Cealaltă față a „monstrului” Falău: pe când era un simplu „băiat extraordinar”, se bătea cu Leonard Doroftei – EXCLUSIV

Cealaltă față a „monstrului Falău:  pe când era un simplu „băiat extraordinar, se bătea cu Leonard Doroftei - EXCLUSIV
Publicat: 23/04/2012, 19:25
Actualizat: 24/04/2012, 19:26

Cristian Chilat, alias Falău Lalagiu, acuzat de asasinatulinterlopului nemțean Gheorghiță Mararu, ar fi putut călca pe urmelecampionului mondial Leonard Doroftei. O confirmă, pentru gândul,chiar Doroftei, care își aduce aminte că a boxat cu Chilat, laseniori: „Era un boxer foarte bun, dar l-am învins de fiecare dată- eu eram atunci deja pe val”. Antrenorul lui Chilat din perioadajunioratului, Gabriel Tîmpescu, susține că cei doi au boxat și cândaveau 14-15 ani, elevul său impunându-se într-unul dintre meciuri.Doroftei replică: „Nici vorbă, nu-mi amintesc așa ceva. Nu mi-ar fifost rușine să admit că m-a învins, dar chiar nu s-a întâmplatașa”. Atât Doroftei, cât și Tîmpescu sunt de acord într-o privință:Chilat era un sportiv de excepție, cu un caracter ce nu anunța nicipe departe drama de acum. „Era un băiat extraordinar. Râdeai,glumeai cu el, era un băiat de viață. Acum îmi e rușine că am fostoarecum apropiați”, spune Doroftei. „Nu îmi pot imagina ce s-aîntâmplat cu el. Adevărul e că toată Europa asta de Est s-a cam datpeste cap și mulți au luat-o razna. O fi prizat niște prafuri carei-au luat mințile, nu știu…”, adaugă, cu amărăciune, Tîmpescu.

Doroftei: „Chilat era un boxer foarte bun”

Cristian Chilat a fost aproape de a deveni chiar campionnațional de juniori, câștigând medalia de bronz. A fost recrutat declubul Steaua și a făcut armata acolo, ca sportiv de performanță.Fostul campion mondial de box Leonard Doroftei nu își amintește:”Am boxat cu el de câteva ori la seniori, la Naționale, și l-ambătut mereu. El a fost la Steaua și era un foarte bun boxer, doarcă nu era la categoria potrivită. Sincer, îmi pare rău de Chilatăsta. Atunci când l-am cunoscut eu, era un băiat extraordinar.Râdeai, glumeai cu el, era un băiat de viață. Din păcate,anturajele astea te strică. Dar, până la urmă, fiecare își croieștedestinul. Eu de ce nu am eșuat? Important este să ne vedem dedrumul nostru și să te mulțumești cu ce ai”.

Antrenorul Tîmpescu: „Eram acolo, lângă ring, când l-aînvins pe Doroftei”

Antrenorul nemțean relatează, pentru gândul, că a început să îlantreneze pe Cristian Chilat de când acesta era elev în clasa aVII-a și nu avea nici 14 ani.
„Era foarte bun, promitea mult. A boxat câteva meciuri și cuLeonard Doroftei, ei fiind din aceeași generație. De vreo două oria câștigat Doroftei, o dată a câștigat și Chilat. Știu, pentru căeram acolo, lângă ring. Nu-mi mai amintesc dacă a fost un mecioficial, de calificare sau doar unul amical. Dar ce contează astaacum? Nu înseamnă că era mai valoros decât Doroftei. Cred, totuși,că ar fi putut face mai mult, însă nu a avut aceleași condiții depregătire, poate nici eu nu am fost antrenorul potrivit…”.

Un oficial al Clubului sportiv din Piatra Neamț, unde a boxatChilat, confirmă: „Toată lumea s-a mirat că nu a ajuns un mareboxer. Era foarte talentat și nu-i era frică de bătaie. Intraimediat la pumni, știa să încaseze, dar se pare că nu era la fel debun când trebuia să puncteze”.

Alți foști colegi ai lui Chilat au susținut, în declarații datepublicației Monitorul de Neamț, că acesta a fost, ca sportiv,”disciplinat, muncitor, își vedea de treaba lui, nu se bătea pestradă, ca alții. Nu era în niciun caz monstrul descris acum”.Ovidiu Beleuț a relatat cum s-a ales, acum 25 de ani, fostul săucoleg de antrenamente, Chilat, cu porecla pe care o poartă și acum:”A venit cam în ’84-’85, când eu eram în ultimul an, și, la fel caîn alte sporturi, trebuia ca bobocii să fie «botezați». Cei noiveneau pe rând în fața sportivilor mai vechi și trebuiau să seprezinte colectivului, să facă o mică demonstrație de culturăgenerală, să spună o poezie, un banc, o glumă, orice pentru a seface plăcuți. Apoi intrau la botezat și primeau la șezut câțiadidași puteau duce. La finele botezului, Chilat a primit porecla”Falău Lalagiu”. Nu înseamnă nimic, nu are nicio semnificație, erapur si simplu un nume sportiv, o poreclă pe care a primit-o atunciși cu ea a rămas”.

Josnic! Tânăra a primit 60.000 de euro pentru partida de amor filmată cu bărbatul celebru...
BOMBĂ! Cătălin Moroșanu, adevărul despre divorț: 'Nu am să-i ofer nimic material'
FOTO. Nicoleta Luciu, transformată de intervențiile estetice! `Nu te mai recunoaștem`
Procedura cosmetică comună care a desfigurat-o permanent pe Linda Evangelista. Cum arată acum fostul model
Anda Călin, reacție dură la adresa Oliviei Steer! Iubita lui Liviu Vârciu a pus-o la...
Cum au încercat China, o țară comunistă, și România, o țară cu reminiscențe comuniste, să...
Orban aruncă BOMBA în politică! A spus ASTA despre preşedintele Iohannis
Parcursul favoritului în cursa pentru preşedinţia PNL. Florin Cîţu: economist, politician şi omul din mijlocul...
Cel mai ieftin SUV nou-nouț care poate fi cumpărat azi în România
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
VIDEO. Măsură extremă în Regatul Unit: Benzinăriile anunță o limită de 30 de lire la...
BOMBĂ! Cătălin Moroșanu, adevărul despre divorț: 'Nu am să-i ofer nimic material'
Purtăm genele unui strămoș NECUNOSCUT, dar asta nu e cel mai ȘOCANT. O descoperire contrazice...
Cum arată și cât costă apartamentul de lux în care locuiește Mihai Gâdea. E un...
Amendă de 300 de lei pentru stăpânul unor câini. Greșeala majoră care l-a lăsat fără...
FLORIN CÎȚU a CÂȘTIGAT! Este noul PREȘEDINTE al PNL
Kelly din „Familia Bundy” a fost cu Brad Pitt în tinerețe. „Țeapa” pe care i-a...
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost GĂSIT SPÂNZURAT. Primele informații
Trădare supremă pentru Liviu Dragnea. L-a lăsat când nu se aștepta. E oficial
Bomba anului în showbiz. Ilie Năstase, din nou tătic
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...