Cristian Tudor Popescu: Discursul lui Antonescu – din ce în ce mai politicianist, superficial, subțire

Cristian Tudor Popescu: Discursul lui Antonescu - din ce în ce mai politicianist, superficial, subțire
Publicat: 23/04/2012, 19:26
Actualizat: 26/04/2012, 05:50

Jurnalistul C.T.Popescu, a susținut, duminică, la emisiunea”După 20 de ani”, difuzată de ProTv, că discursul liderului PNL,Crin Antonescu, a devenit din ce în ce mai politicianist,superficial și subțire, el apreciind că liberalul concurează,astfel, tipul de discurs gălăgios, spectaculos.

C.T.Popescu a opinat că președintele PNL, Crin Antonescu, dețineabilități oratorice remarcabile, fiind, în acest moment, cel maibun orator politic din România, dar că încearcă să câștige cuaceste abilități și nu să devină mai profund în discursul și înacțiunea politică.

Cu toate acestea, editorialistul „Gândul” a apreciat căAntonescu are, în continuare, prima șansă la alegerileprezidențiale din 2014, el susținând chiar că liberalul „poate”câștiga competiția pentru prima funcție în stat în 2014.

„Acum, el (Crin Antonescu, n.r.) are, în continuare, prima șansăpentru Președinție, însă, din păcate, ce văd este osuperficializare, o subțiere a discursului lui Crin Antonescu,devine din ce în ce mai politicianist acest discurs. Nu coboară îna treia dimensiune, nu încearcă să devină mai adânc, mai miezosacest discurs. Dimpotrivă, încearcă să intre în competiție cu tipulăsta de discurs gălăgios, superficial, spectaculos, unde, cuabilitățile oratorice remarcabile – este cel mai bun orator politicdin România Crin Antonescu la ora asta – cu aceste abilitățipolitice încearcă să câștige și nu încercând să devină mai profundîn discursul său politic și în acțiunea sa politică. Și ăsta e unlucru îngrijorător, neplăcut, pentru că poate câștiga în 2014,însă, dacă își superficializează în continuare discursul șiatitudinea, dacă se politicianizează în continuare, în loc săîncerce să devină mai profund, mai consistent, mai profesionist șiapropiat de problemele reale, chiar cu riscul pierderii desimpatie, atunci bine nu va fi pentru noi nici cu Crin Antonescupreședinte”, a spus C.T. Popescu.

Citește și: Cristian Tudor Popescudespre atitudinea lui Isărescu: e o contradicție, atacă Guvernul,dar nu vrea să fie premier

El a mai susținut că Antonescu a fost, de altfel, șicâștigătorul real al alegerilor prezidențiale din 2009, încondițiile în care performanța sa, raportată la partidul care l-asusținut și la persoana sa, a depășit prestațiilecontracandidaților săi, Traian Băsescu ți Mircea Geoană.

„Cel care a câștigat, în mod real, dacă vă uitați la cifrele, lastatisticile acelor alegeri, a fost Crin Antonescu, a căruiperformanță raportată proporțional la partid și la persoana lui eranet superioară celorlalți doi, în mod evident. Gândiți-vă că înturul doi a reușit o performanță, tehnic vorbind, politicăremarcabilă, aducând 60% din votanții liberali, cu mâna la nas,să-l voteze pe Mircea Geoană. Asta e o performanță. Pe lângă faptulcă în primul tur s-a dus peste partidul lui, în mod apreciabil, cuvoturi care nu au fost ale PNL niciodată, pe care le-a adusAntonescu. A reușit și această performanță, în absență, în turuldoi, determinându-i pe oamenii ăia să facă ceva împotriva voințeilor, că nu mureau de simpatie pentru Mircea Geoană. Tehnic vorbind,performanța principală din acele alegeri aparține lui CrinAntonescu”, a mai spus C.T.Popescu.

Liviu Dădăcuș, [email protected]

Josnic! Tânăra a primit 60.000 de euro pentru partida de amor filmată cu bărbatul celebru...
ȘOC! L-au omorât! Din păcate actorul Dorel Vișan...
FOTO. Nicoleta Luciu e de nerecunoscut după intervențiile estetice! Cum s-a schimbat fosta vedetă TV
Procedura cosmetică comună care a desfigurat-o permanent pe Linda Evangelista. Cum arată acum fostul model
Anda Călin, reacție dură la adresa Oliviei Steer! Iubita lui Liviu Vârciu a pus-o la...
Nu a fost chemat la nuntă de Simona Halep, dar o sfătuiește să facă repede...
Horoscop pentru luni! Se anunţă schimbări importante pentru multe dintre zodii
Cel mai vechi recrutor român face sondaj pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex...
Nu te duce la service pentru aceste operațiuni, chiar dacă ești antitalent la mecanică: sunt...
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Închisoarea din Kabul, păzită de deținuți. Mărturia unui fost pușcăriaș: „Mi-au intrat în casă, mi-au...
ȘOC! L-au omorât! Din păcate actorul Dorel Vișan...
Apariție SURPRIZĂ într-o pădure din GIURGIU. Un cameraman de ocazie a înregistrat tot
Cum arată și cât costă apartamentul de lux în care locuiește Mihai Gâdea. E un...
De ce femeile au mai mulţi anticorpi după covid-19 decât bărbaţii. Dr. Adrian Marinescu explică
Un NOR TOXIC va acoperi ROMÂNIA
Kelly din „Familia Bundy” a fost cu Brad Pitt în tinerețe. „Țeapa” pe care i-a...
România trece la ORA DE IARNĂ! Vom dormi mai mult. Cum trebuie să ne potrivim...
Război total! Europa se cutremură. Alertă la granița României
Imagini ȘOCANTE cu vedete desfigurate de operații estetice. Nici părinții lor nu le mai recunosc....
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...