CRIMA DIN BISERICĂ. Șeful Poliției Vrancea: Există mai multe variante de portret robot pentru autor

CRIMA DIN BISERICĂ. Șeful Poliției Vrancea: Există mai multe variante de portret robot pentru autor
Publicat: 16/06/2012, 18:30
Actualizat: 25/06/2013, 18:09

Șeful Poliției Vrancea, comisar-șef Norel-Ionel Popescu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX că Poliția are mai multe variante de portret robot pentru bărbatul care l-a înjunghiat mortal pe preot, în urma semnalmentelor furnizate de femeia care a asistat la crimă, dar și de trecători care l-ar fi văzut pe atacator.

„Sunt mai multe variante de portret robot. Oricum, este o persoană cu deviații de comportament și cu înclinații mistice”, a spus șeful Poliției Vrancea.

Potrivit acestuia, anchetatorii au audiat-o pe femeia care a asistat la crimă. De asemenea, au fost audiate și alte persoane, fiind vorba despre trecători care au furnizat diverse semnalmente ale atacatorului.

Crima de la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” aflată în Piața Unirii din Focșani a avut loc în jurul orei 10.00, imediat după slujbă, când în lăcașul de cult mai rămăseseră doar preotul Tudor Marin și femeia care vindea lumânări, aceasta fiind, de altfel, singurul martor.

Femeia spune că în cursul acestei zile atacatorul a venit de două ori în biserică, fiind vorba despre un bărbat cu vârsta până în 40 de ani, înalt, care era îmbrăcatcu o cămașă neagră. Ea afirmă că a doua oară când a venit bărbatul a mers la preot, spunându-i că vrea să îi explice citate din Biblie.

„Avea niște foi în mână. Părintele nu a apucat să se uite. Nu era nici lumină în biserică. L-am văzut apoi pe bărbat fugind, mi-am dat seama că se întâmplase ceva rău, am început să țip. Părintele a apucat să ajungă lângă ușa bisericii, unde s-a prăbușit. Era plin de sânge”, a spus femeia.

La scurt timp, la fața locului a ajuns o ambulanță, însă echipajul medical nu l-a mai putut salva pe preot.

Potrivit reprezentanților Serviciului de Ambulanță, preotul a fost găsit în stop cardio-respirator, având o plagă înjunghiată în zona inimii. Cadrele medicale au încercat timp de 50 de minute să îl resusciteze pe preot, însă fără succes.

Cuțitul cu care a fost atacat preotul a fost recuperat de criminaliști, care urmează să preleveze probe ADN. De asemenea, în biserică au fost găsite și foile pe care atacatorul le avea în mână și care conțin pasaje din Biblie referitoare la păcat și pedeapsă.

Pentru prinderea atacatorului, Poliția a organizat filtre în tot municipiul Focșani, fiind instituite patrule de polițiști și jandrmi inclusiv în gară și în zonele de unde pleacă microbuze.

De asemenea, șeful Serviciului Omoruri din Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) și un ofițer specialist au plecat la Focșani pentru a ajuta la ancheta privind uciderea preotului.

„Din dispoziția șefului Poliției Române, chestor principal de poliție Petre Tobă, ofițeri specialiști din cadrul Serviciul Omoruri-Direcția de Investigații Criminale- IGPR se deplasează, în regim de urgență, în municipiul Focșani. Specialiștii IGPR vor acorda sprijin de specialitate colegilor de la IPJ Vrancea pentru valorificarea urmelor ridicate de la fața locului, în vederea identificării principalului suspect în cazul omorului petrecut în cursul acestei zile”, precizează Poliția Română.

Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” se află în Piața Unirii din Focșani, unde își au sediul mai multe instituții publice, între care Primăria și Consiliul Județean, iar după uciderea preotului lăcașul de cult a fost închis.

Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Piața Unirii Focșani este monument istoric, fiind construită în urmă cu 352 de ani și funcționând ca biserică în cadrul unei mănăstiri. În perioada regimului comunist, biserica a fost închisă, fiind redeschisă imediat după revoluție de către preotul Tudor Marin.

Preotul Tudor Marin era singurul care slujea la această bisetrică, el fiind cel care refăcut în totalitate lăcașul de cult, care în ultimii ani a fost refăcut inclusiv pe exterior. Tot preotul Tudor Marin este și cel care a reînființat corul bisericii.

El avea doi copii, între care și o fiică, soția liderului sindical Vasile Marica. De altfel, Vasile Marica a ajuns la biserică imediat după crimă. „Era un om extraordinar, care mi-a dat o soție extraordinară, sunt șocat”, a spus liderul sindical.

Enoriașii spun că Tudor Marin, în vârstă de 69 de ani, era unul dintre cei mai apreciați și iubiți preoți din Focșani, el ajutându-i pe enoriași și implicându-se în problemele lor.

Imediat după incidentul de sâmbătă, sute de persoane s-au strâns la biserică, unde au adus flori și au aprins lumânări.

„Nu a avut dușmani pentru că era un preot nemaipomenit de bun și sufletist”, a spus una dintre femeile venite la biserică, la aflarea veștii că preotul a fost ucis.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Anunț pentru PROPRIETARII de case și terenuri. Guvernul PREGĂTEȘTE schimbări majore
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Telescopul Spaţial Hubble împlineşte 34 de ani de funcţionare