CINE VREA SĂ CONSTRUIASCĂ UN DISNEYLAND ÎN BUCUREȘTI DE 140 MILIOANE DE EURO

Publicat: 23/04/2012, 19:28
Actualizat: 23/04/2012, 22:59

Primul mare parcde distracții din România urmează să se construiască în partea devest a Bucureștiului, pe o suprafață de 26 de hectare, înapropierea șoselei de centură a Capitalei. Investiția pentruBucharest World of Adventures Park este estimată la aproape 140 demilioane de euro, iar ridicarea ei se va întinde pe durata a treiani, potrivit proiectului prezentat de ImpactDeveloper&Contractor, cu prilejul forumului arab-român care aavut loc zilele trecute la București.


Principalele atracții ale parcului vor fi două montagnes russes, unturn unde vizitatorii vor putea experimenta căderea liberă, unplanetarium și studiouri de simulare spațială. La acestea se voradăuga un parc acvatic, atracții acvatice pentru sezonul cald,alături de multe alte oportunități de distracții.
De asemenea, parcul va cuprinde și o sală multifuncțională despectacole, o zonă de shopping, precum și un hotel luxos, dupămodelul celor aferente marilor parcuri de distracții din lume,restaurante, un centru de tip outlet, precum și spații pentruparcare.

„Am dansat la bară, acum așteptăminvestitorii”


Dan Ioan Popp, președintele Impact, spune că succesul proiectuluidepinde de mai mulți factori, printre care și de climatulmacroeconomic din România. „Noi am avut deja discuții cuinvestitori. De altfel acesta a fost și scopul prezenței noastre laforumul arab-român. Succesul proiectului depinde și de climatulmacroeconomic, propice sau mai puțin propice de la noi, dar și dințara posibililor investitori. La noi economia încă tușește, cred călucrurile se vor mai limpezi în șase luni”, a declarat pentrugândul Dan Ioan Popp, principalul acționar al companiei dedezvoltare imobiliară Impact Developer&Contractor. Au fostcontactați inclusiv investitori din China și SUA. „La dans estenevoie de doi parteneri. Noi am dansat la bară, am făcut de toate,acum rămâne să așteptăm investitorii să vină să investească înproiectul nostru”, zâmbește Popp.

O primă etapă a proiectului, cu o investiție de 45 milioaneeuro

Într-o primă fază, vor fi investiți 45 milioane dolari. Terenulunde va fi construit parcul de distracții este deja achiziționat,fiind luată în calcul și varianta extinderii. „Va fi primul parcrezidențial de distracții din România. De obicei, parcurile dedistracții au la bază o temă: Hi-tech, Lumea Poveștilor, temăacvatică. Proiectul e în faza de prefezabilitate”, a declaratpentru gândul Alex Rusescu, director de proiect la Impact.Realizarea unui proiect de asemenea amploare va fi etapizată, înprimă fază se va realiza cam o treime din totalul proiectului, aexplicat Rusescu.

Caut mari investitori

„În ce privește finanțarea, ne orientăm către mari investitoristrăini. Nu cred că vreun investitor român ar avea suficienți banipentru a finanța acest proiect. Poate exista și ideea unuiparteneriat, o finanțare privată – banii unui investitor – șifinanțare de la bănci. Dar nu cred că pot exista bănci româneșticare ar vrea să investească în așa ceva și care își pot permiteaceste sume”, a mai arătat Rusescu.

Ideea unui parc de distracții are la bază și faptul că în Bucureștiși împrejurimi există puține zone de odihnă și distracție, spuninițiatorii proiectului. În Capitală nu există locuri de distracțiepentru familie, iar divertismentul din mallurile și cinematografelelocale se adresează cu precădere tineretului, spun aceștia.”Cercetări și studii dedicate arată că există un potențial de piațăputernic”, arată Rusescu.
Pentru primul an de funcționare a parcului de distracții, oficialiiImpact estimează o medie de peste 0,8 milioane vizitatori, urmândsă se ajungă ulterior la 1,4 milioane vizitatori anual. „Noi amprevăzut în proiect prețuri pentru biletele de acces de cinci orimai mici decât în cele mai scumpe parcuri de distracție americane”,a mai adăugat Popp. El spune că studiile arată că în generalbugetul lunar alocat distracției de fiecare locuitor de peste Oceaneste cuprins între 100 și 150 de dolari. „La noi, 30 de dolari arfi suficient”, a spus Popp.
Studiile internaționale arată că valoarea medie estimată a unuitichet de intrare într-un parc pentru o familie reprezintă aproape7% din bugetul anual al acesteia pentru petrecerea timpuluiliber.

Anul trecut, Impact Developer & Contractor București a avut opierdere brută de 14,6 milioane de lei (3,47 milioane euro), fațăde un câștig brut de aproape 500.000 de lei în anul precedent. În2008, compania Impact a câștigat 8,2 milioane lei, potrivitZiarului Financiar. În topul Forbes România din 2010 averea omuluide afaceri Dan Ioan Popp era evaluată la 13 milioane euro, elclasându-se pe locul 375 la nivel național între cei mai bogațioameni de afaceri din România.

AuricaStan
[email protected]

INFO

În toamna anului 2009, doi consilieri municipali PDL și-au anunțatintenția de a construi, pe 14 hectare de teren, un parc tipDisneyland. La acea vreme consilierii Mariana Chiriș și Mihai Voicuau anunțat că acesta va fi realizat atât în baza unor parteneriatepublic-private, cât și prin subscripție publică. Valoareainvestiției era estimată la 400 de milioane de euro. Aceștiaspuneau că amplasarea parcului era preconizată fie în apropiereaCapitalei, în comuna Mogoșoaia, în sectorul 4 al Capitalei, înParcul Tineretului, lângă Sala Polivalentă, sau în Pădurea Băneasadin Sectorul 1.

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
BOMBĂ: Pepe și-a asumat prima relație după divorț! Avem dovada: sărut și...
FOTO. Maria Constantin și-a pus silicoane noi și își etalează bustul peste tot! Cât de...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen...
Petrecere mare în familia Becali! Cum arată fetele patronului FCSB + Ionuț Luțu, din nou...
Se dau bani de la stat pentru aceşti TINERI! Ce trebuie să facă pentru a-i...
Healthcare Trends VIDEO. Cum alegem cea mai bună albire dentară? Despre carii, măsele de minte...
BANCUL ZILEI – Necuratul își caută soție cuminte, frumoasă, deșteaptă
Simptomele care indică o infecție cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2. Avertisment pentru tineri
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Manifestație la Palatul Cotroceni. Surpriză neplăcută pentru Klaus Iohannis
Făcea un fel de videochat când s-a întâmplat dezastrul. A trebuit să intervină pompierii
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
Acest vaccin ar trebui INTERZIS! Lovitură uriașă pentru cei care s-au vaccinat cu el
Alertă mondială. Noul pericol se răspândește cu o viteză incredibilă. Informațiile sunt înfiorătoare
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este inventatorul de 27 de ani din România care schimbă lumea cu invenţia lui....