Cealaltă față a „monstrului” Falău: pe când era un simplu „băiat extraordinar”, se bătea cu Leonard Doroftei – EXCLUSIV

Cealaltă față a „monstrului Falău:  pe când era un simplu „băiat extraordinar, se bătea cu Leonard Doroftei - EXCLUSIV
Publicat: 23/04/2012, 19:25
Actualizat: 24/04/2012, 19:26

Cristian Chilat, alias Falău Lalagiu, acuzat de asasinatulinterlopului nemțean Gheorghiță Mararu, ar fi putut călca pe urmelecampionului mondial Leonard Doroftei. O confirmă, pentru gândul,chiar Doroftei, care își aduce aminte că a boxat cu Chilat, laseniori: „Era un boxer foarte bun, dar l-am învins de fiecare dată- eu eram atunci deja pe val”. Antrenorul lui Chilat din perioadajunioratului, Gabriel Tîmpescu, susține că cei doi au boxat și cândaveau 14-15 ani, elevul său impunându-se într-unul dintre meciuri.Doroftei replică: „Nici vorbă, nu-mi amintesc așa ceva. Nu mi-ar fifost rușine să admit că m-a învins, dar chiar nu s-a întâmplatașa”. Atât Doroftei, cât și Tîmpescu sunt de acord într-o privință:Chilat era un sportiv de excepție, cu un caracter ce nu anunța nicipe departe drama de acum. „Era un băiat extraordinar. Râdeai,glumeai cu el, era un băiat de viață. Acum îmi e rușine că am fostoarecum apropiați”, spune Doroftei. „Nu îmi pot imagina ce s-aîntâmplat cu el. Adevărul e că toată Europa asta de Est s-a cam datpeste cap și mulți au luat-o razna. O fi prizat niște prafuri carei-au luat mințile, nu știu…”, adaugă, cu amărăciune, Tîmpescu.

Doroftei: „Chilat era un boxer foarte bun”

Cristian Chilat a fost aproape de a deveni chiar campionnațional de juniori, câștigând medalia de bronz. A fost recrutat declubul Steaua și a făcut armata acolo, ca sportiv de performanță.Fostul campion mondial de box Leonard Doroftei nu își amintește:”Am boxat cu el de câteva ori la seniori, la Naționale, și l-ambătut mereu. El a fost la Steaua și era un foarte bun boxer, doarcă nu era la categoria potrivită. Sincer, îmi pare rău de Chilatăsta. Atunci când l-am cunoscut eu, era un băiat extraordinar.Râdeai, glumeai cu el, era un băiat de viață. Din păcate,anturajele astea te strică. Dar, până la urmă, fiecare își croieștedestinul. Eu de ce nu am eșuat? Important este să ne vedem dedrumul nostru și să te mulțumești cu ce ai”.

Antrenorul Tîmpescu: „Eram acolo, lângă ring, când l-aînvins pe Doroftei”

Antrenorul nemțean relatează, pentru gândul, că a început să îlantreneze pe Cristian Chilat de când acesta era elev în clasa aVII-a și nu avea nici 14 ani.
„Era foarte bun, promitea mult. A boxat câteva meciuri și cuLeonard Doroftei, ei fiind din aceeași generație. De vreo două oria câștigat Doroftei, o dată a câștigat și Chilat. Știu, pentru căeram acolo, lângă ring. Nu-mi mai amintesc dacă a fost un mecioficial, de calificare sau doar unul amical. Dar ce contează astaacum? Nu înseamnă că era mai valoros decât Doroftei. Cred, totuși,că ar fi putut face mai mult, însă nu a avut aceleași condiții depregătire, poate nici eu nu am fost antrenorul potrivit…”.

Un oficial al Clubului sportiv din Piatra Neamț, unde a boxatChilat, confirmă: „Toată lumea s-a mirat că nu a ajuns un mareboxer. Era foarte talentat și nu-i era frică de bătaie. Intraimediat la pumni, știa să încaseze, dar se pare că nu era la fel debun când trebuia să puncteze”.

Alți foști colegi ai lui Chilat au susținut, în declarații datepublicației Monitorul de Neamț, că acesta a fost, ca sportiv,”disciplinat, muncitor, își vedea de treaba lui, nu se bătea pestradă, ca alții. Nu era în niciun caz monstrul descris acum”.Ovidiu Beleuț a relatat cum s-a ales, acum 25 de ani, fostul săucoleg de antrenamente, Chilat, cu porecla pe care o poartă și acum:”A venit cam în ’84-’85, când eu eram în ultimul an, și, la fel caîn alte sporturi, trebuia ca bobocii să fie «botezați». Cei noiveneau pe rând în fața sportivilor mai vechi și trebuiau să seprezinte colectivului, să facă o mică demonstrație de culturăgenerală, să spună o poezie, un banc, o glumă, orice pentru a seface plăcuți. Apoi intrau la botezat și primeau la șezut câțiadidași puteau duce. La finele botezului, Chilat a primit porecla”Falău Lalagiu”. Nu înseamnă nimic, nu are nicio semnificație, erapur si simplu un nume sportiv, o poreclă pe care a primit-o atunciși cu ea a rămas”.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
De ce a rupt-o Pepe cu Antena 1, de fapt: 'Mi s-a propus să ❗️'
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Ficatul mărit nu doare, însă transmite câteva semne subtile. Nu ignora aceste simptome
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Luca, fiul lui Reghecampf cu prima soție, dezvăluie care e, de fapt, relația cu mama...
Viteză legală mai mare pe noile drumuri din România! Se schimbă Codul Rutier în 2022
Record la vaccinare: Peste 93.000 de români s-au vaccinat cu prima doză în ultimele 24...
Skoda elimină din gamă un model foarte apreciat de familiști. Fanii mărcii sunt revoltați
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Explozie în laboratorul unei universități din China: Cel puţin doi oameni au murit şi mai...
De ce a rupt-o Pepe cu Antena 1, de fapt: 'Mi s-a propus să ❗️'
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Frig neobișnuit pentru România. Alertă meteo, aer polar! Cât vom avea de îndurat
Localitatea din România care are rată de infectare 40 la mie: ‘Se duc la birt’
CÂND se vor distribui VOUCHERELE pentru cei VACCINAȚI
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Vestea ȘOC a momentului: A fost găsită moartă... O dispariție fulgerătoare
ANUNT BOMBA despre a treia doză de Pfizer! Ce efect are asupra tinerilor
Megașoc pentru Iohannis! Trecutul neștiut iese la suprafață. Ceva mai rău nu i se putea...
Ţara din Europa care caută cu disperare angajaţi şi nu găseşte. Salariile sunt uriaşe
Cum se intră în magazinele Lidl, din 25 octombrie. Ce trebuie să ştie clienţii