Consilierii PDL din CGMB îi cer lui Oprescu să rescrie urgent bugetul Capitalei în forma aprobată

Consilierii PDL din CGMB îi cer lui Oprescu să rescrie urgent bugetul Capitalei în forma aprobată
Consilierii PDL din CGMB cer urgent primarului Sorin Oprescu să intre în legalitate, să rescrie bugetul Capitalei în forma aprobată de Consiliul General și să-l pună în execuție

Consilierii PDL din CGMB cer urgent primarului Sorin Oprescu săintre în legalitate, să rescrie bugetul Capitalei în forma aprobatăde Consiliul General și să-l pună în execuție, întrucât în cazcontrar nu vor mai fi bani pentru salarii și investiții alePrimăriei, a declarat, miercuri, Mircea Raicu

Viceprimarul PDL al Capitalei Mircea Raicu a susținut, miercuri,într-o conferință de presă organizată la sediul central alpartidului, că este foarte grav și fără precedent în ultimii 20 anicând un primar general nu respectă votul și falsifică voințaCGMB.

El a spus că Oprescu a trimis prefectului și MinisteruluiFinanțelor o altă formă a proiectului de buget al Capitalei decâtcea aprobată de CGMB.

„Cerem urgent lui Sorin Oprescu să intre în legalitate și sărescrie bugetul în forma aprobată de CGMB. Asistăm la o nouăîncercare a lui Sorin Oprescu de a genera un nou conflict cuConsiliul General al Capitalei pentru a-și marca incompetența”, aafirmat viceprimarul Capitalei din partea PDL.

Mircea Raicu a spus că, de fapt, Sorin Oprescu nu vrea să aplicebugetul aprobat de Consiliul General.

„Eu nu fac decât să constat că Sorin Oprescu nu vrea să apliceun buget aprobat de Consiliul General și eu îi atrag atenția publiccă aceasta este infracțiune”, a spus Raicu.

El a mai arătat că liderii grupurilor de consilieri din toatepartidele s-au întâlnit marți cu primarul general pentru a discutaaceastă problemă, iar Sorin Oprescu urmează să dea un răspuns pânăvineri.

„Noi am avut următoarea propunere: avem deja un buget aprobat,aveți obligația să-l puneți în execuție și dacă într-adevăr suntlucruri care fac orașul să aibă probleme direcția de buget cudirecția economică să se întrunească să stabilească care suntproblemele și să propunem o nouă hotărâre de rectificare abugetului. Am convenit ca primarul general să ne dea un răspunspână vineri”, a explicat Mircea Raicu.

Viceprimarul Capitalei a mai spus că, dacă nu se va pune înexecuție bugetul Capitalei de luna viitoare, primarul nu va maiputea utiliza banii veniți de la bugetul de stat, iar 80% din baniiPrimăriei. „O să avem probleme de salarizare, de investiții înderulare, precum și alte probleme pe care Sorin Oprescu trebuie săși le asume”, a mai spus Raicu.

Bugetul Capitalei se va rediscuta integral și va fi refăcutpentru că cel actual este nefuncțional, o discuție în acest sensurmând să aibă loc, marți, cu liderii de grup din CGMB, a declaratprimarul general Sorin Oprescu, în timpul vizitei la șantierul dela Stadionul Național.

„Bugetul o să se refacă din nou, azi (marți – n.r.) am ședințăcu consilierii generali. Bugetul se va rediscuta cu totul, pentrucă ăsta e nefuncțional. O să se refacă complet, nu se pot aplicaacele puncte, chiar dacă prefectul face câteva considerații, dar nusunt operative. Trebuie să stabilim un buget nou pentru Capitalăcât mai repede pentru că pierd bucureștenii”, a spus SorinOprescu.

Edilul general a subliniat că a citit scrisoarea în careprefectul Cristian Atănăsoaei semnala mai multe erori în proiectulde hotărâre privind bugetul Capitalei și că îi va răspunde acestuiadupă întâlnirea cu liderii de grup.

Prefectul Mihai Cristian Atănăsoaei a declarat, luni, că erorilesesizate în proiectul de hotărâre privind bugetul Capitalei suntgrave și structura conține o serie de inadvertențe și denecorelări. El a spus că instituția prefectului nu poate analizalegalitatea proiectului de hotărâre privind bugetul pe 2011 pânăcând nu se vor clarifica inadvertențele sesizate.

Primarul Sorin Oprescu a cerut, în 2 martie, Prefecturii să sepronunțe asupra legalității și corectitudinii amendamenteloraprobate la bugetul Capitalei.

Primarul general al Capitalei declara, după votul în CGMBprivind bugetul Capitalei, că va ataca în instanță hotărârea deaprobare a bugetului pe 2011 pentru municipalitate.

Bugetul Primăriei Capitalei pentru 2011 va fi de 4,5 miliarde delei, mai mic cu peste un miliard față de cel din anul anterior,cele mai mari reduceri vizând obiectivele de investiții.

Alina Novăceanu, [email protected]ro

Ceauşescu nu avea cel mai mare salariu! E incredibil care erau angajaţii români care-l depăşeau:...
Florin Pastramă îi dă 50 de euro Sarei ca să îl... Ce i-a cerut să...
FOTO. Nicoleta Luciu, transformată de intervenții! `Nu te mai recunoaștem`. Cum arată fosta vedetă TV
Un nou CUPLU BOMBA?! Pepe, ADEVĂRUL despre relaţia cu cântăreaţa Raluka: „O plac, mă place,...
Cristi Borcea o tratează pe Valentina Pelinel ca pe o regină! Ce gest a făcut...
SUMELE URIAŞE luate de medici pentru VACCINAREA românilor! Ce SPORURI au cei din linia întâi
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
DOCUMENT. Ce salariu are Viorica Dăncilă la BNR. Este consilierul de strategie al guvernatorului Isărescu
Florin Pastramă îi dă 50 de euro Sarei ca să îl... Ce i-a cerut să...
„Îngerul Morții” de la Auschwitz care prefera gemenele. DOCTORUL a făcut cele mai ȘOCANTE experimente...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
BOMBĂ! Când se INTERZIC centralele pe gaze, de fapt. Vești proaste pentru milioane de români
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Vestea ȘOC a momentului despre Ionuț Gologan, românul condamnat la moarte
Cum arată cei mai sexy fotbaliști spanioli și partenerele lor superbe
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Magazine ANAF. De unde îţi poţi cumpăra bunuri confiscate de fisc în 2020. Lista completă...
Inchide