CELE MAI GRAVE ATACURI din școlile americane

Redactor:
Mihaela Stoica
CELE MAI GRAVE ATACURI din școlile americane
Cel puțin 26 de persoane, printre care foarte mulți copii, au decedat vineri după ce un tânăr înarmat cu două pistoale a deschis focul într-o școală din Newtown (Connecticut).

Cel puțin 26 de persoane, printre care foarte mulți copii, au decedat vineri după ce un tânăr înarmat cu două pistoale a deschis focul într-o școală din Newtown (Connecticut).

Atentatul de astăzi se înscrie într-o lungă serie de incidente violente grave care au avut loc în școlile americane:

-1 octombrie 1997: Pearl, Mississippi – Luke Wooddham, în vârstă de 16 ani, deschide focul în incinta școlii sale, provocând moartea a doi elevi și rănind alți șase după ce a ucis-o pe mama sa. În prezent ispășește o sentință cu închisoarea pe viață.

-1 decembrie 1997: Paducah, Kentucky – Michael Carneal, în vârstă de 14 ani, deschide focul în timpul unei slujbe din școala sa. Trei elevi sunt uciși, iar alți cinci sunt răniți. Carneal este închis pe viață.

-24 martie 1998: Jonesboro, Arkansas – Doi elevi de 11 și 13 ani deschid focul în timpul unei pauze, după ce declanșează alarma de incendiu pentru a-și determina colegii să iasă din clasă. Patru elevi și un profesor sunt uciși. Autorii vor sta închiși până la vârsta de 21 de ani.

-21 mai 1998: Springfield, Oregon – Kip Kinkel, de 15 ani, ucide cu armă de foc doi colegi și rănește alți 25 după ce și-a ucis părinții. Este condamnat la 12 ani de închisoare.

-20 aprilie 1999: Littleton, Colorado – Eric Harris, în vârstă de 18 ani, și Dylan Klebold, de 17 ani, ucid prin împușcare 12 elevi ai liceului din Colombine și un profesor, apoi se sinucid.

– 10 august 1999: Los Angeles, California – Un bărbat deschide focul într-o grădiniță evreiască, ucigând trei copii și doi adulți. Acesta este condamnat la închisoare pe viață.

-5 martie 2001: Santee, California – Un tânăr în vârstă de 15 ani împușcă mortal doi colegi și rănește alte 13 persoane în incinta liceului, în apropiere de San Diego.

-28 octombrie 2002: Tucson, Arizona – Furios deoarece nu a trecut examenele, un elev ucide trei persoane, dintre care doi profesori, în incinta campusului, înainte de a se sinucide.

-21 martie 2005: Red Lake, Minnesota – Cel puțin nouă persoane sunt ucise și alte șapte rănite prin împușcare de către un licean care apoi se sinucide.

-2 octombrie 2006: Nickel Mines, Pennsylvania – Un bărbat înarmat pătrunde într-o școală a comunității Amish și împușcă mortal trei copii, rănind alți opt, dintre care doi au decedat ulterior.

-16 aprilie 2007: Blacksburg, Virginia – Un bărbat înarmat deschide focul în campusul universității Virginia Tech, provocând moartea a 32 de persoane.

-8 februarie 2008: Baton Rouge (Louisiana, sud) – O studentă deschide focul într-un institut tehnic, provocând moartea altor doi studenți, după care se sinucide.

-14 februarie 2008: Dekalb (Illinois, nord) – Un tânăr deschide focul în fostul său campus, provocând cinci morți și circa 15 răniți, după care întoarce arma împotriva sa.

-12 februarie 2010: Huntsville (Alabama, sud) – O profesoară deschide focul într-o universitate, ucigând trei persoane și rănind alte trei, după ce nu a fost titularizată.

-27 februarie 2012: Chardon (Ohio) – Un adolescent în vârstă de 17 ani deschide focul asupra colegilor săi de liceu, într-o cantină la micul dejun, împușcând cinci dintre ei. Trei au decedat din cauza rănilor.

– 7 martie 2012:  Jacksonville (Florida) – Un profesor de la Școala Episcopală din Jacksonville care tocmai fusese concediat a venit în instituție cu o pușcă de asalt, disimulată într-o husă de chitară, a ucis-o pe directoarea unității și apoi s-a sinucis.

– 2 aprilie 2012: Oakland (California) – Un fost student a omorât șapte persoane și a rănit altele, într-un atac armat la o universitate creștină din Oakland.

Gheorghe Hagi trece la nivelul următor. "Regele" dă marea lovitură şi face cea mai mare...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Acuze ULUITOARE pentru Gabriela Firea! Cu cine încheia, de fapt, contractele la Primăria București
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Bonus de coronavirus: 2000 DE LEI LUNAR! Cine sunt românii care vor încasa acești bani
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Bianca Dragușanu, atac dur la adresa divelor din România. Blondina a făcut-o praf pe Carmen...
Inchide