Cum a fost făcută fotografia anului în România

Redactor:
Raluca Ion
Când românii au văzut pe internet fotografia în care Traian Băsescu râde cu gura până la urechi în mijlocul a 50 de înalți ierarhi ai Bisericii Ortodox, au râs și ei, crezându-se în fața unei prelucrări în Photoshop extrem de reușite.

Când românii au văzut pe internet fotografia în care Traian Băsescu râde cu gura până la urechi în mijlocul a câteva zeci de înalți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe, au râs și ei, crezându-se în fața unei prelucrări în Photoshop extrem de reușite. Citind explicația, au putut vedea cum realitatea bate imaginația. Fotografia este reală și a fost făcută, sâmbătă, după slujba de canonizare a mitropolitului Andrei Șaguna, de către fotoreporterul Sebastian Marcovici, colaborator al ProSport și Mediafax.

Sebastian Marcovici, fotoreporter

Acesta a povestit pentru gândul cum a reușit să surprindă imaginea care a făcut astăzi înconjurul internetului, după o extrem de lungă slujbă de canonizare, care nu promitea mare lucru din punct de vedere fotografic. „În timpul slujbei, care a durat foarte mult, am făcut niște fotografii destul de clasice. Singurul lucru mai interesant, pe plan local, ar fi fost faptul că președintele stătea lângă reprezentanții Forumului German, lângă primarul orașului Sibiu, Klaus Johannis, și ei sunt cam în ceartă”, spune fotoreporterul.

Înăuntrul Catedralei Mitropolitane din Sibiu era înghesuială mare: într-o parte Traian Băsescu, lângă care se adunaseră „de la directorul de muzeu până la ultimul politician din oraș”. În cealaltă, mulțimea. „Am zis că mai bine ies ca să-l prind pe președintele Traian Băsescu afară, voiam să-l fotografiez pe treptele catedralei. Mă temeam că, la final, se va crea înghesuială și nu voi mai reuși să ies la timp”, și-a făcut planul Sebastian Marcovici.

A așteptat o vreme în fața catedralei. „Traian Băsescu n-a ieșit din prima. Au ieșit mai întâi ierarhii, în grupuri mici. Unii dintre ei m-au rugat să le fac fotografii cu aparatele lor. Mai întâi erau cinci ierarhi, apoi zece și, după ce s-au strâns toți, a ieșit și președintele Băsescu. Ierarhii l-au invitat între ei. În spatele lui se aflau ministrul Ariton și alți reprezentanți ai PDL. Cineva de la PDL a făcut o glumă, iar Băsescu a izbucnit în râs. A durat o fracțiune de secundă pentru că s-a prins că a exagerat, că a râs în gura mare, și și-a compus o față serioasă”, își amintește fotoreporterul.

Nu crede că realizarea acestei poze a fost doar o chestiune de noroc. „A fost un noroc pregătit, pentru că am ieșit din catedrala la momentul potrivit, pregătisem totul, aveam focusul potrivit”.

Sebastian Marcovici are 25 de ani și a fost desemnat anul trecut fotograful sportiv al anului, de către Asociația Artiștilor Fotografi din România.

Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
FOTO. Vica, balerina lui Piţurcă, s-a fotografiat goală în pat! Imagini interzise cu vedeta TV
Vestea care șochează! Fiul premierului Ludovic Orban este implicat într-un scandal URIAȘ
Lumea filmului, în doliu. Sylvester Stallone este în șoc
FOTO. Cum arăta Mirela Vaida acum 15 ani. Imagini fabuloase de pe vremea când cânta...
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
România este în topul ţărilor acuzate la CEDO. Cât plătim pentru condamnările de la CEDO
Cum ar putea România să hrănească toată Europa
Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
Colegii îi furau mereu laptele din frigider. Enervată, Naty a făcut un GEST de care...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Mihai Stoica s-a dat de gol! Unde se afla acesta, cu toate că a fost...
Ministrul Sănătăţii, anunţ şoc. Vom avea sau nu restricţii după alegeri?
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide