Cum a destrămat Boc „Mica Antantă” a lui Crin și a băgat dihonia între liderii opoziției. Antonescu despre Ponta: „Impertinent și frustrat”

Redactor:
Liliana Ruse
Cum a destrămat Boc „Mica Antantă” a lui Crin și a băgat dihonia între liderii opoziției. Antonescu despre Ponta: „Impertinent și frustrat”
PSD, PC, UDMR și grupul minorităților anunțaseră, încă de săptămâna trecută, că vor merge la întâlnirea propusă de Antonescu, dar ultimele două forțe politice, parte a coaliției de guvernământ, s-au răzgândit luni dimineața.

PSD, PC, UDMR și grupul minorităților anunțaseră, încă desăptămâna trecută, că vor merge la întâlnirea propusă de Antonescu,dar ultimele două forțe politice, parte a coaliției de guvernământ,s-au răzgândit luni dimineața.

Cel care a întors lucrurile a fost Emil Boc, premierulcerându-le partenerilor de guvernare, la ședința coaliției, să nurăspundă invitației PNL. „E bine să avem o poziție comună acoaliției în privința asta”, i-a spus Boc lui Marko. Surseparticipante la discuții au relatat că, într-o primă fază, Marko afost de acord să nu meargă personal, dar să delege pealtcineva.

„Nu e o soluție acceptabilă”, ar fi replicat Boc. Venit maitârziu la ședința coaliției, liderul grupului minorităților a fostluat de-o parte de premier, care i-a cerut să nu participe. „Lăsămsenzația că suntem slabi, că ne temem”, a insistat VarujanPambuccian să meargă, dar Boc a fost de neînduplecat.
Kelemen Hunor, președintele executiv al UDMR, l-a sunat peAntonescu să-i transmită că Uniunea nu vine, iar Pambuccian s-alăsat așteptat în zadar de reprezentații Opoziției.

De ce n-a venit „impertinentul” Ponta

Crin Antonescu se aștepta la absența Puterii, însă l-a iritatanunțul PSD că nici Victor Ponta nu va fi prezent. După ce, înaintede ședința conducerii PNL, Antonescu a menționat în treacăt”impertinența” lui Ponta, câteva ore mai târziu, când a avutconfirmare că președintele pesedist nu va omora invitația oficialăla dialog, Antonescu s-a dezlănțuit:

„Există complexe la domnul Ponta, niște frustrări pe care pot săle înțeleg în plan uman. Trebuie să înțeleagă și domnia sa că esteliderul unui partid politic mare și ca atare trebuie să își consumeîn intimitate aceste lucruri dacă vrea să facă treabă din punct devedere politic și eu cred în continuare că va putea depăși acestelucruri, că se va putea comporta ca un lider politicadevărat”.
PSD a fost reprezentat de o delegație condusă de către secretarulgeneral Liviu Dragnea, în timp ce conservatorii au fostreprezentați la vârf de președintele Daniel Constantin. Pesediștiiau căutat să salveze aparențele, Dragnea spunând că Ponta nuparticipă pentru că a plecat la o reuniune a InternaționaleiSocialiste.

Crin dă vina pe Putere pentru armistițiuleșuat

Participanții la masa rotundă a lui Crin Antonescu știau încă dela început că reuniunea este doar o chestiune de imagine. „Mergemla Mica Antantă”, spunea Dragnea înainte de întâlnire. La întâlnirecare s-a întins pe mai bine de două ore, fiecare dintre părți aîncercat să tragă discuția în sensul dorit de el.

Pesediștii voiau să se facă un plan concret, pas cu pas, pentruce se va întâmpla dacă Guvernul merge până la capăt cu asumarearăspunderii pe Legea educației, așa cum a anunțat Boc. Liberaliiinsistau că e nevoie de o discuție mai largă, despre o strategiecomună.

PSD insista ca PNL să-și lămurească relația cu PDL. Întrebatdacă s-a lămurit în urma acestei întâlniri despre „dragostea șinostalgia” dintre PNL și PDL, Dragnea a spus că a primit de laliberali asigurări că nu se poate pune o astfel de problemă. „Dl.Antonescu a spus că nu este adevărat și că nu a avut niciun fel deîntâlniri și nu e vorba de dragoste sau nostalgie între PNL și PDLși nu intenționează să facă o alianță cu PDL. Am luat act deafirmațiile dumnealui și eu îl cred”, a spus Dragnea, dupăședință.

La rândul lui, Crin Antonescu a dat vina pe Putere pentrunereușita manifestării: „Un demers serios a eșuat din lipsa dedisponibilitate la dialog a Puterii. S-a dovedit că acea chemare ladialog e doar propaganda ieftină a lui Traian Băsescu”. Singurulrezultat concret al discuțiilor, așa cum l-a expus Antonescu:Opoziția va continua să lupte pentru apărarea statului dedrept.

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Condamnat pentru proxenetism, candidat la alegerile parlamentare. Lua fete de la discoteca din sat
Descoperire spectaculoasă: Mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare au fost găsite...
Scandalul consilierei decorate. Mesajul unui militar împușcat în misiune. „Noi nu am primit niciun telefon...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
EXCLUSIV Redactia.ro! Vedeta a mărturisit că s-a împăcat cu fostul soț, tatăl copilului ei: Am...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Vine DEZASTRUL. După pandemie vom avea o MALADIE și mai cruntă. Este ORIBIL
Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Urări și SMS-uri inedite pentru cei care poartă acest nume....
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Megan Fox, gata să facă următorul pas în relația cu Machine Gun Kelly. Actrița speră...
Inchide