Gândul
  • Publicat:
Știri

CRISTIAN TUDOR POPESCU, despre BACALAUREATUL din 2011: „Aceste diplome nu mai fac doi bani”

CRISTIAN TUDOR POPESCU, despre BACALAUREATUL din 2011: „Aceste diplome nu mai fac doi bani”
Cristian Tudor Popescu, despre BAC 2011: "În prezent, statul nu mai are nicio obligație față de absolvenți, iar aceste diplome nu mai fac doi bani. Dacă nu știi să-ți demonstrezi utilitatea în ziua de azi, nu ai ce să faci cu diploma de bac".

Cristian Tudor Popescu a comentat situația dela Bacalaureat 2011: „Dorința românului de aacumula diplome este dinainte de 1989. Atunci, dacă aveai odiplomă, statul era obligat să te repartizeze, să-ți dea un loc demuncă, care era mai bun decât al celorlalți care nu o aveau. Înprezent, statul nu mai are nicio obligație față de absolvenți, iaraceste diplome nu mai fac doi bani. Dacă nu știi să-ți demonstreziutilitatea în ziua de azi, nu ai ce să faci cu diploma de bac. Șielevii simt acest lucru. Vorbind de matematică, e bine să știiaritmetică, dar ce să faci cu analiza matematică, de exemplu? Cinete mai întreabă de integrale și derivate tot restul vieții”, a spusCristian Tudor Popescu despre situația de laBacalaureat în 2011.

Citeșteși

CRISTIAN TUDOR POPESCU, despre rezultatele laBAC 2011: „Traian Igaș nu este un model pentrutineri”. Totuși, „poți să-ți iei bacalaureatul pesteun an, peste doi. Nu este nicio nenorocire”

„Materia este încărcată. Li se cere prea mult elevilor. Copiiise orientează mai devreme acum. Din clasa a X-a, mulți știu ce vorface. A fost rău că s-a desființat treapta aceea de clasa a X-a.Pentru că examenul de treaptă mai ținea elevii în priză. Acum,elevii au o grămadă de tentații în jur și nu se mai rezumă lacărți, școală”, a mai spus Cristian TudorPopescu.

Citeșteși

Comentariul lui Andrei Luca Popescu desprerezultatele finale la Bacalaureat 2011: Strigătul de maturitate al loazelor: „M..eFuneriu!”

Aicigăsești

O sinteză a celor mai importante știri despre BAC 2011

Inchide