Cum a ajuns SFÂRȘITUL LUMII în România. Pastorul care a adus isteria în SUA își face reclamă și în București. O AFACERE DE 72 de MILIOANE DE DOLARI

Cum a ajuns SFÂRȘITUL LUMII în România. Pastorul care a adus isteria în SUA își face reclamă și în București. O AFACERE DE 72 de MILIOANE DE DOLARI
În Statele Unite e o afacere de 72 de milioane de dolari. Un bătrânel de 89 de ani înnebunește America, anunțând că SÂMBĂTĂ 21 MAI vine Apocalipsa. Vezi aici cine a băgat bani pentru ca "MESAJUL" să ajungă și la noi.

Mesajele unei organizații creștine – Family Radio -, carepropovăduiește sfârșitul lumii pe 21 mai au apărut pe mai multepanouri publicitare din Capitală, dar și din țară. Firma de panotajimplicată în popularizarea mesajului apocaliptic spune că nuîncalcă nicio prevedere legală. „Această campanie are ca obiectivlansarea postului de radio familyradio.com”, se arată în comuncatulEuromedia & Beta Cons.

Afișele publicitare însă dau drept sigur sfârșitul lumii,precizând scriptic: că „Biblia îl garantează”. Panourile au fostamplasate în Timișoara, dar și în Capitală, în zona Lujerului șicartierul Titan. În colțul de jos din dreapta apare adresa uneipaginii web care aparține organizației Family Radio, condusă depastorul și moderatorul radio Harold Camping, învârstă de 89 de ani. Camping este cel care susține că a descoperitun sistem matematic cu ajutorul căruia poate interpreta anumiteinformații criptate din Biblie. După calculele lui, Iisus va coborîpe pământ pentru a doua oară pe 21 mai 2011, ceea ce va aduce dupăsine „ziua judecății” și sfârșitul lumii.

Citiți aici care au fostcalculele care l-au convins pe Camping că sfârșitul lumii are locpe 21 mai 2011

Cu toate că moderatorul s-a mai înșelat în legătură cu sfârșitullumii, adepții învățăturilor sale s-au mobilizat pentru a răspândiprofeția Zilei Judecății. Robert Fitzpatrick, unamerican în vârstă de 60 de ani, și-a cheltuit toate economiilepentru o campanie de avertizare care a costat în jur de 140.000 dedolari. Suma este infimă pe lângă valoarea radioului condus deCamping și evaluat la 72 de milioane de dolari. Potrivit BusinessInsider, cea mai mare parte a banilor provine din donații, iarafacerea condusă de bătrânelul de 89 de ani pare escrocheriaperfectă. Din toate colțurile lumii, adepții înspăimântați aiteoriei Apocalipsei donează acum bani radioului, chit că – potrivitconvingerilor lor – planeta își va da obștescul sfârșit pe 21 mai,iar banii se vor duce în neant. Însă, în ciuda faptului că eevaluată la o sumă atât de mare, compania dispune în cash doar de1,5 milioane de dolari, iar cei mai mulți bani – nu mai puțin de 56de milioane de dolari – îi cheltuie pe licențele de transmisie.Dacă este o escrocherie, atunci este una inteligentă, scriepublicația citată care nu exclude pdeloc osibilitatea ca pastorulde 89 de ani să creadă cu adevărat în sfârșitul lumii.

Povestea lui Fitzpatrickpoate fi citită AICI

Family Radio România:”Bine ați venit la studiul nostru biblic. Sfârșitul lumii aproapecă a venit”

Site-ul mamă al sectei lui Camping a fost tradus în 48 de limbi,inclusiv în limba română. Pe varianta autohtonă segăsesc șapte documente care detaliază mesajele organizațieimisionare creștine precum și trei înregistrări audio în care unbărbat citește o parte a explicațiilor referitoare la ZiuaJudecății. Lămuririle, potrivit acestuia, ar trebui „să aibă unimpact profund asupra tuturor bărbaților, femeilor și copiilor dinlume”.

Tot pe site sunt precizate și frecvențele pe care poate firecepționat postul în România, precum și intervalele orare aletransmisiunilor.

„E Apocalipsă totală sauparțială?” – întrebarea care circulă în online-ulromânesc

Utilizatorii de Twitter din România comentează pe margineaprofeției ajunse și pe panourile publicitare din România. Astfel,un utilizator – Daniel Alexe – se întreabă dacă vom avea parte de oApocalipsă totală sau parțială, în vreme ce jurnalistul VladPetreanu scrie că „Sfârșitul lumii vine mâine. Din nou”. Toatecomentariile au fost reunite sub hashtag-ul#apocalipticwe, unde pot fi găsite glume șisfaturi pentru a întâmpina sfârșitul lumii. „Cine-mi dă 1.000 delei împrumut până poimâine”, întreabă Paul Luca Horga, în timp ceun alt utilizator ne recomandă o spovedanie de moment – în fațașefului cîruia am putea să-i spunem ce credem despre el. BlogerulNihasa (Bogdan Epure) îi compătimește pe cei care și-au irositbanii pe un loc de veci, iar Matei Psatta recomandă o melodie,motivând că „Dacă tot murim, zic să murim cu stil”.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50...
Inchide