Cum a încercat Boc să-l pună pe Sebastian Lăzăroiu șef la TVR

Redactor:
Liliana Ruse
Cum a încercat Boc să-l pună pe Sebastian Lăzăroiu șef la TVR
Refuzați de Robert Tur­cescu, liderii de­­mocrat-liberali au ajuns, în disperare de cauză, la o variantă la care nu s-ar fi gândit nimeni, nici măcar cel căruia i s-a făcut oferta: consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu.

Refuzați de Robert Tur­cescu, liderii de­­mocrat-liberali auajuns, în disperare de cauză, la o variantă la care nu s-ar figândit nimeni, nici măcar cel căruia i s-a făcut oferta:consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu.

Conform unor surse din PDL, premierul Emil Boc i-a propus luiLăzăroiu, sâmbătă, să devină președinte – director general alpostului public de televiziune, măcar pe o perioadă de interimat.Sursele citate au precizat că Sebastian Lăzăroiu a refuzat,motivând faptul că numirea unui consilier prezidențial în aceastăfuncție ar decredibiliza orice efort de depolitizare a TVR. „Nuvreau să decredibilizez instituția, pentru că se va comenta că «avenit omul lui Băsescu»”, i-ar fi spus Lăzăroiuprimului-ministru.

Consilierul prezidențial a refuzat să comenteze acesteinformații, spunând că nu i s-a propus oficial nimic. Con­ducereaPDL a încercat și miercuri seara să își desemneze reprezentanții înconsiliul de administrație și la șefia TVR, dar nu s-a reușit decâtstrângerea a 30 de nume pe o listă, printre care Florin Călinescu,Stere Gulea, Andi Lăzescu și Andreea Pora. Pentru șefia știrilorTVR, prima opțiune rămâne în continuare Rodica Culcer. BiroulPermanent Național urma să discute din nou duminică aceastăchestiune, iar astăzi să fie luată o decizie.

Inchide