Chiliman: Parcagiii se comportă ca niște interlopi, oamenii dau taxă de protecție de teamă

Chiliman: Parcagiii se comportă ca niște interlopi, oamenii dau taxă de protecție de teamă
Publicat: 23/04/2012, 19:33
Actualizat: 24/04/2012, 09:55

Parcagiii care ocupă abuziv locurile de parcare din Capitală se comportă ca niște interlopi, iar oamenii le plătesc, de fapt, o taxă de protecție de teamă să nu le avarieze mașinile, a declarat, miercuri, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 1 au început, miercuri, o acțiune comună de eliberare a domeniului public de parcagiii care ocupă abuziv locurile de parcare. Acțiunea a început în zonele Primăverii, Dorobanți, Victoriei, Romană – ASE, Universitate, fiind finalizată miercuri seară, în zona Gării de Nord.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că, prin acțiunile parcagiilor, șoferii sunt supuși zilnic unui abuz și, mai mult, este vorba de o problemă de evaziune fiscală.

„Alături de Primăria Generală, primarii de sector trebuie să se implice mai ferm în combaterea acestui fenomen. El înseamnă nu doar un abuz la care șoferii bucureșteni sunt supuși zilnic, nu doar nesiguranță față de proprietatea privată, pentru că autoturismele celor care refuză să plătească sunt în pericol, ci și o problemă de evaziune fiscală. Împreună cu primăriile de sector trebuie să declarăm război total parcagiilor ilegali. În colaborare cu Primăria Sectorului 1, dăm astăzi un semnal extrem de important în acest sens”, a spus primarul Sorin Oprescu.

Edilul Capitalei a precizat că se va trece cât de curând de la „Bucureștiul are o problemă cu lipsa locurilor de parcare” la „Bucureștiul a avut o problemă cu locurile de parcare”, mai ales în zona centrală.

„Dacă nu vom lua măsuri împotriva rețelelor de parcagii ilegali, acestea vor găsi noi și noi metode de a-i șicana pe șoferi”, a adăugat Sorin Oprescu.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat că parcagii se comportă ca niște interlopi, iar oamenii le plătesc de fapt o taxă de protecție.

„Parcagiii se comportă ca nște interlopi. Oamenii plătesc, de fapt, o taxă de protecție din teama de a nu le fi avariată mașina. A venit vremea ca bucureștenii să-și parcheze liniștiți mașinile fără să mai plătească taxă de protecție acestor indivizi. A venit vremea ca locurile de parcare ale bucureștenilor să fie eliberate de căpriori și navete de bere. Șmecherii care le folosesc trebuie să înțeleagă că domeniul public nu este propria lor moșie”, a spus primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

El a precizat că polițiștii locali vor fi permanent în stradă, iar persoanele prinse că „vând” locuri de parcare și comercializează obiecte furate vor presta muncă în folosul comunității, cum ar fi plantare de copaci, îngrijirea animalelor în adăposturi, atenționând că cei care refuză pot face închisoare.

El a mai spus că bucureștenii care întâlnesc persoane ce solicită ilegal taxă pentru un loc de parcare sau care vând în intersecții lucruri furate pot să sune la Poliția Locală, la numărul 021/9540.

În urma acțiunii de miercuri au fost date 24 de sancțiuni și au fost confiscate peste 60 de dispozitive de blocare a locurilor de parcare. De asemenea, polițiștii locali au confiscat 1.575 de lei, bani câștigați nelegal de parcagii.

În primele ore ale acțiunii, peste 40 de persoane au fost duse la secțiile de poliție și obligate să facă muncă în folosul comunității, a mai spus primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Primarul Sectorului 1 a adăugat că această campanie de eliberare a locurilor de parcare va fi una de durată, pentru că fenomenul nu poate fi stopat definitiv într-un termen scurt.

De asemenea, Primăria Sectorului 1 și Primăria Capitalei discută și soluții pozitive pentru rezolvarea situației parcărilor și a fluidizării traficului.

„Am discutat cu primarul general posibilitatea eliminării indicatoarelor de oprire interzisă acolo unde este posibil acest lucru, atât pe marile bulevarde, cât și pe străzile secundare unde nu ar fi periclitat traficul. Acest tip de măsură ar aduce un plus de câteva sute de locuri de parcare numai pe raza Sectorului 1”, a mai spus Andrei Chiliman.

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
BOMBĂ: Pepe și-a asumat prima relație după divorț! Avem dovada: sărut și...
FOTO. Maria Constantin și-a pus silicoane noi și își etalează bustul peste tot! Cât de...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen...
Simona Halep a radiat de fericire la petrecerea de logodnă! Cum a fost surprinsă alături...
Se dau bani de la stat pentru aceşti TINERI! Ce trebuie să facă pentru a-i...
Healthcare Trends VIDEO. Cum alegem cea mai bună albire dentară? Despre carii, măsele de minte...
BANCUL ZILEI – Necuratul își caută soție cuminte, frumoasă, deșteaptă
Simptomele care indică o infecție cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2. Avertisment pentru tineri
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Manifestație la Palatul Cotroceni. Surpriză neplăcută pentru Klaus Iohannis
Făcea un fel de videochat când s-a întâmplat dezastrul. A trebuit să intervină pompierii
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
Acest vaccin ar trebui INTERZIS! Lovitură uriașă pentru cei care s-au vaccinat cu el
VIDEO. Șocul momentului. Explozie uriașă, sunt 16 răniți
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este inventatorul de 27 de ani din România care schimbă lumea cu invenţia lui....