• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Cristian Tudor Popescu: Discursul lui Antonescu – din ce în ce mai politicianist, superficial, subțire

Cristian Tudor Popescu: Discursul lui Antonescu – din ce în ce mai politicianist, superficial, subțire
Jurnalistul C.T.Popescu, a susținut, duminică, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată de ProTv, că discursul liderului PNL, Crin Antonescu, a devenit din ce în ce mai politicianist, superficial și subțire, el apreciind că liberalul concurează, astfel, tipul de discurs gălăgios, spectaculos

Jurnalistul C.T.Popescu, a susținut, duminică, la emisiunea”După 20 de ani”, difuzată de ProTv, că discursul liderului PNL,Crin Antonescu, a devenit din ce în ce mai politicianist,superficial și subțire, el apreciind că liberalul concurează,astfel, tipul de discurs gălăgios, spectaculos.

C.T.Popescu a opinat că președintele PNL, Crin Antonescu, dețineabilități oratorice remarcabile, fiind, în acest moment, cel maibun orator politic din România, dar că încearcă să câștige cuaceste abilități și nu să devină mai profund în discursul și înacțiunea politică.

Cu toate acestea, editorialistul „Gândul” a apreciat căAntonescu are, în continuare, prima șansă la alegerileprezidențiale din 2014, el susținând chiar că liberalul „poate”câștiga competiția pentru prima funcție în stat în 2014.

„Acum, el (Crin Antonescu, n.r.) are, în continuare, prima șansăpentru Președinție, însă, din păcate, ce văd este osuperficializare, o subțiere a discursului lui Crin Antonescu,devine din ce în ce mai politicianist acest discurs. Nu coboară îna treia dimensiune, nu încearcă să devină mai adânc, mai miezosacest discurs. Dimpotrivă, încearcă să intre în competiție cu tipulăsta de discurs gălăgios, superficial, spectaculos, unde, cuabilitățile oratorice remarcabile – este cel mai bun orator politicdin România Crin Antonescu la ora asta – cu aceste abilitățipolitice încearcă să câștige și nu încercând să devină mai profundîn discursul său politic și în acțiunea sa politică. Și ăsta e unlucru îngrijorător, neplăcut, pentru că poate câștiga în 2014,însă, dacă își superficializează în continuare discursul șiatitudinea, dacă se politicianizează în continuare, în loc săîncerce să devină mai profund, mai consistent, mai profesionist șiapropiat de problemele reale, chiar cu riscul pierderii desimpatie, atunci bine nu va fi pentru noi nici cu Crin Antonescupreședinte”, a spus C.T. Popescu.

Citește și: Cristian Tudor Popescudespre atitudinea lui Isărescu: e o contradicție, atacă Guvernul,dar nu vrea să fie premier

El a mai susținut că Antonescu a fost, de altfel, șicâștigătorul real al alegerilor prezidențiale din 2009, încondițiile în care performanța sa, raportată la partidul care l-asusținut și la persoana sa, a depășit prestațiilecontracandidaților săi, Traian Băsescu ți Mircea Geoană.

„Cel care a câștigat, în mod real, dacă vă uitați la cifrele, lastatisticile acelor alegeri, a fost Crin Antonescu, a căruiperformanță raportată proporțional la partid și la persoana lui eranet superioară celorlalți doi, în mod evident. Gândiți-vă că înturul doi a reușit o performanță, tehnic vorbind, politicăremarcabilă, aducând 60% din votanții liberali, cu mâna la nas,să-l voteze pe Mircea Geoană. Asta e o performanță. Pe lângă faptulcă în primul tur s-a dus peste partidul lui, în mod apreciabil, cuvoturi care nu au fost ale PNL niciodată, pe care le-a adusAntonescu. A reușit și această performanță, în absență, în turuldoi, determinându-i pe oamenii ăia să facă ceva împotriva voințeilor, că nu mureau de simpatie pentru Mircea Geoană. Tehnic vorbind,performanța principală din acele alegeri aparține lui CrinAntonescu”, a mai spus C.T.Popescu.

Liviu Dădăcuș, [email protected]

Inchide