Cu cine se va bate B-Max, modelul construit de Ford la Craiova. Tăriceanu și Vlădescu susțin noua mașină

Cu cine se va bate B-Max, modelul construit de Ford la Craiova. Tăriceanu și Vlădescu susțin noua mașină
Peste numai două zile, Salonul Auto de la Geneva își deschide porțile pentru public. Iar dintre miile de exponate, una singură va atrage cu siguranță atenția tuturor vizitatorilor români. B-Max este modelul pe care constructorul american Ford spune că îl va produce exclusiv la Craiova.

Peste numai două zile, Salonul Auto de laGeneva își deschide porțile pentru public. Iar dintre miile deexponate, una singură va atrage cu siguranță atenția tuturorvizitatorilor români. B-Max este modelul pe careconstructorul american Ford spune că îl va produce exclusiv laCraiova.

Monovolumul de clasă mică va fi construit pe aceeași platformăcu a modelului Fiesta, însă va fi mai lung cu aproximativ zececentimetri decât acesta. Aspectul vehicului este asemănător cuC-Max. Ușile din spate se deschid prin rabatare spre portbagaj.Mașina se individualizează și prin faptul că barele centrale, caredespart portierele, lipsesc.

Odată lansat pe piața B-Max va concura cu Meriva celor de la Opel, minivanul cu cele mai bune vânzărieuropene din ultimii ani. Pentru a face față noilor realități dinpiață, constructorul german anunță că, de la finele lui 2011,modelele Meriva vor beneficia de o nouă tehnologie, denumită”Start/Stop„. Aceast este deja disponibilăpentru Opelul Astra 1.3 CDTI ecoFLEX unde s-a reușitscăderea consumului mixt de carburanți la 100 de kilometri de la4,1 litri la 3,9 litri.

Investiții Ford de un miliard de euro laCraiova

În luna august a anului trecut, reprezentanții Ford a convenitcu AVAS amânarea finalizării investițiilor, prevăzute în contractulde privatizare, fără să plătească penalitățile asumate de părți înacelași document. Contextul economic global nefavorabil estemotivul invocat de americani pentru a cere o păsuire până în2013.

O nouă formă a contractului dintre Ford și Guvernul Românieiva fi semnată în cursul lunii aprilie, potrivit lui Wolfgang Schneider, vicepreședintele Ford Europa, citat deMediafax. În plus, el a afirmat că Ford își menține angajamenteleprivind România și că vor urma o serie de investiții petermen lung, care ar putea cumula un miliard deeuro.

Deocamdată, Ford a produs la Craiova ceva mai puțin de 10.000de autovehicule utilitare Transit Connect. Prin contractul deprivatizare din 2007, compania americană achiziționa 72,4% dinacțiunile Automobile Craiova, pentru 57 de milioane de euro. Înschimb se obliga ca până în septembrie 2011 să ajungă la un volumde producție de peste 250.000 de unități.

Ford Motor a achiziționat în septembrie 2007 un pachetreprezentând 72,4% din acțiunile Automobile Craiova, pentru 57milioane euro.

Despre B-Max:

  • Fostul premier al României, Călin PopescuTăriceanu, spune că este sigur că mașina va reprezenta un vârfde gamă a mărcii Ford. În plus, el afirmă că știa de ceva timp cumva arăta modelul B-Max.
  • Fostul ministru al Finanțelor, SebastianVlădescu, prezent și el la Salonul Auto de la Geneva, adeclarat că autovehiculul va fi echipat cu variante de motorizarede un litru, propulsoare care vor fi fabricate tot înRomânia.
  • Reprezentanții Ford anunțau recent că vor construila Craiova circa 150.000 de unități din segmentul B în fiecare an,dintre care 80% vor fi exportate.

Salonul Auto de la Geneva,2011

Noilemodele de mașini, care peste două zile vor putea fi văzute laSalonul Auto de la Geneva, încearcă să își facă loc pe o piață autoeuropeană aflată în declin. Mașinile de lux precum Lamborghini, Ferrari sau Aston Martin sunt ca de obicei capde afiș. Însă într-o lume care pune tot mai mult accentul pe preț,marile revelații ar putea fi noile modele ale mărcilor Hyundai, Ford sau Fiat, spun ziariștiide la BBC.

Celepeste 170 de premiere auto de la Geneva vor concura pe o piață carea scăzut cu aproape 5% numai în luna ianuarie a acestui an, cândnumărul unităților vândute a coborât sub pragul de 14milioane.

Cap deafiș al evenimentului pare a fi primul 4×4 al italienilor de laFerrari. De un interes deosebit din partea media s-a bucurat șinoua versiune, V8 Vantage S, a celor de la Aston Martin.Constructorul Lamborghini lansează cea mai rapidă dar și cea maiușoară mașină pe care proiectat-o până acum, modelulAventador.

Inchide