Concurs de creație în limba engleză organizat de Shakespeare School

Redactor:
Corespondenti
Concurs de creație în limba engleză organizat de Shakespeare School
Elevii și studenții din București și din țară pot participa la concursul de creație în limba engleză organizat de Shakespeare School cu un eseu în care trebuie să își imagineze că sunt președinții unui stat european nou, pe care îl pot construi așa cum își doresc.

Elevii și studenții din București și din țară pot participa la concursul de creație în limba engleză organizat de Shakespeare School cu un eseu în care trebuie să își imagineze că sunt președinții unui stat european nou, pe care îl pot construi așa cum își doresc.

Asociația Shakespeare School pentru Educație a lansat cea de-a cincea ediție a concursului național de creație în limba engleză, desfășurat în cadrul Anului European al Cetățenilor.

Concursul este organizat pe două categorii de vârstă, 11-14 ani și, respectiv, 15-20 de ani, putându-se înscrie gratuit toți tinerii pasionați de limba engleză și cu talent la scris.

Temele propuse pentru eseuri sunt inedite și reprezintă o provocare pentru tinerii creativi. Astfel, pornind de la ideea Anului European al Cetățenilor, elevii și studenții își vor imagina că sunt președinții unui stat european nou, pe care îl pot construi așa cum își doresc, potrivit organizatorilor.

Tinerii care vor să participe la concurs își pot înscrie eseurile în limba engleză pe tema dată până la 24 martie, pe site-ul http://shakespeare-school.ro/engleza-adolescenti/essay-competition.

Marii câștigători vor fi recompensați cu tabere de două săptămâni la University College London și Harrow House International College. Celelalte premii constau în tabere de engleză la Băișoara, județul Cluj, cursuri de limba engleză la Shakespeare School, taxe de înscriere la examene Cambridge, cărți și dictionare.

De asemenea, profesorul care va avea cei mai mulți concurenți înscriși va putea participa gratuit, ca însoțitor de grup, într-o tabară de două săptămâni în Anglia, iar următorii 20 de profesori vor primi cursuri de training online.

„Shakespeare School Essay Competition este un concurs național ce stimulează gândirea creativă, spiritul de inovație și originalitatea și motivează tinerii să își perfecționeze limba engleză. Concursul își dorește să ofere șanse egale tinerilor din întreaga țară de a experimenta viața într-un campus universitar britanic de top și de a studia limba engleză la cele mai înalte standarde. Shakespeare School Essay Competition deschide orizontul tinerilor români, oferindu-le ca premii tabere în Marea Britanie, un prim pas spre un mediu academic de elită. Sub sloganul «Write, race, win!», concursul le dă tinerilor încrederea că pot ajunge mai departe decât își pot imagina dacă pasiunile și creativitatea sunt susținute de o educație de calitate”, spun reprezentanții Asociației Shakespeare School pentru Educație.

La concursul de creație în limba engleză organizat de Shakespeare School s-au înscris anual peste 4.000 de copii și tineri. În primele patru ediții au fost corectate în total peste 12.000 de eseuri trimise de participanți din peste 400 de localități și au fost premiați peste 140 de copii și tineri, dintre care 12 au mers în taberele internaționale din Anglia, în campusurile universităților Oxford, Cambridge sau University College London, au precizat organizatorii.

Concursul este inclus în Calendarul Activităților Educative al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Inchide