Centrul Capitalei, o discotecă în aer liber timp de două ore la mitingul gay. Participanții au defilat îmbrăcați în rochii de seară cu pene

Persoanele gay vor defila astăzi prin București, în cadrul "Marșului diversității", eveniment care se ține anual.

Centrul Capitalei a fost, sâmbătă după-amiază, timp deaproximativ două ore, o discotecă în aer liber, cu baloanecolorate, stegulețe ale diversității și persoane îmbrăcate în haineîn culori stridente, cu evantaie și pene.

Pe o temperatură de aproximativ 30 de grade, membri ai comunitățiiLGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender), dar șisusținători ai acestora, s-au adunat sâmbătă după-amiază în PiațaUnirii pentru a lua parte la Marșul Diversității.

Fetele, care odată au fost băieți, purtau rochii de seară viucolorate, pantofi cu tocuri foarte înalte, se apărau de soare șicăldură cu evantaie pufoase și purtau pe umăr eșarfe din pene. Erauexcesiv de machiate și își unduiau corpurile suple prin fațaambasadorilor și invitaților la manifestație. Se opreau bucuroasedacă le adresai câte o întrebare și încărcau să îți răspundăfolosind termeni elevați.

„Prin acest marș noi promovăm diversitatea și libertatea, aceastaeste normalitatea”, spune Naomi, o vedetă în lumea ei.

Toată această culoare a fost însoțită pe tot parcursulmanifestației de muzică de discotecă, de care s-a ocupat DJ Optick,un cunoscut în domeniul lui, acompaniat de un amfitrion care cereadin când în când manifestanților să ridice steagurile în aer și săîși folosească fluierele din dotare, anunțând din 5 în 5 minutetrecătorilor – nu prea mulți – că este vorba de Marșul GayFest2011.

Manifestanții au avut parte și de oaspeți de seamă, ambasadoriiMarii Britanii, SUA, Suedia și Cipru, care s-au arătat onorați săia parte la o astfel de manifestare, menționând că este foarteimportanta libertatea și diversitatea în lumea de azi.

Ambsadorul Statelor Unite al Americii, Mark Gitenstein, a subliniatcă și în România ca și în America, și de fapt ca în toată lumea,există diversitate. „Problema este ce facem în această privință?Unul dintre lucrurile importante este să vii să demonstrezi, săspui că ești împotriva discriminării”, a spus Gitenstein.

La rândul său, ambasadorul Marii Britanii la București, MartinHarris, a spus că acest marș este o sărbătoare a diversității.”Cred că diversitatea este normalitate”, a subliniat MartinHarris.
Ambasadorul Suediei, Anders Bengtcén, s-a arătat foarte fericit șionorat că este prezent la marșul gay, subliniind importanțamanifestărilor pentru drepturile omului și pentru libertate.

Unul dintre manifestanți care flutură un steag uriaș aldiversității, în culorile curcubeului, și care purta un tricoucyclam spunea că a venit la marș ca să arate lumii că și el faceparte din societate și că toți trebuie să îl accepte așa cumeste.

Alături de manifestanți a fost și un reprezentant al PartiduluiSocial Democrat din Germania, care a afirmat că speră ca anulurmător și parlamentarii români să fie alături de persoanele dincomunitatea LGBT. „Mesajul esențial al acestei manifestații esteînscris pe tricoul uneia dintre participante: Some people are gay,get over it (Unii oameni sunt gay, treci peste asta)”, a explicatreprezentantul social democraților germani.

Însă, există și un parlamentar român, care este și parlamentareuropean, Monica Macovei, care a trimis o scrisoare de susținereorganizatorilor manifestației, exprimându-și solidaritatea șiprietenia sa, potrivit reprezentanților Accept.

Președintele Asociației „Accept”, Florin Buhuceanu, s-a arătatmulțumit de numărul mare de susținători și prieteni în acelașitimp, care nu au venit doar să se distreze, ci să își aratesprijinul față de comunitatea LGBT.

„Noi trebuie să manifestăm pentru libertate și să nu îi lăsăm pecei ce se numesc normali și poartă tricouri cu Corneliu ZeleaCodreanu să ne definească. Au trecut zece ani de când faimosularticol 200 din Codul penal a fost eliminat, însă legislația uriiși a discriminării nu a disparut de la sine, au fost mulți ani decampanii și discuții cu autorități și partide politice. Și totuși,după 10 ani, prezența noastră mai trezește încă ură și panică,suntem ca și evreii, romii, sau persoanele xero-pozitive”, aexplicat Buhuceanu.

Cei prezenți sămbătă la parada gay au avut parte și de sprijinulunui reprezentant al Amnesty International care a făcut apel laautoritățile române să promoveze activ diversitatea în țaranoastră.

Chiar dacă pe traseul marșului nu s-au aflat sâmbătă după-amiazămulți bucureșteni, când parada cu muzica asurzitoare a ajuns îndreptul Parlamentului, balcoanele Palatului s-au umplut instantaneude lume.

„Le-am atras atenția și lor, uite, au luat o pauză”, spuneasatisfacută o participantă.

Geanina Sandu, [email protected]


UPDATE 19.19 Marșul Diversității s-a încheiat fără incidente, laacțiune fiind prezenți ambasadorii Statelor Unite, al MariiBritanii și al Suediei, precum și un reprezentant al AmnestyInternational, care și-au arătat susținerea pentru astfel demanifestări care promovează libertatea de exprimare.

Traseul pe care au mers cei aproximativ 150 de participanți nu afost aglomerat, aceștia putând manifesta fără opreliști, cânta șipledând pentru diversitatea sexuală.

La acțiune au participat câteva zeci de persoane de la Ambasada SUAși ambasadorul Mark Gitenstein, ambasadorul Marii Britanii, MartinHarris și cel al Suediei, Anders Bengtcen, reprezentanți de laConsiliul Național pentru Combaterea Discriminării, ai PSD Germaniași ai Amnesty International.

Aceștia și-au exprimat sprijinul pentru astfel de manifestări.Astfel, ambasadorul Mark Gitenstein a spus că este onorat să fieprezent la miting, apreciind că este un moment important pentru aarăta valoarea diversității, care a dus SUA la ceea ce este înprezent din punct de vedere al opiniilor pro libertate și prodiversitate. Anders Bengtcen a susținut la rândul său că estefericit și onorat să ia parte la o astfel de acțiune și că esteimportant să se manifeste pentru drepturile omului, libertate șidiversitate.

La rândul său, reprezentanta Amnesty International a făcut un apella autoritățile române să promoveze activ diversitatea înRomânia.


UPDATE 17.52 Aproximativ 150 de persoane participă,sâmbătă, la Marșul Diversității, organizat în Capitală în cadrulGayFest, acestea fiind îmbrăcate în rochii de seară viu colorate șiavând baloane și bannere cu mesaje în sprijinul diversitățiisexuale.

În Piața Unirii – de unde participanții la acțiune au plecat înmarș – sunt prezenți zeci de bărbați îmbrăcați în rochii de seară,viu colorate, accesorizate cu pene.

Ei poartă pantofi cu tocuri foarte înalte și au măști șievantaie.

De asemenea, la acțiune sunt prezenți ambasadorul Americii înRomânia, Mark Gitenstein și ambasadorul Marii Britanii, MartinHarris.

Participanții la marș au baloane viu colorate cu mesaje înfavoarea diversității sexuale – „Liberi să fim noi înșine” – ,precum și bannere cu mesaje similare și stegulețe.

Marșul Diversității, care este ultima acțiune organizată încadrul ediției din acest an a gayFest, a fost autorizat pe traseulBulevardul Unirii, Piața Constituției, Parcul Izvor, unde se vorține și discursurile de final.

Marșul Diversității a fost precedat de Marșul pentrunormalitate, organizat de Noua Dreaptă. Organizatorii marșului auspus că au vrut să arate, ca în fiecare an, care sunt reperelenormalității și că vor repeta acțiunea.

Președintele organizației Noua Dreaptă, Tudor Ionescu, a spus căse aștepta ca într-un an de criză să nu se mai sponsorize „paradarușinii” și să nu se deconteze operațiile de schimbare de sex carecostă între 20.000 și 60.000 de euro.

Imagine din cadrul Marșului pentru Normalitate

„Într-un an în care salariile și pensiile s-au tăiat, statul,prin CNAS, decontează operațiile de schimbare de sex care costă în20.000 și 60.000 de euro. Pentru pensii și salarii nu sunt bani,dar pentru astfel de operații se găsesc bani”, a declarat TudorIonescu.

Geanina Sandu, [email protected]


Persoanele gay vor defila astăzi prin București, în cadrul”Marșului diversității”, eveniment care se ține anual.

Potrivit organizatorilor, fundația Accept, marșul gay va începela ora 17, din Bulevardul Unirii, va trece prin Piața Constituțieiși se va încheia în Parcul Izvor. Acolo se vor ține discursurile definal.

Fundația Accept spune că la eveniment și-au anunțat prezențaambasadorul SUA la București, Mark Glitenstein, și omologul său dinMarea Britanie, Martin Harris.

În București au defilat deja membrii Organizației Noua Dreaptă,care au participat, între orele 11 și 14, la „Marșul pentruNormalitate”. Această manifestare, care a constituit într-un marșîntre Piața Victoriei și Dealul Patriarhiei, s-a dorit a fi unrăspuns la parada gay.

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
FOTO. Loredana Groza, într-o ipostază rușinoasă pe internet! Gafa care i-a lăsat sânul la vedere
Doinița Oancea rupe tăcerea! Adevărul despre despărțirea de bărbatul cu care urma să se căsătorească:...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Profesiile care ar urma să fie plătite în tichete. Ministrul Muncii vrea să elimine munca...
Cartierul Roşu din Amsterdam, înlocuit cu un centru „erotic”. Planurile primăriei în privinţa prostituţiei şi...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Cum a fost salvat Mihai Trăistariu de la faliment, chiar de Paște. Câți bani a...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri
Vedete care suferă de boli grave. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari...
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide