Cum a reușit Guvernul să nemulțumească și sindicatele, și patronatele, propunând un Cod al Muncii de tip anglo-saxon

Redactor:
Robert Veress
Cum a reușit Guvernul să nemulțumească și sindicatele, și patronatele, propunând un Cod al Muncii de tip anglo-saxon
Posibilitatea angajării la infinit pe bază de contract de probă, care poate fi desființat printr-o simplă notificare (fără preaviz) precum și posibilitatea prelungirii programului de lucru la 48 de ore (6 zile lucrătoare), respectiv la 12 ore pe zi, pentru un timp mai îndelungat sunt prevederi pe care Guvernul le-ar vrea introduse în Codul Muncii și care, cum era de așteptat, suscită discuții pasionale în zona sindicală și a patronatelor

Posibilitatea angajării la infinit pe bază de contract de probă,care poate fi desființat printr-o simplă notificare (fără preaviz)precum și posibilitatea prelungirii programului de lucru la 48 deore (6 zile lucrătoare), respectiv la 12 ore pe zi, pentru un timpmai îndelungat sunt prevederi pe care Guvernul le-ar vrea introduseîn Codul Muncii și care, cum era de așteptat, suscită discuțiipasionale în zona sindicală și a patronatelor. Surpriza este cădiscuțiile dintre cele două părți nu mai sunt în contradictoriu.Confederațiile sindicale și patronale reprezentate în CES(Consiliul Economic și Social) și-au dat mâna pentru a determinaGuvernul să-și retragă propunerile. Miezul discordiei nu sunt atâtmodificările propuse de Guvern, cât faptul că acestea sunt propusede structuri care nu fac parte din CES: Consiliul InvestitorilorStrăini (CIS) și Camera de Comerț Româno-Americană (CCRA).

Ion Homoș, Cartel Alfa: „Botiș a postat pe sitemodificarea Codului Muncii a doua zi după ce ne-a spus că nu este oprioritate”

Ion Homoș, secretar general al confederației sindicale CartelAlfa, susține că guvernanții au încercat să îi învrăjbeascăîmpotriva patronatelor, dar manevra a fost descoperită laîntâlnirile tripartite: „Tot timpul, reprezentanții MinisteruluiMuncii, în primul rând secretarul de stat Valentin Mocanu, aususținut că propunerile de modificare vin din partea patronatelor.Ne-am trezit însă, la întâlnirea la care au participat șipatronatele, că reprezentanții acestora nu știau despre ce estevorba. Atunci, reprezentanții ministerului au fost nevoiți săadmită că propunerile de modificare au fost formulate de ConsiliulInvestitorilor Străini și de Camera de Comerț Româno-Americană.Evident că, atunci, am spus cu toții că o asemenea atitudine aGuvernului este inacceptabilă și am decis să ne retragem de ladiscuții. CIS și CCRA nu sunt organizații patronale, nu sunt înCES, ca atare nu au ce căuta în procesul legislativ, în modificareaunui Cod al Muncii convenit de sindicate și patronate. Codul Munciiactual este perfectibil, dar modificarea lui doar noi suntemabilitați să o inițiem”, a declarat Homoș, pentru gândul. Homoș maisusține că ministrul Muncii, Ioan Botiș, ar fi declarat, la ultimaîntâlnire cu sindicatele și patronatele, că modificarea CoduluiMuncii nu este o prioritate absolută. „A afirmat că este maistringentă modificarea legilor sindicatelor și patronatelor și l-amcrezut. A doua zi, modificările la Codul Muncii erau pe site-ulMinisterului Muncii”, spune reprezentantul Cartel Alfa.

Agathon: „Să vedem și cum ar vrea cei din Burkina Fasosă fie Codul Muncii din România?”

La rândul său, Dan Matei Agathon, vicepreședintele AlianțeiConfederațiilor Patronale din România, a criticat foarte durimplicarea CIS și CCAR în procesul legislativ din România: „Eu num-am dus la Washington să le spun americanilor cum să își reglezepiața muncii. Codul Muncii din România trebuie făcut de români,pentru piața muncii din România. Noi nu vom accepta niciodatăinterzicerea dreptului la grevă (măsură care nu se regăsește întrepropunerile de modificare a Codului Muncii – n.r.) sau prelungireaprogramului de muncă la 12 ore, timp de 3 luni (Guvernul propune,de fapt, ca programul de muncă săptămânal să poată depăși 48 deore, dar media orelor de muncă să fie 48 de ore pe săptămână, prinraportare la 4 luni și, în cazuri excepționale, la 6 sau chiar 12luni – n.r.). Am văzut în aceste propuneri ale Guvernului lucruriinacceptabile pentru un stat european, deși se invocă tocmainecesitatea corelării cu politicile UE în materie de reglementare apieței muncii”, a declarat Agathon pentru gândul. Fostul ministrual Turismului precizează că și patronatele vor boicota discuțiilepe tema modificării Codului Muncii, dacă Guvernul nu își retrageactualele propuneri: „Respingem dialogul de pe poziții de forță.Iar celor de la CCAR le atrag atenția că mai există 98 de camere decomerț mixte. Ce facem, atunci? Să vedem și cum ar vrea cei dinBurkina Faso să fie Codul Muncii din România? Și dacă ei vor altfelde cum zic corporațiile americane? CIS și CCAR, dacă ar fi vrut, arfi discutat cu noi și, eventual, noi am fi putut înainta Guvernuluianumite propuneri. Dar orgoliul deșănțat i-a determinat săacționeze așa, în afara legii”, conchide Agathon.

Mocanu: „Ne menținem propunerile. Nu putem accepta săreluăm totul de la zero”

De partea sa, Valentin Mocanu, secretar de stat în MinisterulMuncii, anunță că Guvernul își menține propunerile, dar că vaîncerca să reia discuțiile cu sindicatele și patronatele, pornindde la propunerile pe care cele două părți le-au formulat deja, înscris. „Nu putem accepta să reluăm totul de la zero, pentru că, înfelul acesta, nu mai terminăm niciodată. Dar îi vom invita să îșireitereze pozițiile exprimate deja”, ne-a declarat Mocanu.Oficialul din Ministerul Muncii susține că propunerile demodificare reflectă, în bună parte, cererile formulate de patronateși sindicate în perioada scursă de la adoptarea actualului Cod alMuncii și până în prezent.

Motivele guvernului

În expunerea de motive a proiectului legislativ, MinisterulMuncii susține că actualul Cod „nu a constituit un stimulent aldezvoltării economiei naționale deoarece a creat o oarecarerigiditate relațiilor de muncă, fapt care a avut repercusiuninegative asupra performanțelor mediului de afaceri și asupracapacității acestuia de a se dezvolta prin investiții”. ModificareaCodului este văzută ca și o cerință a acordului cu FMI și dearmonizare cu legislația europeană și convențiile OrganizațieiInternaționale a Muncii. „Proiectul de lege vizează să instituierelații de muncă mai flexibile, care să asigure crearea condițiilorpentru dezvoltarea mediului de afaceri”, se arată în expunerea demotive.

Principalele modificări propuse

Iată și câteva din principalele modificări vizate de proiectulgu-vernamental:

1. Majorarea la 45 de zile (pentru funcțiile de execuție),respectiv 120 de zile (pentru funcțiile de conducere) a perioadelorde probă instituite pentru verificarea aptitudinilor salariatului,la încheierea contractului individual de muncă și eliminareainterdicției privind angajarea succesivă a mai mult de treipersoane pe perioade de probă pentru același post.

2. Instituirea pentru angajator a dreptului de a stabiliobiectivele de performanță individuală, precum și criteriile deevaluare a realizării acestora.

Principalele criterii care vor fi avute în vedere în proceduraconcedierilor colective vor fi cele de performanță.

3. Eliminarea interdicției de a face angajări pentru angajatorulcare a dispus concedieri colective pe locurile de muncă alesalariaților concediați timp de 9 luni de la data concedieriiacestora.

4. Majorarea termenului de preaviz la 20 / 45 de zile(execuție/conducere).

5. Modificarea prevederilor referitoare la timpul de lucru.Astfel „Durata maximă legală a timpului de muncă poate depăși, prinexcepție, 48 de ore pe săptămână (inclusiv orele suplimentare), cucondiția ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă dereferință de 4 luni calendaristice, să nu depășească 48 de ore pesăptămână.

Pentru anumite activități sau profesii stabilite prin contractulcolectiv de muncă aplicabil, se pot negocia, prin contractulcolectiv de muncă respectiv, perioade de referință mai mari de 4luni, dar care să nu depășească 6 luni. Sub rezerva respectăriireglementărilor privind protecția sănătății și securitățiisalariaților, din motive obiective, tehnice sau privind organizareamuncii, contractele colective de muncă pot prevedea derogări de ladurata perioadei de referință de 6 luni, dar pentru perioade dereferință care în niciun caz să nu depășească 12 luni”.

Ceauşescu nu avea cel mai mare salariu! E incredibil care erau angajaţii români care-l depăşeau:...
Florin Pastramă îi dă 50 de euro Sarei ca să îl... Ce i-a cerut să...
FOTO. Nicoleta Luciu, transformată de intervenții! `Nu te mai recunoaștem`. Cum arată fosta vedetă TV
Un nou CUPLU BOMBA?! Pepe, ADEVĂRUL despre relaţia cu cântăreaţa Raluka: „O plac, mă place,...
Cristi Borcea o tratează pe Valentina Pelinel ca pe o regină! Ce gest a făcut...
SUMELE URIAŞE luate de medici pentru VACCINAREA românilor! Ce SPORURI au cei din linia întâi
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
DOCUMENT. Ce salariu are Viorica Dăncilă la BNR. Este consilierul de strategie al guvernatorului Isărescu
Florin Pastramă îi dă 50 de euro Sarei ca să îl... Ce i-a cerut să...
„Îngerul Morții” de la Auschwitz care prefera gemenele. DOCTORUL a făcut cele mai ȘOCANTE experimente...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
BOMBĂ! Când se INTERZIC centralele pe gaze, de fapt. Vești proaste pentru milioane de români
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Vestea ȘOC a momentului despre Ionuț Gologan, românul condamnat la moarte
Cum arată cei mai sexy fotbaliști spanioli și partenerele lor superbe
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Magazine ANAF. De unde îţi poţi cumpăra bunuri confiscate de fisc în 2020. Lista completă...
Inchide