Cine este judecătorul care își spune „The boy from Vallahia” și a fost exclus din magistratură pentru că HĂRȚUIA SEXUAL grefierele: Eu i-am zis doar Simona, ia o portocală

Cine este judecătorul care își spune  The boy from Vallahia și a fost exclus din magistratură pentru că HĂRȚUIA SEXUAL grefierele: Eu i-am zis doar Simona, ia o portocală
Publicat: 23/04/2012, 19:28
Actualizat: 23/04/2012, 22:59

Judecătorul Dinică MirceaDumitru – exclus din magistratură pentru că a hărțuit sexual maimulte grefier – are cont pe facebook. Magistratul a postat maimulte fotografii pe pagina personală, în una dintre eleprezentându-se drept „Theboy from Vallahia”.

În ceea ce priveșteacuzațiile care i-au fost aduse, judecătorul Dinică le neagă. El adeclarat pentru știrileprotv.ro următoarele: „ Să spună ei toți. Ba câte două- trei kilograme de portocale, și le-am pus acolo, pe geam. Și cândveneau fetele aici le spuneam: Cum o cheama…Simona, ia oportocală. Și nu e vorba de hărțuire,că dacă era vorba de hărțuire, era o legătură constitutivă ahărțuirii. Sunt niște simple afirmații ale dânșilor. Niștedeclarații pe care nu le probează nimeni. Și atunci e foartepericulos”.

Cum a ajuns judecătorul să fiecercetat de CSM

Judecătorul Dinică Mircea Dumitrude la Judecătoria Constanța a fost exclus din magistratură pentrucă a hărțuit sexual mai multe grefiere(„atitudine nedemnă în timpul exercităriiatribuțiilor de serviciu față de colegi, avocați, experți, martorisau justițiabili” este expresia folosită îndocumentele oficiale ale CSM). Decizia a fost luată miercuride către Consiliul Superior al Magistraturii(CSM), dar nu este definitivă pentru căjudecătorul poate face recurs la Înalta Curte. Până la soluționarearecursului, judecătorul Dinică merge în continuare laserviciu.

Cazul magistratului afost adus în atenția CSM de către o grefieră. Ulterior, și altecolege ale acesteia le-au povestit inspectorilor CSM problemeleavute cu judecătorul Dinică. Unele au fost ciupite, altele au fostpipăite și toate au fost abordate verbal. Se pare că pasiuneajudecătorului pentru grefiere era atât de notorie, încât niciunadintre ele nu mai avea curaj să intre singură în biroului acestuia.Soluția: fie intrauînsoțiteîn biroul judecătorului, fie comunicau cu acesta prin intermediar,respectiv prin grefierul-șef.

Ce auconstatat inspectorii Consiliului

Redăm în continuarefragmente relevante din Motivația Comisiei de Disciplină pentruJudecători:

•Sesizareadepusă la CSM, îndate de 22.06.2010 de către doamna A. A, grefier laJudecătoria Constanța, prin care se solicita sancționareadomnului judecător Dumitru Mircea Dinică, judecător la JudecătoriaConstanța, motivat de faptul că, în timpul programuluide lucru, a manifestat un comportament necorespunzător față deaceasta. Astfel, s-a arătat că domnul judecător a invitat-oinsistent în biroul dumnealui, sub pretextul de a-i preda dosareleaflate la primul termen de judecată iar în timp ce doamna grefierse îndrepta spre ieșirea din birou, magistratul a cuprins-o cumâinile de șolduri spunându-i „ce mă ispitești”. Sesizareadoamnei grefier a fost înaintată Inspecției Judiciare prinintermediului conducerii instanței, fiind atașat și procesul verbalîn care se menționează poziția domnului judecător.

•Separat de sesizarea menționată,Comisia de disciplină a reținut faptul că domnuljudecător Dumitru Mircea Dinică a manifestat o astfel de atitudineși față de alte două grefiere, pe una atingând-o într-un modnecuviincios în spate, iar pe cealaltă prinzând-o de mână, fărăvoia acesteia, într-un mod perceput de doamna grefier ca denotândun interes de o cu totul altă natură decât profesională.Împrejurarea că nu au mai fost alte persoane martore la incidentle-au determinat să nu formuleze plângere.

•Colegele doamnei grefier A.A. auarătat că, deși nu au fost de față la nici unul dintre cele treiincidente, acestea le-au fost aduse la cunoștință de doamnelegrefier menționate mai sus, precum și de alte colege, iar pentru a evita asemenea situații s-a luat măsura ca doamnelegrefier să nu mai intre în ședințele de judecată conduse de cătredomnul judecător Dinică Mircea Dumitru, urmând ca, atunci cândacest lucru nu este posibil, să intre în biroul domnului judecătornumai însoțite.

•Din discuțiile purtate cupersonalul instanței, judecători și grefieri, a reieșit că nu aufost persoane care să fi constatat în mod direct comportamentuldomnului judecător Dinică Mircea Dumitru față de doamnele grefier,cu excepția unui jandarm aflat în îndeplinirea atribuțiilor deserviciu la momentul unuia dintre incidente. Astfel, martorul a arătat că „(…) întimp ce discutam cu domnul judecător Dinică, care venise să-miaducă cheile de la nivelul I, a venit și grefiera X.X.., care avenit să ia cheile de la nivelul II; în momentul în care aceasta aintrat, domnul judecător a spus «ce fată frumoasă», la caregrefiera nu a răspuns și și-a luat cheile; când a plecat trecând pelângă ea, domnul judecător a prins-o de încheietura mâinii și i-aspus să stea puțin, dar grefiera și-a tras mâna spunând că aretreabă. A fost un moment jenant și pentru mine, dar care a durataproximativ 30 de secunde„.

•La nivelul instanței,întregul colectiv al judecătoriei avea cunoștințăde cele întâmplate, respectiv de starea de disconfort și tensiune adoamnelor grefier cauzată de atitudinea domnului judecător, denecesitatea luării măsurii ca doamnele grefier să nu mai intre înședințe de judecată împreună cu domnul judecător și de faptul cădoamnele grefier merg însoțite de alte persoane când este necesarsă intre în contact cu domnul judecător, tot personalul instanței cunoscând chiar șimotivele pentru care a fost necesară dispunerea unor asemeneamăsuri

•Incidentele descrise au condus laexistența unei stări tensionate și la necesitatea luării unormăsuri de organizare privind a activității instanței. Aceste incidente au determinat și luarea unor măsuri deorganizare a activității instanței, constând în modificareaplanificării în ședințele de judecată ale domnului judecător DinicăMircea Dumitru, prin înlocuirea grefierelor respective, precum șistabilirea unei reguli potrivit căreia, fie doamnele grefier erauînsoțite de fiecare dată când erau nevoite să intre în birouldomnului judecător, fie predau dosarele grefierilor-șefi învederea înaintării acestora domnului judecător.

Cum s-a apărat judecătorul înfața inspectorilor CSM

Judecătorul Dinică a fost audiat deinspectorii CSM pentru a răspunde acuzațiilor aduse de grefiere. Înesență, magistratul a negat acuzațiile. Redăm în continuarefragmente relevante din apărarea judecătorului, așa cum a fostprezentată în același document oficial al CSM:

În ceea ce privește pozițiadomnului judecător Dinică Mircea Dumitru exprimată în cursulverificărilor, se constată o atitudine de negare asituațiilor reclamate de către grefiere și confirmate, din punctulde vedere al Comisiei de disciplină, de probele aflate ladosar.

•Astfel, cu referire la sesizareaformulată de către doamna grefier A. A., domnuljudecător Dinică a declarat că nu a existat niciun incident întredumnealui și doamna grefier de natura celor expuse de aceasta. Amai arătat că în general are „o atitudine prietenoasă” față depersonalul auxiliar, însă există „o anumită stare deconflict” cu grefierii deoarece aceștia nu-și exercităatribuțiile corespunzător, „nu lucrează procedurile”,”nu menționează în dispozitiv deciziile luate”, „nu fac referatulcauzei corespunzător și nu le place să li se spună ce să facă”,domnul judecător considerându-se „mai exigent cuprivire la modul în care personalul auxiliar își exercităatribuțiile de serviciu, spre deosebire de ceilalți colegi aisăi”.

•În acest context, față desesizarea doamnei A.A., domnul judecător a declarat că,probabil, în ziua în care a avut loc presupusul incident, acriticat-o pe doamna grefier pentru neefectuarea vreunei proceduri,fără indicarea concretă a situațiilor care ar fi stat la bazacriticilor descrise. Domnul judecător nu a formulat precizărisuplimentare cu privire la incidentele descrise de către celelaltedoamne grefier.

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
E însărcinată! Măruţă a făcut ochii cât cepele când a aflat...
FOTO. Maria Constantin și-a pus silicoane noi și își etalează bustul peste tot! Cât de...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen...
Petrecere mare în familia Becali! Cum arată fetele patronului FCSB + Ionuț Luțu, din nou...
Se dau bani de la stat pentru aceşti TINERI! Ce trebuie să facă pentru a-i...
Healthcare Trends VIDEO. Cum alegem cea mai bună albire dentară? Despre carii, măsele de minte...
BANCUL ZILEI – Necuratul își caută soție cuminte, frumoasă, deșteaptă
Simptomele care indică o infecție cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2. Avertisment pentru tineri
E însărcinată! Măruţă a făcut ochii cât cepele când a aflat...
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Live Stream Online semifinala sezonului 9 al emisiunii Chefi la Cuțite
Făcea un fel de videochat când s-a întâmplat dezastrul. A trebuit să intervină pompierii
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
Acest vaccin ar trebui INTERZIS! Lovitură uriașă pentru cei care s-au vaccinat cu el
Alertă mondială. Noul pericol se răspândește cu o viteză incredibilă. Informațiile sunt înfiorătoare
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este inventatorul de 27 de ani din România care schimbă lumea cu invenţia lui....