Cine este medicul Șerban Brădișteanu, acuzat de favorizarea infractorului în cazul Năstase

Redactor:
Biro Attila
Redactor:
Ramona Loznianu
Cine este medicul Șerban Brădișteanu, acuzat de favorizarea infractorului în cazul Năstase
Ce alți pacienți anchetați de procurori a mai tratat Brădișteanu

Șerban Brădișteanu este șeful secției de Chirurgie Cardiacă și Vase Mari din cadrul Spitalului Floreasca. El și medicul Ioan Lascăr au fost cei care s-au ocupat de Adrian Năstase din momentul în care acesta a ajuns la Spitalul Floreasca și l-au operat joi, 21 iunie. Brădișteanu a făcut parte și din comisia care a analizat situația medicală a fostului premier după ce Poliția Capitalei a solicitat informații în acest sens. Brădișteanu urma să facă parte din comisia mixtă care ar fi decis dacă Adrian Năstase poate sau nu să fie transferat la Spitalul Penitenciar Rahova.

Șerban Brădișteanu a fost în legislatura 2004-2008 senator ales pe listele PSD.

Medicul Șerban Brădișteanu este urmărit penal pentru favorizarea infractorului, a anunțat DNA în această dimineață. Alături de Brădișteanu, DNA a început urmărirea penală în cazul a trei polițiști.

Șerban Brădișteanu este el însuși judecat de Tribunalul București într-un dosar de corupție. În acest proces, medicul Brădișteanu a fost acuzat că ar fi primit o mită de jumătate de milion de dolari și o alta, în mai multe tranșe, de trei milioane și jumătate de euro, toți banii fiind dați de o firmă austriaco-elvețiană ce distribuie produse medicale, CC Med AG. În schimbul banilor, Brădișteanu ar fi facilitat companiei câștigarea unei licitații pentru echiparea spitalelor penitenciar din România, procedură desfășurată în anii 2001-2002. În 2009, Brădișteanu a fost achitat de Tribunalul București. În decembrie 2010, Curtea de Apel București a decis în recurs rejudecarea dosarului la Tribunalul București, unde se judecă și în acest moment. Dosarul are termen pe 8 august 2012.

Vezi aici traseul dosarului

În urma acestui dosar, Agenția Națională de Integritate a solicitat judecătorilor confiscarea sumei de 4 milioane euro de la Brădișteanu, considerând acești bani drept avere nejustificată. După mai multe sincope în instantă, procesul inițiat de ANI a fost reluat și se judecă la Curtea de Apel București care va decide dacă cei 4 milioane de euro vor fi sau nu confiscați.

Citeste mai multe aici

Medicul Șerban Brădișteanu s-a ocupat de tratamentul și intervențiile chirurgicale efectuate asupra unor personalități publice judecate în dosare penale. Brădișteanu a fost cel care l-a operat pe omul de afaceri Cristi Borcea înainte ca instanța să pronunțe o sentință în dosarul „Transferurilor”.

In dosarul Transferurilor, Cristian Borcea alături de  Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu au fost acuzați de înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul estimat de procurori fiind de aproximativ 10 milioane de dolari. Vezi aici detalii

Tot Brădișteanu a fost cel care l-a operat și pe Constantin Nicolescu, președintele Consiliului Județean Argeș care după ce judecătorii au decis arestarea sa preventivă într-un dosar de corupție a acuzat un infarct.

În acest dosar, Constantin Nicolescu este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, fals intelectual în legătură directă cu infracțiunea împotriva intereselor financiare ale Comunităților Europene, anterior menționată, luare de mită și instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obținerii pentru altul a unui avantaj patrimonial. Dosarul este judecat de Tribunalul Argeș.

Citește mai multe aici

În 2010, fostul general Mihai Chițac, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare, a părăsit penitenciarul, pentru patru luni, după ce a solicitat și a obținut întreruperea pedepsei pe motive medicale. De cazul său s-a ocupt tot medicul Șerban Brădișteanu.

Pedepasa lui Chițac a fost întreruptă de alte cinci ori, din motive medicale. În mai 2010, Chițac trebuia sa fie operat la inimă. Operația a fost însă amânată, Șerban Brădișteanu, șeful Clinicii de chirurgie cardio-vasculară din cadrul Spitalului „Floreasca” din Capitală, declarând că starea pacientului era foarte gravă și că analizele prezentate de acesta nu indicau siguranță în efectuarea intervențiilor chirurgicale. Chițac a fost operat în septembrie 2010, iar după două luni a decedat.

Brădișteanu i-a mai operat și pe Cornel Dinu și Nicolae Văcăroiu.

Medicul Brădișteanu a realizat în 1999 primul Primul transplant de cord din România. Presa a mai relatat că Brădișteanua a efectuat stagii de pregătire în străinătate.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Carmen Brumă arată fabulos la 44 de ani! Și-a arătat sânii printr-o bustieră neagră
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Dialogul care îți dă fiori reci! „Crezi că e rupt?” Întrebarea Simonei Halep a primit...
Amendă de 800.000 de lei pentru Kaufland! Ce au găsit inspectorii ANPC. Românii sunt stupefiați
Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Scriitoarea Ileana Vulpescu a murit miercuri. Dramaturg: „Dacă ar fi murit vreun manelist, s-ar fi...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
Amendă de 5000 de lei pentru această greșeală banală! Mulți români obișnuiesc să facă asta
Soția lui Liviu Guță ripostează. Ce susține că a dus, de fapt, la divorțul celor...
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
S-a decretat STARE DE URGENȚĂ! Anunțul ȘOCANT al momentului
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide