațiile sale să reiasă căromânii au în mod special o cultură a criminalității.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
FOTO. Alina Pușcaș, în costum de baie! Cum arată trupul vedetei
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Cine sunt viitorii socri ai lui Laurențiu Reghecampf! Toate detaliile despre familie și cum au...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza politică de la Bucureşti: condiţiile puse de PSD pentru a susţine Guvernul Ciucă
5 mașini de care să FUGI
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Prima țară din Europa care legalizează cultivarea și consumul de canabis
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Alertă meteo. Vremea severă pune stăpânire pe România. Temperaturi drastice
Covid-19 la Constanța: 593 de NOI CAZURI de INFECTARE; Incidența pe municipiu este de 12,71
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Restricția ȘOC despre care nu vorbește NIMENI. Intră în vigoare de luni. Ce va fi...
Șoc în România! Este cea mai cruntă lovitură pentru Klaus Iohannis. A venit de unde...
După Coronavirus ne mai lovește ceva neașteptat. Ajunge și în România. Scenariul periculos venit direct...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021