• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Cererea de eliberare din funcție a șefului Poliției a ajuns pe masa premierului Emil Boc – surse Gândul

Cererea de eliberare din funcție a șefului Poliției a ajuns pe masa premierului Emil Boc – surse Gândul
Șeful Poliției Județene Neamț, comisar-șef Aurelian Șoric, a declarat, marți, cu lacrimi în ochi: "De ce e interlop Mararu?! Pentru că dădea bani la oameni și le lua camătă ? Sunt procurori care dau bani."

UPDATE3: Cererea de eliberare din funcție așefului Poliției a ajuns pe masa premierului Emil Boc – surseGândul


UPDATE2: DanFătuloiu, secretar de stat în MAI a declarat pentru gândul că i-acerut ministrului Administrației și Internelor, Traian Igaș,demiterea șefului Poliției Române, PetreTobă. „I-am spusministrului că, dacă nu îl demite, eu îmi dau demisia”, a declaratFătuloiu penru gândul.


UPDATE1:Corpul de control alministrului Internelor face anchetă la IPJNeamț


UPDATE:Șefii de post din IPJ Neamț amenință că vor demisiona dacășeful Inspectoratului, Aurelian Șoric, va fi schimbat dinfuncție.

„Din câte știu eu, la ora asta conducerea Ministerului nu aformat concluzii în legătură cu evenimentul din data de duminică.Să fie sănătos domnul Fătuloiu! Dacă nu revine asupra deciziei pânăla ora 16:00, toți cei 78 de șefi de post din județul Neamț își vorda demisia”, a anunțat unul dintre șefii de post de la IPJNeamț.


Șeful Poliției Județene Neamț, comisar-șef Aurelian Șoric, adeclarat, marți, într-o conferință de presă, referitor laacuzațiile potrivit cărora ar avea legături cu gruparea Mararu, cănu a avut nicio legătură cu familia Mararu, susținând, cu ochiiînlăcrimați, că presa își bate joc de familia lui.

Șeful Poliției Județene Neamț, comisar-șef Aurelian Șoric, aspus că nu are nicio legătură cu familia Mararu.

„Nu am nicio legătură cu familia Mararu. Am avut o relație câtse poate de firească. De ce este interlop (n.r. – GheorghițăMararu) pentru că dădea bani la oameni și le lua camătă? Suntprocurori care dau bani”, a spus Șoric, într-o conferință de presă,la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț.

De asemenea, șeful Poliției Județene a afirmat că, prinacuzațiile care i se aduc, presa își bate joc de familia sa.

„Mi-am vândut un apartament de 110.000 de euro în Iași. L-acumpărat un procuror. Am vândut un teren. Am fost în misiuni. Am uncredit de 120.000 de euro. Și vă bateți joc de familia mea. (…)Provin dintr-o familie de onoare”, a spus Aurelian Șoric cu lacrimiîn ochi.

Presa locală a relatat că Aurelian Șoric ar avea legături cugruparea Mararu.

Conform surselor citate, șeful Inspectoratului de PolițieJudețean Neamț, Aurelian Șoric, ar fi chiar vecin cu familiaMararu, de la care a cumpărat terenul de casă. Totodată, presalocală a scris că soția lui Șoric, care este notar, ar fi parafatacte nu tocmai legale, în beneficiul unor presupuși membri ai lumiiinterlope.

Aurelian Șoric a negat orice legătură cu gruparea Mararu,spunând că informațiile în acest sens sunt răutăcioase.

Conform declarației de avere, comisarul-șef Șoric deține o vilăla Piatra Neamț și terenul aferent de 830 de metri pătrați, unbirou notarial în Piatra Neamț, două terenuri intravilane înmunicipiul Iași, de 308 și 675 metri pătrați și un autoturismKia.

Comisarul-șef Șoric are un credit bancar angajat în 2008 cuscadența în 2033 în valoare de 167.000 franci elvețieni. Salariullui pentru întreg anul 2008 a fost de 74.100de lei, la care seadaugă norma de hrană și echipament în sumă de 8.400 de lei, întimp ce al soției, notar stagiar, a fost de 9.600 lei.

CITEȘTE ȘI Lupte de stradă cu armela Piatra Neamț. Un mort și un rănit după ce un necunoscut a trascu arma într-un bar

Pistolarul dela Neamț, capturat de trupele speciale. Fătuloiu suspectează maimulți polițiști de complicitate cu interlopiinemțeni

Șeful Departamentului de Ordine și Siguranță Publică, chestorșef de poliție Dan Valentin Fătuloiu, care a mers la Piatra Neamțîn urma asasinatului comis asupra fraților Gheorghiță și BogdanMararu, cunoscuți membri ai lumii interlope, a propus ministruluide Interne, Traian Igaș, schimbarea din funcție a șefului PolițieiNeamț, comisar-șef Aurelian Vasea Șoric, pentru managementdefectuos.

Dan Fătuloiu a spus că a constatat deficiențe la conducereaInspectoratului de Poliție al județului Neamț, astfel că i-a propusministrului Igaș schimbarea din funcție a lui Aurelian Șoric.(Departamentul Corespondenți,[email protected])

Citește și

BĂTĂLIA ÎNTRE CLANURI. Se cerecapul șefului Poliției, șefii de post intră în grevă: „Dacă vinealtul, ce, e vreun Dumnezeu?!”

Cămătăria, pentru înțelesul luiȘoric: de ce este interlop cel care „dă bani la oameni și le iacamăta”

Ceavere are șeful IJP Neamț

Inchide