• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Crin se gândește la „noua formulă” de după plecarea lui Kovesi și Morar din funcții

Crin se gândește la „noua formulă” de după plecarea lui Kovesi și Morar din funcții
Președintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Realitatea TV, că mandatele procurorului general și șefului DNA se termină, iar președintele, indiferent cine va fi acesta, și ministrul Justiției, trecând prin CSM, trebuie să se gândească "foarte serios la noua formulă".

Președintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Realitatea TV, că mandatele procurorului general și șefului DNA se termină, iar președintele, indiferent cine va fi acesta, și ministrul Justiției, trecând prin CSM, trebuie să se gândească „foarte serios la noua formulă”.

Întrebat dacă în acest moment sau în următoarele luni Laura Codruța Kovesi și Daniel Morar ar trebui să plece din funcțiile pe care le dețin, Antonescu a spus că mandatele celor doi se termină.

„Nu cred eu. În legătură cu domnul Daniel Morar, crede legea. Daniel Morar și-a terminat mandatele care, conform legii, puteau să îi revină (…) Sper, cât de curând, să avem ministru al Justiției cu normă întreagă. (…) Legat de doamna Kovesi, cred că mandatul ei expiră undeva în septembrie. Eu o să spun, foarte sincer, că eu personal cred că da, cred că ministrul Justiției și președintele, sigur, cine va fi, trecând prin CSM, care discută, avizează propunerile respective, trebuie să se gândească foarte serios la noua formulă”, a spus Antonescu.

Potrivit președintelui interimar, acest lucru trebuie să se întâmple nu numai pentru că sunt discutabile unele acțiuni ale Parchetului, cum ar fi cele din ultimele zile, ci și pentru că regula democrației spune că oamenii se mai schimbă.

Antonescu a spus că este de înțeles ca două din cele 11 puncte discutate de premierul Ponta cu Comisia Europeană să vizeze, pe termen scurt, păstrarea în funcții a celor care conduc Parchetele, date fiind temerile privind unele schimbări care ar putea fi făcute prea repede.

„Dar a înțelege această cerere pe termen scurt este inacceptabil”, a completat Antonescu.

Inchide