Cristian Tudor Popescu: În atitudinea lui Isărescu e o contradicție: atacă Guvernul, dar nu vrea să fie premier

Cristian Tudor Popescu: În atitudinea lui Isărescu e o contradicție: atacă Guvernul, dar nu vrea să fie premier
Jurnalistul C.T. Popescu a susținut, duminică, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată de ProTv, că există o contradicție în atitudinea guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, dată de faptul că acesta critică Guvernul, excedând astfel cadrul BNR, deși a refuzat funcția de premier
Publicat: 23/04/2012, 19:26
Actualizat: 23/04/2012, 20:10

Jurnalistul C.T. Popescu a susținut, duminică, la emisiunea”După 20 de ani”, difuzată de ProTv, că există o contradicție înatitudinea guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, dată de faptul căacesta critică Guvernul, excedând astfel cadrul BNR, deși a refuzatfuncția de premier.

C.T. Popescu a apreciat că Isărescu are un discurs deprim-ministru, în condițiile în care guvernatorul „ia Guvernul lapalme” și că acest tip de atitudine nu se potrivește cu refuzul săude a prelua funcția de premier.

Editorialistul „Gândul” l-a criticat pe Isărescu pentru că arefuzat să devină prim-ministru, considerând că guvernatorul nuface tot ce-i stă în putință pentru a depăși situașia actuală, îninteresul României, asumându-și, astfel, riscul de a-și compromiteimaginea sau de a avea probleme legate de oboseală sausănătate.

„Dar, când domnul Isărescu refuză să devină prim-ministru, îninteresul acestei țări, riscând, firește, să-și compromităimaginea, să aibă probleme de oboseală, de sănătate, că spune căare o anumită vârstă – bun. Dar ar putea să o facă, și n-o face.Or, discursul domniei sale este un discurs de prim-ministru. Înultima vreme atacă Guvernul, acest Guvern, pe considerente absolutcorecte. Dar dacă ai refuzat să fii executiv, nu se mai potriveșteacum”, a arătat C.T.Popescu.

El a susținut că Isărescu execede, în discursul său, cadrul BNR,atunci când a atacat Guvernul.

„Ați văzut că, spre suprinderea mea, domnul Isărescu execedecadrul Băncii Naționale. A avut niște ieșiri în ultima vreme încare a luat Guvernul la palme pe considerente de economie reală,aia pe care o conduce Guvernul. Foarte bine, dar de ce ați refuzatsă fiți prim-ministru? Atunci de ce mai dați în oamenii ăștia?Deci, există o contradicție în atitudinea domnului Isărescu înmomentul de față: nu prea mai este în măsură să aducă astfel deobiecții legate de economia reală”, a arătat editorialistul”Gândul”.

C.T.Popescu a opinat că Isărescu a refuzat să preia funcția depremier din considerente personale și a apreciat că singurul motival refuzului constă în frica de a eșua.

Întrebat dacă Isărescu se transformă în politician, încondițiile în care, recent, a atacat presa, C.T.Popescu a răspuns:”Nu, dar probabil că Mugur Isărescu a îmbătrânit, ca și mine. Nuatât fizic, nu e o problemă de ani asta, e o problemă descrisă celmai bine printr-un cuvântul englezesc. În românește s-ar traduce«depășit», dar nu e suficient de puternic ca acela din engleză. Eca o bucată de zăpadă înnegrită de noroi. Undeva, prin aprilie,știți că rămâne câte o ultimă bucată de zăpadă înghețată, după cese topește tot restul. Prin aprilie undeva, rămâne într-un colț destradă o ultimă bucată de zăpadă înnegrită de noroi, care setopește. (…) Or, domnul Isărescu continuă să aplice un model degândire, o funcție de gândire, unui argument deja imaginar. Nu semai potrivește cu realitatea ceea ce spune dânsul, se potriveacândva”.

Jurnalistul a mai arătat că „datul în presă” reprezintă unsimptom îngrijorător pentru politician, semnificând că nu va ficeva în regulă cât de curând în ceea ce-l privește pe respectivulpolitician.

„Datul în presă, când începe să atace presa, asta nu e un semnrău pentru presă. Presa e vai de capul ei și așa. E un semn răupentru persoana politică respectivă. E un simptom îngrijorător cândun politician cu funcție mare în stat, cu responsabilitate, începesă dea vina pe presă. Înseamnă că nu-i e bine vacii noastre, vinetata cu pielea pe băț. Ceva nu va fi în regulă curând cupoliticianul respectiv”, a spus C.T. Popescu.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
FOTO. Alina Pușcaș, în costum de baie! Cum arată trupul vedetei
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Kira Hagi, prezentatoare de știri! La ce post apare fiica lui Gică Hagi | VIDEO
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Cum să eviți impactul cu un animal care îți apare în fața mașinii. Sfaturile care...
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Raed Arafat a răspuns de ce nu este impusă starea de urgență, deși sunt înregistrate...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
VIDEO Dacia ca un MONSTRU bate orice BMW sau Mercedes la viteză. Cum arată bolidul...
Cristian Bîrcă și-a băgat încă o firmă în FALIMENT
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Marea noastră actriță A MURIT... Este doliu uriaș în lumea actorilor români
Bomba dimineții despre PFIZER! Anunțul făcut ÎN MIEZ DE NOAPTE
Iohannis a fost informat oficial! După atâția ani, a intervenit divorțul. Adio, cuplu perfect
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021