• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

CSM a dat aviz pentru reținerea și arestarea judecătorului Costiniu

CSM a dat aviz pentru reținerea și arestarea judecătorului Costiniu
Din acest moment, procurorii anticorupție se pot adresa oricând instanței de judecată pentru a cere arestarea magistratului. Judecătorul Florin Costiniu este anchetat în dosarul penal al senatorului PSD Cătălin Voicu, arestat săptămâna trecută.

Din acest moment, procurorii anticorupție se pot adresa oricândinstanței de judecată pentru a cere arestarea magistratului.Judecătorul Florin Costiniu este anchetat în dosarul penal alsenatorului PSD Cătălin Voicu, arestat săptămâna trecută.Magistratul este citat mâine la DNA pentru audieri împreună cuoamenii de afaceri Costel Cășuneanu și Marius Locic.

În prezent, judecătorul Costiniu se află în concediu de odihnă.Florin Costiniu este învinuit de procurorii DNA de complicitate latrafic de influență. Potrivit anchetatorilor, senatorul CătălinVoicu ar fi încercat să obțină o soluție favorabilă într-un procesal „regelui asfaltului” Costel Cășuneanu și ar fi apelat lajudecătorul Costiniu. Procurorii susțin că pentru acest serviciu,senatorul – care este acuzat de trafic de influență – ar fi cerutomului de afaceri suma de 200.000 de euro. Atât Costel Cășuneanucât și Cătălin Voicu susțin că suma vehiculată reprezintă de faptun împrumut.

Stenograma care i-a făcut problemejudecătorului

În ceea ce îl privește pe judecătorul Costiniu, probeleprocurorilor împotriva acestuia constau în interceptăriletelefonice și ambientale realizate în dosar. În principal, estevorba de o discuție telefonică între Costiniu și Cășuneanu, în caremagistratul îi explică omului de afaceri motivele pentru care nus-a obținut sentința dorită de acesta.

Redăm în continuare conținutul stenogramei incriminatoare:

„Cășuneanu Costel: Bună seara, am onoarea, sătrăiți!

Costiniu Florin: Domnu… îmi pare rău cătrebuie să nu vă dau o veste bună. Dar după ce s-a… în fond, dupăcasare s-a menținut soluția de la Curtea de Apel. Vreau să vă spuncă mie-mi îmi tremură nu numai vocea, îmi tremură mâinile de… nerviși de indignare pentru ce s-a întâmplat. Credeți-mă că frateledumneavoastră care e lângă mine și cu mine am făcut nu ce eraomenește posibil, mai mult decât atât. Vorbesc pe un telefon careprobabil este ascultat. Mă jur pe nepoții mei!

Cășuneanu Costel: Nu. Stați, dom’ne, liniștit,vezi…

Costiniu Florin: Am și eu nepoți. Domnu’, decivreau să vă spun și, cum să spun, am o nepoțică de patru luni șiunu de doi ani și nouă luni. E Dumnezeu deasupra, nu ce eraomenește posibil, mai mult decât ar fi fost omenește posibil. Dinpăcate, una dintre doamnele cu pricina, doamna din Ploiești, afăcut pactul cu diavolul, probabil pe bani mulți, iar celelaltedouă, mai temătoare, mai speriate. Speriate de mediatizare,speriate de așa… au fost forțate pur și simplu să…

Cășuneanu Costel: Incorect, totalincorect…

Costiniu Florin: Și să vă povestesc că, repet,ă… dacă nu fac atac cerebral în următoarea oră, nu mai facniciodată. Nu fac niciodată pentru că s-a dat o soluție, nu, eu văspun acuma pe telefoanele astea ascultate, superascultate… S-adat o soluție strâmbă, cu totul și cu totul alte considerente decâtdreptatea, decât legea, decât tot.

Cășuneanu Costel: Asta e….

Costiniu Florin: Una dintre doamne, deși a fostrugată la cel mai înalt nivel cu putință, a preferat arginții, cumse spune. Iar celelalte două, de frică și terorizate de asta care-imai bătrână, care a fost președintă de tribunal, care nu știu ce,le-a… așa amenințate cu DNA, cu dracu să le ia. Deci vă spun, amavut inclusiv la opt jumătate, azi de dimineață, ultima, ultimadiscuție și am fost încredințat până acum la șase seara că totul vafi nu bine, că va fi legal, că va fi normal, că va fi în acord cuomenia și dreptatea. Vă spun, nu, nu fac pe nebunul”.

Inchide